PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=248532}

Hellsing

2006 - 2012
8,0 17 tys. ocen
8,0 10 1 17211
8,0 3 krytyków
Hellsing
powrót do forum serialu Hellsing

..i nie tylko.

Jeżeli coś oceniacie to warto byłoby obejrzeć choć 1 odcinek.Korona wam z głowy nie spadnie.Jeżeli uważacie to za gówno to proszę obejrzeć ten film:

http://www.youtube.com/watch?v=CUajYu4ckZ0

Destr0

Obejrzałam 2. Dalej nie byłam w stanie.
P.S. Żeby nie było - nie jestem antyfanem anime, wręcz przeciwnie, ale tego nie da się oglądać.

Destr0

po prostu dla niektórych Hellsing może być zbyt brutalny ..ja osobiście uwielbiam to anime ..nie wiele jest iście porąbanych anime tego typu

ocenił(a) serial na 5
xardos4

Zbyt brutalny? Krwawe sceny w Hellsingu są bardziej sztuczne i groteskowe od tych w Happy Tree Friends.
Problem stoi pewnie po tej stronie, że nowa seria nie jest już adresowana do osób powyżej 20 lat (tandetny japoński humor, płaskie postacie i fabuła).

BSQ

Ja osobiście wolę 2 serię ponieważ jest na bazie mangi w przeciwieństwie do 1.Masakra jak w HTF? Nie porównałbym tego z prostego powodu-w HTF te masakry są ''przypadkowe'' ,a w Hellsingu zamierzone.

ocenił(a) serial na 9
Destr0

Anime było oparte o chyba 3 chaptery mangi tylko tyle wtedy wyszło a później poszło własną drogą.
OVA już jest całkowicie w oparciu o mange i moim zdaniem powinno się je oglądać po wcześniejszym jej przeczytaniu i później mówić ,że brutalne itp. To jest tak jak ze wszystkimi innymi aptacjami, to nie nie są pokemony dla dzieci.

ocenił(a) serial na 9
Woj8ech

Dwa i pół tomu, to ok 12 chapterów ;p

ocenił(a) serial na 9
BSQ

lol. uważasz, że sieria tv była bardziej dojrzała od ova? nie rozśmieszaj mnie. ova jest dużo mroczniejsza, ma lepiej skonstruowany scenariusz i jest maksymalnie zgodna z mangą, podczas gdy seria tv koło mangi nawet nie leżała, bo jedyne co było wspólne to paru głównych bohaterów i drobne wspomnienie o millenium przez braci valentine. "owa seria nie jest już adresowana do osób powyżej 20 lat" no po prostu mnie rozwaliłeś.