PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=640587}
7,5 3,2 tys. ocen
7,5 10 1 3153
High School DxD
powrót do forum serialu High School DxD

Wrażenia po 1 odcinku 3 sezonu pozytywne. Zacznę od elementów składowych.
1 opening jest całkiem spoko, muzyka przyjemna, Co jest ukazane w samym openingu? Z wartych odnotowania: Tannin( którego poznamy już w 1 odcinku) skład na najbliższy okres drużyny Valiego ( troszkę inaczej wyobrażałem sobie Artura, z drugiej strony wygląd to nie wszystko, a koleś jest w końcu mistrzem walki mieczem) Rosseweisse ( co sugeruje że ten sezon liźnie fabułę 7 tomu, zwłaszcza że w openigu prawdopodobnie pojawia się Barakiel, ojciec Akeno)Irina jako anioł i Niszczycielska Furia Isseia ( czyli 6 tom)
Oprócz tego Wielki Czerwony, Ophis itp. Ending średni, jakoś nie porywa, ale tu Roseweisse ma już mundurek akademii co sugeruje właśnie zaczerpnięcie fabuły z dalszych sezonów.
Co do samego odcinka: Jakieś 1/6 może 1/5 tomu została już wzięta ale pominęli takie rzeczy jak cała procedura dostania się do zaświatów. Za to rezydencja fajna. Dalej grupa Souny spotyka się z grupą Rias dopiero później, nie w pociągu. Mamy też walkę z Tanninem ( którego wyobrażałem też sobie inaczej, z 2 strony to demono-smok) Mamy Rias która martwi się że Issei nazywa ją Bouchu ( czyli przewodnicząca) i Isseia który rozmyśla o Yummie ( ta która go zabiła) Sugeruje mi to akcje z tomu 10 i klątwę Isseia. Podczas kąpieli zabrakło mi wrzucenia Isseia do dziewczyn przez Azazela ( ten koleś jest niesamowity taki trochę Urahara w Bleachu dla Highschool dxd) Zapowiada się nieźle, choć mam nadzieje że zrobią to porządnie bo pobranie fabuły z dalszych tomów może źle wpłynąć.

Czarny_Piotrus2013

Odcinek numer 2. Średni. Za wcześnie mamy spotkanie Sairoga z Bealem moim zdaniem. I sam Sairog prezentuje się tak sobie na razie. Reszta spoko, choć treningi wydają się słabo rozwninięte, zwłaszcza Isseia gdzie nie nosił rękawicy + nie odwiedził go Azazel by porozmawiać o Akeno. Pojawił się już ojciec Akeno, narazie w ramach jej treningu. Przez krótką chwilę widać też 4 Władców Piekieł, choć sama klejność przyjęcia została zmieniona, trening był krótszy, dlatego nic nie ruszyło w kwesti intrygi rodziców Rias w z wyswataniem jej ( a przecież w trakcie treningu odbywał też czasem lekcje manier) Szkoda że nie pokazali mistrza Kiby, to pewnie będzie później. W każdym razie mogło być ciut lepiej.

Czarny_Piotrus2013

3 odcinek - duże zmiany. Już mamy pojawienie się Nordów, Fenrir wygląda inaczej niż był narysowany. Tannin na dobrą sprawę też powinien mieć inny wygląd, wg wiki. Inaczej powinna przebiegać walka, powinien pojawić się Artur, itp. Ciekawe ile oni chcą zrobić sezonów. Co zrobią walkę przeciw Lokiemu, a potem Rating Game? To się kupy nie trzyma. Nie wiem czy teraz anime robi ktoś inny ale jestem zawiedziony. O ile 1 odcinek spoko, trzymał się fabuły to im dalej tym gorzej. Na + Ajuka, ale nie oszukujmy się Loki byłby skończonym kretynem atakując Zaświaty gdy jest tam Odyn, Michał, Azazel, 4 Maou. Nawet w noweli Issei był zdziwiony tym że nie pomogli w walce z Lokim. Nawet nie pamiętam czy Michał był w zaświatach wtedy, Irinę jako anioła widzimy dopiero w 6 tomie. 3 tomy na 12 odcinków? To się nie uda. Seria powinna mieć 18 odcinków. I 6 do pierwszego meczu i Diodory. II 6 Od przygotowań do dnia sportu po niszczycielską furię i pocałunek Asi i Isseia.III 6 odcinków walka z Lokim. I jakby humoru jest ciut mniej co na minus, bo to nie było poważne anime.