czy wy też macie takie mieszane odczucia po oglądnięciu kliku odcinków 2 sez Helix, mnie jakoś bardziej się podobał sezon 1 był ciekawszy moim zdaniem, oglądnałem 4 odcinki sezonu 2 ,może jeszcze się rozwinie ale jak narazie ten klimat na stacji badawczej w śniegu i mrozie bardziej mi odpowiadał, , jak na razie sezon 2 trochę przymula miejmy nadzieje ze akcja sie rozwinie
ja mam na odwrót :) bardziej wole 2 sezon, bardziej podobają mi się dotychczasowe odcinki od 1 sezonu i jakoś bardziej mi ta historia przypada na razie niż w 1 sezonie wiec dla mnie jest lepiej niż w 1
Ano, w 1 sezonie izolacja na tej stacji badawczej budowała świetny klimat, teraz tego brakuje. Niewypałem wydają mi się, również takie przeskoki czasowe, a szkoda, bo sama historia jest ciekawa i chętnie zobaczę co z tego wyniknie.
I niestety glądalność leci na łeb na szyję. 1 sezon cały czas stabilnie powyżej miliona, w drugim sezonie tylko pierwszy odcinek miał oglądalność na poziomie miliona, a czwarty już poniżej....pól miliona. Możemy się nie doczekać kolejnego sezonu.
Po pierwszym odcinku drugiego sezonu byłam pozytywnie nastawiona, ale im dalej w las tym gorzej. Nawet nie będę czekać na trzeci sezon, który pewnie i tak nie powstanie.
Co w drugim sezonie jest na minus to gra aktorska. Wcześniej jakby centralną postacią był Billy Campbell - Alan Farragut. Teraz tego brakuje - postaci, której można kibicować , która podejmuje racjonalne decyzje. W tym sezonie, a już jest końcówka w sumie nic się ciekawego nie wydarzyło. Serial zrobił się nudny.
Dokładnie tak.... im dalej w las tym gorzej , w pierwszym sezonie podobał mi się klimat arktycznej stacji badawczej i izolacji , serial trochę kojarzył mi się z filmem Thing , drugi sezon to ciągłe dreptanie w miejscu i całkowite przeciwieństwo sezonu 1, jestem rozczarowany
Jest coraz gorzej ? nieee gorzej już być nie może serial z 6 zjechał na 5 u mnie 6 za sezon 1 a drugi już tylko gorzej.
Tak jak napisałem mój bełkot tak można streścić drugi sezon. Nonsens goni nonsens i wszystko to poprzeplatane popierniczone by tylko zapełnić czas na antenie. Oglądnę jeszcze jeden odcinek i raczej pożegnam ten serial.