Hah ciekawe ile osób tu zajrzało będąc w przekonaniu że oto została ujawniona data premiery nie tylko części ósmej ale także dwóch kolejnych :P
Niestety rozczaruję was ponieważ daty wciąż nie są znane jednak z tego co można aktualnie wyczytać na oficjalnej stronie całość zamknie się w dziesięciu częściach czyli dokładnie tylu ile tomów liczyła manga. W sumie można się tego było spodziewać ale fajnie że zostało to potwierdzone.
Druga informacja jaką przynosi odświeżona strona serii to kolejna zmiana studia odpowiedzialnego za animację. Po Statelight (odcinki 1-4) i Madhouse (odcinki 5-7) pałeczkę przejmują Graphinica i Kelmadick. To pierwsze powstało z jednego z oddziałów GONZO (a ci zrobili min. Hellsinga TV), to drugie do tej pory pracowało jako podwykonawca (także przy Hellsing OAV). Co z tego wyniknie nie mam pojęcia, jednak wkurza mnie ciągła zmiana ekipy bo choć odcinki robione przez Madhouse ogólnie podobały mi się wizualnie to jednak różnice były widoczne więc teraz też można się spodziewać że nowa ekipa dokona pewnych zmian.
Tak. Satelight może i było technicznie trochę ułomne, to jednak miało coś, czego, nie miało Madhouse - duszę. Ale czyż to nie wydarzenie symboliczne. Gonzo zrobiło pierwsze anime Hellsing, i teraz Hellsing OVA wraca do studia, które wyrosło z Gonzo. Mam nadzieję, że końcówka dorówna III i IV części i nie zostaną pominięte nawiązania do Hellsing The Dawn. I miejmy nadzieję, że ktoś kiedyś wyda serię OVA w Polsce. Musimy w to wierzyć. Ileż w końcu mogę czekać na wystawienie oceny? Do końca świata (2012r.) i jeden dzień dłużej?