PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=248532}

Hellsing

2006 - 2012
8,0 17 tys. ocen
8,0 10 1 17213
8,0 3 krytyków
Hellsing
powrót do forum serialu Hellsing

Tak się zastanawiam co będzie kiedy serial dogoni mangę. Z tego co wiem, to seria jest cały czas w tworzeniu.

ocenił(a) serial na 9
Vitek

Raczej nie dogoni przed końcem mangi która jest już na ukończeniu ;p

Najnowsza część OAVki przedstawia wydarzenia z tomów 4-5 (choć nie całe) a jak na razie w Japonii wyszło tomików dziewięć + kilka rozdziałów które znajdą się w tomiku 10 oraz Hellsing the Dawn (misja w Warszawie '44). Generalnie można całą OAVkę podzielić na wrogów i tak dwójka to byli bracia Valentine, trójka to był Alhambra, czwórka Van Winkle a więc zakładam że w piątce będzie Zorin Blitz, w szóstce Andersen, w siódemce Kapitan i Dark Walter i w ósemce zakończenie przeplatane fragmentami z Hellsing the Dawn.

Oczywiście wcale nie musi się to sprawdzić ale tak dyktuje zdrowy rozsądek bo jak do tej pory się to sprawdzało a każda kolejna część OAVki stanowiła niejako zamkniętą całość.

ocenił(a) serial na 9
HuntMocy

Zapomniałem o jednej sprawie -_-'

Dlatego właśnie poszczególne części mają różny metraż i są tworzone na przestrzeni kilku(nastu) miesięcy. A że nowy rozdział mangi wychodzi zazwyczaj raz na miesiąc myślę że spokojnie Hirano zakończy serię zanim dojdą w anime do końca.