Beznadziejnie nudny i niedorzeczny. Nic w tym serialu się nie klei, zero realizmu, zero ciekawej akcji,
zero ciekawych postaci. Ledwo dotarłem do końca pilota. Nie polecam, bo i nie ma czego!
Niby zgadzam się z przedmówcą, ale z drugiej strony nie do końca. To że nie ma ciekawych postaci, to fakt i to chyba największy minus serialu. Temat... w zasadzie, nie jest najgorszy, chociaż wydaje się, że scenarzysta poszedł w nielubianą przeze mnie stronę :) (pewny nie jestem, może będzie wiadomo po kilku kolejnych odcinkach). Jeśli chodzi o to klejenie się, no to rzeczywiście momentami brak konsekwencji, ale... ale koniec końców obejrzałem pilota i to bez jakiegoś monstrualnego znudzenia. Widywałem znacznie gorsze produkcje... chociaż trudno mi oceniać kompleksowo po obejrzeniu jednego odcinka.
Zastanawiam się czego @joker_mroczny_rycerz oraz @Qba. Sam jestem średnim zwolennikiem scifi lecz pilota Helix obejrzałem z wielką przyjemnością. Widać pomysł i potencjał.
zgadzam się. też lubię scfi, do tego mam dość duże wymagania od seriali (niedorzeczne i durne omijam szerokim łukiem), a helix po pilocie daje rade. postacie są wyraziste, dwie ładne dupeczki, nawet umiejętnie grają. spokojnie dostanie ode kredyt zaufania na, przynajmniej, 4-5 odcinków.
Dokladnie tak. Bardzo czestym bledem tworcow seriali jest wlozenie jakiejs wkvrwiajacej brzydkiej dupy do glownej roli. Tutaj ta starsza jest do schrupania, a mloda ujdzie.
Sam serial ciekawy, zdecydowanie zasluguje po pierwszym odcinku na wiecej niz srednia na filmwebie. Miedzy 7 a 8 na chwile obecna. Kredyt zaufania na kilka nastepnych odcinkow.
a ja polecam wielki krytyku są różne gusta klimat jest serial jest na tą chwilę na 7.5 mi się podoba Polecam !!!