PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=648856}
6,9 633  oceny
6,9 10 1 633
Hellsing: The Dawn
powrót do forum serialu Hellsing: The Dawn

Inkompetecja sięga szczytu

użytkownik usunięty

Nie wiem, kto założył profil The Dawn na filmwebie, ale na pewno znawcą nie jest... Ja z kolei nie jestem znawcą filmweba, więc proszę, żeby ktoś, kto dobrze ogarnia ten portal jakoś to poprawił...

Po pierwsze The Dawn to NIE SERIAL TELEWIZYJNY. Po pierwsze dlatego, że nigdy żadna telewizja na świecie go nie wyemitowała... The Dawn to materiał bonusowy do Hellsing Ultimate... Taki dodatek, jak kulisy produkcji na DVD Piraci z Karaibów...

Po drugie: "prequel serialu Hellsing Ultimate"... Chryste, Ultimate to nie serial, tylko OVA.
A OVA to film pełnopetrażowy lub kilka takich filmów, które nie ukazują się w kinie, ani telewizji, a ich dystrybucja odbywa się wyłącznie pudełkowo - tzn. w tym przypadku na płytach DVD i bodajże BR.

A tak w ogóle tworzenie profilu dla The Dawn wydaje mi się równie sensowne, jak tworzenie profilów dla pięciominutowych shortów dorzucanych do bajek Disneya... Ale to już tylko moja opinia. Co się jednak tyczy poprzednich akapitów - nieścisłości trzeba KONIECZNIE poprawić.

Musisz tu być nowy. To jest Filmweb. Filmweb rządzi się własnymi zasadami, nie ma tu czegoś takiego jak podział na OVA czy na ONA. Jeśli coś jest wydawane w odcinkach jest serialem i koniec kropka, nawet jeśli to anime OVA. Więc nie marudź, przystosuj się i przyzwyczaj.

użytkownik usunięty
crazy_race

Nie zrozum mnie źle - ja nie marudzę. Nie zamierzam się popłakać z tego tytułu, że na Filmwebie panują jakieś dziwne, z księżyca wzięte definicje słowa "serial". Chodzi mi tylko o to, że zamieszczona informacja jest fałszywa w myśl standardowych słowników. A że użytkownicy Filmweba stosują własny, zupełnie odmienny... cóż, nikt mnie nie ostrzegał.

Jeżeli faktycznie jest tak, jak mówisz, że tutaj wszystko co popadnie nazywa się serialem, jeśli tylko ma kilka części, to ok... Jestem po prostu rozczarowany i czekam aż seria cutscenek z jakiejś gry zostanie tu zaklasyfikowana jako serial...

użytkownik usunięty

Jest takie polskie słowo - niekompetencja. Może warto zajrzeć do słownika jak sam wspomniałeś wyżej.

użytkownik usunięty

Jest też takie polskie słowo jak inkompetencja.
http://sjp.pwn.pl/slownik/2561596/
Masz rację, warto zajrzeć do słownika.
Także przestań się wymądrzać, bo to obciach :P

użytkownik usunięty

Strasznie przepraszam, szukałem wcześniej tego słowa także w podanym przez ciebie słowniku i do momentu podania przez ciebie linku nie pojawiało się ono.

użytkownik usunięty

Gdyż istnieje słowo inkompetencja. Słowo inkompetecja nie istnieje w języku polskim. Także przestań się wymądrzać, bo to obciach :P

ocenił(a) serial na 6

Uważasz, że film krótkometrażowy (jak te Disneya) nie jest filmem i nie powinien być wpisany w bazę? Ciekawe podejście...