po zakończeniu w poprzednim roku kilku seriali (breaking bad, dexter) ten całkiem przypadł mi do gustu, są już jakieś przesłanki dotyczace drugiego sezonu?
Syfy należy do basic cable, więc oglądalnośc na poziomie ~1.20mln jest wystarczająca na to aby zamawiać kolejne sezony. Pytanie czy fabuła na Helix z góry miała być na jeden sezon czy więcej.. osobiście nie widzę o czym miałby opowiadać drugi sezon skoro w zasadzie wszystko zostało już wyczerpane i wszystko jest jasne, zwłaszcza po odc 11.
A ja znalazłem coś takiego, na zachodniej stronie:
"Helix producent wykonawczy Steven Maeda twierdzi, że jest " ostrożnym optymistą "o Sezon 2"
Nikt nie będzie płakać chyba bo temat prawie wyczerpany. Obejrzeć sezon do końca tylko przez wzgląd,że już sporo się "łyknęło" :)
Ja tam się cieszę z drugiego sezonu :) Pierwszy sezon ma się skończyć podobno jakimś cliffhangerem, który daje nowe możliwości na kolejny sezon, zobaczymy co wymyślili :D
Traktuję oglądanie tego serialu na zasadzie 'odprężyć się". Dopóki dobrze mi się to ogląda, nie będę zwracała uwagi na poziom, od trzymania poziomu mam inne seriale, a ten to moje 'guilty pleasure' :)
Mi też się gębą ucieszyła, jak zobaczyłem na fb od hataka, że serial dostanie 2 sezon. Dużo ludzi się czepia, że to, czy tamto jest nie tak, ale mimo wszystko serial ogląda się bardzo przyjemnie. A nie jest to produkcja naukowa, tylko science-fiction, więc więc efekty fantazji twórców są bardzo ciekawe. Zastanawiam się tylko, o czym mógłby być 2 sezon, żeby był w miarę ciekawy, skoro podstawowy wątek serialu, czyli wirus, został już rozwiązany.