PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=248532}

Hellsing

2006 - 2012
8,0 17 tys. ocen
8,0 10 1 17161
8,0 3 krytyków
Hellsing
powrót do forum serialu Hellsing

Na wstępie to OVA dużo bardziej mi się podoba jak podstawowe XIII odcinków.
Nie jestem jakimś fanem anime ale dałbym 10/10 gdyby nie te debilne wstawki
"humorystyczne"... naprawdę jestem pochłonięty kolejnymi odcinkami i zawsze dochodzi do
momentu gdzie następuje facepalm totalna dezorientacja i chęć wyłączenia... WTH takie
wstawki to nierozłączna część anime?? bo mam ochotę zrobić krzywdę typowi który wpadł
na pomysł żeby to umieścić w hellsingu... aż się zastanawiam czy to nie jest zabezpieczenie anty-pirackie :d
Domyślam się, że nie tylko mnie to drażni więc WTF?!

ocenił(a) serial na 9
faIIen

Chcesz krzywdzić Kohtę Hirano, autora mangi Hellsing dlatego że jego humor do ciebie nie trafia? Hellsing to czarna komedia a nie horror, jeśli ci to nie pasuje to nie oglądaj ;p

I nie, nie jest to nieodłączna część anime, tylko indywidualna sprawa danego autora/autorów.

ocenił(a) serial na 10
HuntMocy

On ma trochę racji, takie wstawki mogą wkurzyć, zwłaszcza jak są w nieodpowiednim momencie, na przykład w OVA 7, gdy Seras płacząc i podtrzymując Pipa, wspominała go i nagle pojawiła się ta idiotyczna scena z buziakiem z OVA 6, co zabiło cały efekt.

ocenił(a) serial na 10
Sturmabteilungman

O tak, scena z warami-obciągarami mnie zniesmaczyła... jednak czasami te wstawki mi się podobają, w końcu wszystko, co wymyśli Hirano jest świetne:D

ocenił(a) serial na 10
faIIen

Tak w ogóle to cała manga jest w takim czarnym humorze przedstawiona. Anime po prostu zostało pozbawione. Fajnie ,że w OAV to wróciło.