Jestem po seansie pierwszego odcinka i jestem strasznie zawiedziony. Muzyka słaba, a poza tym wszystko to samo tylko skrócone. Robi wrażenie bardziej efektywnego, ale przez BIG BANG traci swój klimat.
Nie wiem po co to zrobili...
Moja ocena 8/10, gdyż mimo wszystko serial budzi emocje i potrafi zaciekawić.
co do muzyki... jest piękna,nie jest taka luzacka, jak to było w pierwszej serii, ale jest piękna... Ja się przyczepię tylko do 1 rzeczy, po co, pytam się po co?! do jasnej cholery po co, jak ja to nazywam, tam jest "zjawisko Sailor Moon"?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
A ja wiem po co? Będzie maestro więc ja oglądam ;D Poczekajcie jak się rozkręci. To będzie seria bardziej odwołująca się do wydarzeń z mangi więc czekają nas nowi bohaterzy i inne wątki. Może dlatego? Albo po prostu dla fanów...
Muza w ciągu odcinka jest rzeczywiście słaba, ale ending jest spoko.
Z tego co napisałeś wynika, że nie przeczytałeś mangi, a mówię Ci, tysiąc razy bije na łeb anime. Z resztą zobaczysz to w dalszych odcinkach......
Oj, tak, tak... Nic nie pobije kom-xu :D Manga po prostu jest za...jedwabista. Muszę przyznać, ze z poprzedniej serii anime (robionej, gwoli ścisłości, bez większego udziału pana Hirano Kouty) podobało mi się "dziesięć lat wcześniej" ze snu Integral. Było NIECO lepsze niż w mandze (ten dreszczyk, gdy darła się na Alucarda...)
No i może jeszcze metro, ale scenę w muzeum ogółem skopali totalnie :D
Ja widziałam najpier anime dopiero później mangę... Lubię to i to. Te nowe odcinki będą bardziej mroczne. Dla mnie super ;) Im więcej Hellsinga tym lepiej :D
Zgadzam sie z tobą agnieszka!! co wy ludzie KUR*A PIE*****CIE ze OVA JEST GORSZE!! chyba wy jesteście chorzy. Przecież muza jest dobra, i wogle!! Ja widze ze tu sami amatorzy chyba są, fakt ja jeszcze mangi nie czytałem ale wiem ze seria TV była w bardzo małym stopniu robiona na Mandze!! Prawie wszystko było wymyslone tylko na potrzeby Anime wiec nie gadajcie mi ze seria tv jest lepsza skoro tam jest mało z mangi!! Ta seria OVA bardziej zbliża sie do mangi i to jest dobre a nie pieprzycie ze seria lepsza choc GÓWNO o niej wiecie.
Pozdrawiam słuchających Black Metal. AvE