Tym razem bez poślizgów, miał wyjść 23 grudnia no i jest :D
A sam odcinek fajny jak zwykle, ending świetny (w stylu tego z piątki), niestety mimo długości (45 minut) nie znalazło się w nim nic ponad to czego się wszyscy spodziewali.
uwazaj, bo uwierze ze juz zdazyles obejrzec.. nie wciskaj ciemnoty ludziom koles..
cromma, proszę cię bardzo -> http://himado.in/12376
BrudniejszyHarry, nikt ci nie każe dowierzać 'kolesiom', płakał nie będę z tego powodu.
no to masz fajnie, tyle czesci jeszcze sobie obejrzysz, a ja wszystko obejrzalem i musze czekac pol roku na nastepny odcinek...;(
no wiesz, ja właśnie skończyłam oglądać (mam do tego szybkie tempo ;p) no i mam z głowy.
jak chcesz to zacznij oglądać od początku, albo znajdź inne anime ;D
no a to ma napisy angielskie? Bo słyszę tylko po japońsku a za bardzo nie kumam co oni gadają ;pp
Na ZOMG Anime niedawno wyszła wersja z angielskimi subami. Całkiem niezła jakość
Hmm... teraz dopiero zauważyłem że odcinek skończył się dwa i pół rozdziału przed końcem siódmego tomu i jedno mnie zastanawia, ile uda się zmieścić w następnym? Biorąc pod uwagę że końcówka tomu 7 i początek 8 dają spory materiał obawiam się że na walkę z Andersenem przyjdzie nam poczekać aż do 9 odcinka.
Może to i fajnie że byłoby więcej odcinków ale raz sztuczne rozciąganie raczej nie wyjdzie temu na dobre (zwłaszcza biorąc pod uwagę że na odcinki czeka się po 6-8 miesięcy) a dwa ilość odcinków pokrywająca się z ilością tomów miałaby swój urok a jak zrobią te 11 czy 12 to już nie będzie to. No ale zobaczymy, a nuż faktycznie finał walk z Watykanem i walkę z Andersenem rozbiją na dwa odcinki a ostatni 10 odcinek zaserwują nam znacznie dłuższy niż do tej pory i upchną dwa ostatnie pojedynki + finał i epilog. Kto wie kto wie. A jak wy sądzicie?
heh, ja nie wiem, bo mangi nie czytałam. Wole anime ;D
Chociaż teraz postanowiłam, że se kupie i porównam z OAV i anime ;>
sa napisy! :)
teraz jestem juz prawie pewna, ze nie zmieszcza sie w 10 odcinkach, jesli
wszystkie beda takie krotkie i przeciagane... a szkoda, bo 1tom = 1czesc
bylo najciekawsza opcja...
btw, wiadomo kiedy wyjdzie 10 w Polsce?
a co do 7 OAV to racja, ciągle ta walka, co już się robi trochę nudne (No i nie pokazali Alucarda ;<)
Strasznie szybko zleciał ten odcinek...
Heh... Mi się OVA 7 bardzo podobała w przeciwieństwie do tragicznej 6stki :P
Żadnych "mangowych" wstawek i świetna animacja, taka mało "japońska", a to duży plus. Krew wreszcie przestała świecić (no może nie do końca) i generalnie wszysyko jest lepiej narysowane.
Ending jest super, tylko w trakcie filmu aż ta dobrej muzyki zabrakło.
No i jescze jeden plusik dla nich za to, że fajnie pokazali motyw z Zorin, którego w mandze nie cierpiałem.
Alucadra nie ma, ale Victoria godnie reprezentuje rasę prawdziwych wampirów :D
Hehehe... i motyw, jak papieros gaśnie w trakcie sceny śmierci jest cudny.
Temu odcinkowi daję 8/10 przy:
8/10 dla OVA 1
7/10 dla OVA 2
9/10 dla OVA 3
9/10 dla OVA 4
8/10 dla OVA 5
6/10 dla OVA 6
Mam pytanie do Tych, co czytali mange... Kiedy pojawi się wreszcie Alucard??? Bo to mój ulubiony bohater a tu czekam i czekam już z rok i nic...
W kolejnej części na pewno, kiedy Watykańskie oddziały przypuszczą szturm na Londyn.