PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=683144}

Helix

2014 - 2015
6,3 4,4 tys. ocen
6,3 10 1 4425
Helix
powrót do forum serialu Helix

Drugi sezon odc. 1

ocenił(a) serial na 6

Zapowiada się ciekawie, ale nie robię sobie wysokich nadziei, bo pierwszy sezon też miał niezły pierwszy odcinek a potem trochę jakość spadła.

ocenił(a) serial na 8
Askol

Odmienny klimat, ale także wciągający. Zapowiada się ciekawie, choć po jednym odcinku na razie niewiele wiadomo. Pierwszy sezon mi się bardzo podobał, ten też może będzie interesujący. Jak na razie czuć klimat mojego serialowego wzorca, LOST. Wyspa, tajemniczy mieszkańcy, niewyjaśnione zgony, samotna chatka. Już się wkręciłem.

kotek1489

wydaje mi się że ten sezon może być lepszy, prawda pierwszy też mi się podobał ale z czasem było nudniej i nudniej tu na razie ciekawy pierwszy odc i koncówka :)

Askol

Ostatni sezon tej produkcji

ocenił(a) serial na 6
machiavellimind

Skąd wiesz, że ostatni. Nie będzie zamówienia kolejnego?

ocenił(a) serial na 6
Askol

Wątpię żeby ktokolwiek wiedział coś o sezonie trzecim, po emisji tylko jednego odcinka. Pewnie w połowie sezonu coś będzie wiadomo, bo będą wiedzieć jaka jest oglądalność.

machiavellimind

zgadzam się z taką hipotezą. pierwsze 2 odcinki wyglądają, jak jeden wielki PRETEKST.

ocenił(a) serial na 7
Askol

Po 1 sezonie, całkiem dobrym swoja drogą, spodziewałam się czegos lepszego. Rozczarowal mnie 1 odcinek 2 serii aczkolwiek zobaczymy co bedzie dalej.

Askol

Dziwne, czytając te posty mam takie same odczucia. Scenarzysta robi fajną atmosferę tajemniczości niestety gdzieś to potem zanika jak w sezonie 1 niby ciekawie ale w pewnym momencie wszystko pęka i robi się papka absurdów.
Po tym sezonie spodziewać się mogę tego samego , świadczy o tym końcówka odcinka 2 sezonu i tak dalej itak dalej a na końcu wieka kupa.

ocenił(a) serial na 6
Askol

A mnie ten odcinek nie zachwycił, brakowało mi reszty bohaterów i klimatu z pierwszego sezonu. Wiedziałam, że będzie coś innego, ale mogliby chociaż nie przeskakiwać w czasie do nie wiadomo którego roku. Ile czasu minęło od ostatniego odcinka pierwszego sezonu? Dodam, że nic się nie wyjaśniło z ostatnich scen, a motyw sekt w serialach już mi się znudził, a wręcz mnie denerwuje.

ocenił(a) serial na 6
Askol

Jakbym miała porównywać pierwsze odcinki obu sezonów, to mi jednak ten z pierwszego sezonu bardziej przypadł do gustu. W obecnym trochę przeszkadzały mi przy oglądaniu te przeskoki czasowe co chwilę. Brakuje mi też wyjaśnienia mnóstwa rzeczy z pierwszego sezonu. Zobaczymy jak się to dalej rozwinie.

ocenił(a) serial na 7
narja

Dokładnie, przeskoki jakoś zaburzają oglądanie serialu. Klimat stacji badawczej mi bardzo odpowiadał.. szkoda, że już tam nie jest. Po trailerach drugiego sezonu wyspa zapowiadała się ciekawie, jednak do LOST to nawet nie ma podejścia. Zobaczymy co dalej.

narja

Bardzo spodobał mi się pierwszy sezon. Mimo tandety i niekonsekwencji oglądałam i byłam zadowolona. Gdy myślałam o drugim sezonie spodziewałam się , że będzie gorszy. Nie jest źle. Lekkie zaskoczenie z przeskokiem czasowym, który średnio mi przypadł do gustu. Mimo wszystko jestem ciekawa jak to wszystko zostanie wytłumaczone. LOST to to jednak nie jest.