Jeden z lepszych seriali sci - fi jakie oglądałem. Wciągnął mnie na maxa!! Mam nadzieję że powstaną kolejne sezony:)
serial po pilocie mi się podoba ale niech nikt nie liczy na ambitne kino, mamy te same błędy co zawsze, typowy debilizm naukowców i bohaterów, gdy się słyszy kroki w wentylacji po co o tym powiadomić kogoś innego? po co chodzić w parach gdy na wolności jest morderca psychol? po co zawiadamiać dowództwo gdzie się idzie kiedy wyżej wymieniony psychol biega po stacji? i oczywiście mega wkurzająca główna kobieca postać którą chce się trzasnąć w łeb, która nie rozumie poleceń i zawsze wie lepiej, ale jak narazie, coś nowego, coś świeżego, serial na 6 po pilocie
Masz rację oczywiście i Twoja ocena jest subiektywna, ale gdybyśmy mieli tak naprawdę każdy film oceniać w tych kategoriach to mało by się znalazło, bez żadnych "usterek" . A faktem też jest, że coś nowego i świeżego!!! Pozdrawiam
Nie ma jeszcze żadnych, nawet półoficjalnych informacji nt. drugiego sezonu.
Pewnie w okolicach finału pojawią się jakieś informacje, mam nadzieję, że serial dostanie drugi sezon bo ma potencjał, rozkręcił się :)
Masz rację, ale osobiście nie widzę drugiego sezonu :) Wątki dążą do rozwiązania, wirus zostanie pokonany bądź nie (osobiście wolałbym tą drugą wersję, za dużo w serialu szczęśliwych zakończeń). Jeżeli nadal fabuła będzie tak szybko lecieć to w drugim sezonie może powstać z tego telenowela, a szkoda tak słabego zakończenia dobrego serialu :)
Też fakt. W sumie nie wiadomo co siedzi twórcom w głowach, bo póki co jest taki miszmasz sci-fi, że ciężko cokolwiek przewidzieć. Równie dobrze wirus może opanować zdecydowanie większy obszar niż stacja badawcza na końcu świata, a to dawałoby jakieś pole do manewru. Może pójdą w stronę Ilarii jako czegoś na wzór pokręconego międzynarodowego rządu (500 nieśmiertelnych?)? A równie dobrze może być tak jak piszesz - wirus zostanie zniszczony, sprawa nosicieli też się rozstrzygnie, end of story. Myślę, że na drugi sezon jeszcze mogą mieć jeszcze jakieś pomysły, pytanie jakie to pomysły i czy nie zrobi się z tego bajka, a nie serial. Możemy sobie gdybać, a wszystko i tak zależy od SyFy - skasują albo nie skasują :D