Mam pytanko do bardziej zorientowanych w anime/mandze niz ja. A wiec czy według Hellsingowskiej teorii vampiryzmu aby zostać vampirem trzeba koniecznie być dziewicą/prawiczkiem ? Bo jak tak to musze przyznac że to niezłą lippa ;] No bo wyobraście sobie taką sytułacje spotykacie vampira który akurat nie chce was zabić i pytacie sie go czy moze was przenic a on: Sorry, był sex nie ma mrocznego daru.
Wiem że gadam głupoty ( jak to zawsze po zakrapianej imprezie ;] ). Ale z pośród wszystkich książkowych czy filmowych sposobów przemiany w vampira ten mnie najbatdziej irytuje ;]
Peace.
Tak, tylko dziweica/prawiczek i do tego przemiany może dokonać tylko prawdziwy wampir i tylko przeciwnej płci ;p Pozostali zmieniają się w ghule.
Przed chwila wpadło mi to do głowy. Alucard kiedy prosił na łozu śmierci szatana o stanie sie wampirem nie był juz prawiczkiem. :) Wiec mysle ze to nie prawda ale nie dowiemy sie o tym do puki nie spotkamy prawdziwego nie umarłego. :] a raczej to mało prawdopodobne niestety :
w 13 odcinkowym serialu Alucard nie spytał sie Seras czy jest dziewica tylko cz z nim pujdzie. :](logika}
W serii TV nie bylo motywu dziewictwa, to fakt, ale w mandze i serii OAV - owszem. I chodzi tu o przemiane przez innego wampira. Alucard w swiecie "Hellsinga" byl oryginalnym wampirem, nie zostal zamieniony przez zadnego innego "krwiopijce". Z tym "szatanem" to bym sie wstrzymal, chociaz mozna przyjaac,ze to byla diabelska oferta, bo krew sama z siebie sie nie porusza ;>