PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=248532}

Hellsing

2006 - 2012
8,0 17 tys. ocen
8,0 10 1 17194
8,0 3 krytyków
Hellsing
powrót do forum serialu Hellsing

Tak trudno mi było podejść do Hellsinga bez emocji ;/ O ile tvka mnie zniesmaczyła, a raczej znudziła i upewniła w przeciętności, to OVA zniwelowało te wszystkie negatywne odczucia. Tv oceniłam jako niezłe, Ultimatum dostało już bardzo dobrą notę. Możliwe, że nawet trochę zawyżone te oceny, ale należą się. Hellsing zasługuje na uwagę i respekt, każdy zwolennik wie o co chodzi. W sumie z tego co widzę, ta opinia jest raczej opinią większości, więc coś w tym jest.
Nie czepiając się więcej, powiem że męczyło mnie tylko jedno- o ile motyw z błyskiem szkła i ostrych rzeczy jest zachwycający, to w nadmiarze jakim to nas uraczono męczy ;/ Tak poza tym, więcej problemów nie mam ;) Wierność mandze jest jak najbardziej pozytywne.

BTW. Inne luźne przemyślenia:
Bawią mnie te wszystkie komentarze dot. sprzeciwu miejsca anime w rankingach. To prawda- może i mógłby powstać osobny ranking, ale te wszystkie dziecinne i zbulwersowane głosy mnie po prostu bawią... :)

Pzdr

użytkownik usunięty
Jeffrey_Goines

Tv nie bylo takie zle.. to byl moj pierwszy kontakt z czyms takim jak Hellsing i mi sie zajebiscie podobalo, ale rozumiem ludzi ktorzy przeczytali mange a pozniej byli rozczarowani, ja tak mialem z filmem Punisher-war zone, przeczytalem serie MAX-Punisher i bylem wprost oczarowany bo zadko w komiksach znajduje tyle mroku, swietnego klimatu, dopracowanych dialogow oraz niebezpiecznego psychopate jako glownego bohatera.. a nie jak film ktory jest gownianym kinem akcji ala vanDamme, jezeli lubisz mange a amerykanskie komiksy uwazasz za komercje to przeczytaj sobie cos autorstwa Gartha Ennisa - jego komiksy kojarza mi sie wlasnie z Hellsing - przemoc, mroczne i zabawne postacie, swietne dialogi, duzo czarnego humoru..