PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=248532}

Hellsing

2006 - 2012
8,0 17 tys. ocen
8,0 10 1 17185
8,0 3 krytyków

Hellsing
powrót do forum serialu Hellsing

Pojawił się zwiastunik który nie dość że jest świetny (Millenium szturmujące Londyn, Andersen, Heinkel i jeszcze Bruce Willis :D ) to dodatkowo zawiera również datę premiery. Hellsing OAV V ma wyjść 24 października. Link do filmiku poniżej:

http://jp.youtube.com/watch?v=UWkX2qDxPSw&fmt=6

Ciekawe ile razy przełożą datę premiery...

HuntMocy

Zwiastunik fajny...

Jeszcze jedno: OAV i OVA to zupełnie co innego. OAV to "Original Adult Video" czyli Hentai ;), natomiast OVA to "original video animation" i to raczej bardziej pasuje do Hellsinga.

Na dowód tego zacytuję fragmencik z bloodbath:
"Małe pytanie na koniec tej części: czym różni się OVA od OAV?
Najłatwiej sprawdzić to w japońskim sklepie. Podchodzisz do sprzedawcy i prosisz, aby podał Ci OAV twojej ulubionej serii. Sprzedawca patrzy się wtedy na ciebie z 'dziwnym' uśmiechem, po czym znika. Mija jedna chwila, druga, trzecia... W końcu sprzedawca wraca, w ręku niosąc nic innego niż produkcję hentai, albo jeszcze lepiej, aktorski filmem z serii XXX (i nie chodzi tu o pewnego łysawego super bohatera z amerykańskich filmów). 'Co mi pan przyniósł???' pytamy oburzeni i rozpętujemy piekło, bo osoba stojąca za nami zaczyna się podśmiewać a reszta kolejki szepcze coś pomiędzy sobą. Sami jesteśmy sobie jednak winni - dostaliśmy dokładnie to, o co poprosiliśmy. OAV bowiem, to w Japonii 'Original Adult Video'. Występowanie tego w rozumieniu 'Original Animated Video' to domena 'zagranicy' i chociaż wynikające z tego (a przedstawione przeze mnie) skutki są być może nieco przerysowane, nie są zupełnie nierealne..."

HuntMocy

Przynajmniej to zostaje na pocieszenie, skoro manga sie konczy ;(( Tak poza tym to wiadomo, czy tworcy chca kontynuowac OAVy do samego konca historii (w ciekawostkach jest napisane, o ile to PRAWDZIWE info, ze bedzie 20 odcinkow, wiec to mozliwe...) ?
A premiere na pewno opoznia, zawsze tak jest xD

Afa

20 to miało być kiedy planowali robić odcinki trwające po 35 minut i miały one wychodzić co 3-4 miesiące. Obecnie wiadomo że tak wcale nie jest. Ja myślę że będą jeszcze cztery części bo tak pasuje do poszczególnych segmentów mangi przedstawiających walki z kolejnymi przeciwnikami. Jedynka jako wprowadzenie a potem już dwójka to Bracia Valentine, trójka Elegant, czwórka Van Winkle więc piątka to będzie walka z Zorin, szóstka z Andersenem, siódemka z Dark Walterem i Kapitanem i ósemka finał. Ale cóż, nie wiadomo czy zrobią dokładnie tak, poza tym zostaje jeszcze treść Hellsing the Dawn. Niewykluczone też że oprócz finałowego rozdziału Hirano dorysuje jeszcze jakiś epilog na potrzeby wydania tomikowego bo inaczej 10 tom byłby zdecydowanie za krótki.

HuntMocy

Czytalam, ze ostatni chapter bedzie mial o wiele wiecej stron, przez co trzeba bedzie na niego czekac dluzej, niz zazwyczaj. No ale jak bedzie, to sie okaze... Nie mam nic przeciwko ostatniemu rozdzialowi w postaci epilogu. To, co mowisz, ma sens, zalezy tez, czy beda lecieli liniowo z manga, czy wprowadza dluzyzny... zeby maszynka do robienia pieniedzy krecila sie dluzej ;P Podoba mi sie pomysl z kontynuowaniem HtD po zakonczeniu wlasciwej tresci, zawsze to jakis czas wiecej z Hellsingiem xD

Afa

Ostatni ma rzekomo mieć 50 stron ale według zapowiedzi ma wyjść 30 września czyli zgodnie z planem.

Co do OAVek, nie sądzę żeby zaczęli się bawić w fillery bo po pierwsze całość jest zrobiona tak że nie bardzo jest miejsce na to a po drugie ta seria powstała dlatego że TVałka która rozmijała się z mangą się nie spodobała i dlatego OAVki w założeniu mają być wierne pierwowzorowi.

HuntMocy

A ja słyszałem, że ma być 11 epizodów OVA.

Znawca_

Mnie tylko ciekawi kiedy będzie premiera ostatniego chaptera mangi ostatni czytał chapter 97 a to przecież nie może się tak skończyć. Pisało To be continued, a to było w czerwcu a do tej pory nic się nie pokazało nowego.

Woj8ech

Ostatni chpter już jest... i to bodajrze 95, a nie 97...

Znawca_

http://www.mangavolume.com/hellsing/chapter-hellsing-97/

Woj8ech

I to wyszło w sierpniu i do dzisiaj nie ma nowego nic :(

Woj8ech

Ostatni chapter to 95 (choć w wydaniu tomikowym zapewne będzie miał niższy numer) i wyszedł tak jak miał wyjść, 30 września. Moim zdaniem rozczarowuje na całej linii. Ten rozdział do którego zapodałeś link to 93. Potem był jeszcze finałowy 94 i epilog 95. Jak już pisałem, mnie osobiście rozczarowało takie zakończenie no ale jeszcze nie ma tłumaczenia więc może Hirano jakoś to sensownie wyjaśnił.

HuntMocy

daj link do tamtych bo się zamotałem i może nie czytał ostatnich dwóch :P

HuntMocy

już znalazłem 93-94 angielskie i 95 jeszcze nie przetłumaczony ale widzę że ostatni chapter to straszny szkoda że krzaczków nie rozumię :). To nie wiem czemu na tamtej stronie były inaczej podpisane rozdziały :(

Woj8ech

Tu masz dobrą, polską stronę o Hellsingu:
http://www.bloodbath.pl/news.html