PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=248532}

Hellsing

2006 - 2012
8,0 17 tys. ocen
8,0 10 1 17194
8,0 3 krytyków
Hellsing
powrót do forum serialu Hellsing

Nareszcie jest :)

użytkownik usunięty

Pomyślałem, że zabawie się w posłańca z dobrymi nowinami.
W końcu została wydana część czwarta tej serii. Mi udało się znaleźć na portalu www.veoh.com, niestety jak na razie tylko w wersji raw. Wersja z subami zapewne na dniach.

ocenił(a) serial na 10

szybko weszła na veoh, za parę dni będą suby. szkoda ze jeszcze nie ma najnowszej filmówki bleach codziennie szukam bezskutecznie.

ocenił(a) serial na 9
amarathwen

Ponoć angielskie napisy miały być do niedzieli (czyli do dzisiaj) i co najważniejsze tym razem nie tłumaczone z mangi. Ale póki co nie ma...

A sam odcinek choć bardzo dobry (no i uroczy Schroś ;D ), słabszy jednak w moim odczuciu od trójki. Kilka fajnych scen które były w mandze wycięli, nie pojawiło się też w zasadzie nic nowego, nie dali też takiego zakończenia jak się spodziewałem (czyli płonący Londyn i szturmujący naziści, a ta scena była w mandze zaraz po przemowie Majora). Ale i tak stawiam czwórkę zaraz za trójką ;p

Wkurzające jest jednak to że piątka pewnie najwcześniej za jakieś 10 miesięcy :/

ocenił(a) serial na 10
HuntMocy

ja jestem zakochana w scenie, kiedy Alucard nabija Rip Van (V?)Winkle na jej własną broń i spija z niej soki xD (lol) po prostu, jestem w stanie codziennie ogladać tylko ten moment z Hellsinga OVA 4. Wzbudza takie erotyczne napiecie ^^ (uwaga, pisze fanka Alucarda <3 :-P) haha. A tak poza tym to kolejna część bardzo mi sie podobała :) ciekawie przedstawiono postacie z Millenium i dobrali głosy (min: Shrodingerowi(nie jestem pewna jak sie pisze :-P) i Rip).

Polecam!! Mimo, że dostępna jest narazie tylko wersja po japońsku.

ocenił(a) serial na 9
rambo0406

"Wzbudza takie erotyczne napiecie"

Takie miało być ;p Hirano przed Hellsingiem rysował same hentaie, widać trudno pozbyć mu się nawyków. Lizanie palca Integral czy lufa w ustach Schro to kolejne przykłady (choć akurat w anime scena z lufą wypadła mniej dwuznacznie).

ocenił(a) serial na 10
HuntMocy

wow, fajnie wiedzieć :):P nie znam dokładnie mangi (nie miałam niestety nigdy okazji przeczytać do końca), wiec jestem ciekawa czy w dalszych częściach Hellsinga tez bedą takie "napiecia",pfff ^^ xD

ocenił(a) serial na 9
rambo0406

Będzie kilka miłych wątków z Pipem i Seras, oraz jedna 'scenka' z przeszłości Seras ;p To tyle z tego co pamiętam.

PS. Na animesub pojawiły się napisy do czwórki, jednak autor twierdzi że tłumaczył na bazie angielskich skanlacji mangi a więc cóż, po pierwsze nie wszystkie teksty w anime są stricte takie jak w mandze, po drugie skanlacja to nie to samo co tłumaczenie zrobione przez profesjonalistę. Ale ci którzy mangi nie czytali, a co za tym idzie nie znają treści które pojawiły się w odcinku, mogą się tymi napisami poratować.

ocenił(a) serial na 10
HuntMocy

Matko Jedyna :D nie moge sie juz doczekać (nie wiem czy to o mnie dobrze świadczy ^^)dzięki za info jesli chodzi o napisy do OVA 4. Mangi dobrze nie znam więc JA pewnie skorzystam :)

rambo0406

Jak to ściągnąc? Czy może ktoś mi pomóc? (-.-")

użytkownik usunięty
Shrew

http://www.download-anime.info/hell/index.php?id=anime_hellsing.html masz tam w 3 częściach na samym dole. Na pewno znajdziesz też na exsite.pl.