PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=683144}

Helix

2014 - 2015
6,3 4,4 tys. ocen
6,3 10 1 4425
Helix
powrót do forum serialu Helix

Jak dla mnie pierwsze odcinki serialu były naprawdę bardzo ciekawe, wciągające, tajemnicze i bardzo klimatyczne, ale z odcinka na odcinek jak dla mnie serial się "psuł, dialogi wydawały mi się co raz to bardziej drewniane, klimat wydawał się budowany na siłę. Serial miał dla mnie potencjał, który nie został wykorzystany, scenariusz mogę śmiało powiedzieć z deczka bez sensu, dużo nie dociągnięć... A tekst "nieprzytomnej" Sarah do Alana, no po prostu porażka [SPOILER] Alan, let's go sleep again[/SPOILER] aż zacząłem się śmiać gdy to powiedziała.

Jak dla mnie 6/10. Ciekawi mnie tylko jak mają zamiar to pociągnąć w 2 sezonie.

ocenił(a) serial na 6
bartileet

Tak mi się wydaję, że pójdą drogą "Residenta" czyli walka z "korporacją". Tylko czy z zarażonymi na świecie.

ocenił(a) serial na 6
bartileet

Miałam nadzieję, że będziemy oglądać "po prostu" co sezon walkę CDC z jakimś wirusem. Zombie, potwory etc, a scenarzyści mogliby się popisać. Plus dobra rotacja dla obsady - nikt nie będzie za szybko życzył sobie podwyżki w razie sukcesu, w końcu szybko może zostać uśmiercony. Potem przyszły dalsze odcinki i moje zwątpienie. Mnie zaś szczególnie ubawiło poszukiwanie tej TAJNEJ siedziby. A przecież z tego co było widać, wystarczyło przetrząsnąć informację o wszystkich siedzibach z napisem "Ilaria" na budynku. Na moje oko rady tajnych organizacji, zbierane i prowadzone przez nieśmiertelnych, powinny być raczej organizowane w silnie chronionych, nieoznakowanych budynkach. But well... it's just me.

ocenił(a) serial na 4
Vorbarra

trochę nie ogarniam tego angielskiego dopisku, jakiś taki strasznie buracki jest

ocenił(a) serial na 6
mlecz

No to już nie moja wina. Lubię buraki. Nie miałeś się już czego przyczepić xD Live long and prosper ;]