PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=248532}

Hellsing

2006 - 2012
8,0 17 tys. ocen
8,0 10 1 17212
8,0 3 krytyków
Hellsing
powrót do forum serialu Hellsing

Ponieważ mamy już kompletną serię OVA i wszystkie epizody zostały wydane wraz z polskimi
napisami...
Mam pytanie do wszystkich, którzy widzieli już całą serię
Który odcinek jest waszym ulubionym i który uważacie za najlepszy?

Ja szczerze mówiąc wciąż wracam do OVA 4 i 3, Późniejsze odcinki chyba jednak do wróciły już do
tego poziomu...

ocenił(a) serial na 9
Cry_Wolf_

Ja wciąż wracam do 7 i 9 ale reszta też niebyły złe.

ocenił(a) serial na 10
Cry_Wolf_

Mi się najbardziej podobał odcinek, gdzie była walka w Brazylii. Nie pamiętam, które to było OVA. Jestem niestety zawiedziona 10 i to bardzo. Miałam wrażenie, że robi je ktoś całkiem inny i nie wyczułam jakiejś spójności z resztą.

ocenił(a) serial na 9
TwiggyRamirez

To była 3 ova.

ocenił(a) serial na 10
Kolekcjoner25

ova cala ocena 10/10 miazga seria..
jak 10 moze sie nie podobac, 100% mangi, klimat, szczegolnie koncowka, wspomnienia alucarda, walka seras z kapitanem, nie bylo slabego punktu w ostatniej ova :P takie moje zdanie

ocenił(a) serial na 10
Cry_Wolf_

Wszystkie były świetne. Ale najlepszy? To 3, oraz ten w którym Alucard zabija Rip van Winkle, no i w sumie...ten w którym Alu wzywa swoją armię, poznajemy go jako Hrabie i walczy z Ks.Anderson.

ocenił(a) serial na 10
Cry_Wolf_

Cała seria OVA jest dla mnie świetna (pomijając długawe monologi Majora). Mnie bardzo podobał się odcinek,w którym zginął Bernadotte.Ostatnie dwa też świetne, choć ostatni trochę mnie zaskoczył, Ostatecznie uwielbiam Integrę, więc może ten szok dotyczący ostatniego odcinka związany był z nią - ona już w sile wieku. Integra i Alucard tworzyli niezły - oddany sobie - duet. Reasumując całość nie może mieć mniej niż 10 ;D

Merenwen_Numenesse

Ah,cudna a zarazem nieziemska walka Alucarda(Girlycarda) z Walterem..to się pamięta.~