PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=640587}
7,5 3,2 tys. ocen
7,5 10 1 3153
High School DxD
powrót do forum serialu High School DxD

Ktoś może sensownie wytłumaczyć skąd wzięli się ci magowie pod koniec? W całym anime jest
mowa o istnieniu aniołów,upadłych aniołów,demonów i smoków,a tu nagle wyskakuje
kilkadziesiąt magów i robią rozpierduchę - WTF? No i ten cały Son Goku,który przerwał walkę dwóch
smoków - co to za koleś i skąd się wziął?

Skaffim

Już tłumacze. 3 Frakcje czyli anioły, demony i upadli to tzw 3 Wielkie Frakcję, są najbardziej liczebne. Zdaję się że wspomina o tym Michał w 10 odcinku 2 sezonu, że te frakcje są najliczniejsze. Oprócz tego istnieją inne frakcje jak choćby właśnie magowie.
A Son goku a właściwie Bikou to potomek małpiego króla Sun Wukonga, znanego z jednej z chińskich powieści, którego anime Dragon Ball było swobodną adaptacją.
Ogólnie Highschool DxD to prawdziwa mieszanka wybuchowa. Oprócz właśnie demonów,aniołów czy upadłych poznamy potomków starożytnych bohaterów choćby Herculesa czy bogów z innych mitologii choćby Odyna czy Hadesa. Ogólnie choć nie czytałem mangi ani light novel to mogę powiedzieć że sporo się dzieje, i gdyby nie cycki czy takie postacie jak Casper to było by to jedno z najbardziej ambitnych anime. Ale nie o to w Highschool DxD chodzi, więc mamy dużo cycków i pokręconego humoru :D
Nic tylko czekam niecierpliwie na 3 sezon, mam nadzieję że zrobią albo więcej odcinków albo od razu 2 sezony. Teraz jakieś 4 tomy poszły na 2 sezony anime, ale przy takiej ilości akcji jaka jest potem będzie naprawdę ciekawie. Jak trzeba coś będzie dopowiedzieć to śmiało pytać.

Czarny_Piotrus2013

Dzięki za szczegółową i wyczerpującą odpowiedź :) Tak właśnie czułem,że to kolejna frakcja,tylko jakoś tak nic na ich temat więcej nie zostało powiedziane,stąd wątpliwości. Nie czytałem mangi,więc bazuje tylko na anime, a pewnie w mandze (jak to bywa prawie zawsze), jest o wiele więcej detali. Czyli Bikou i Dragon Ball mają jednak ze sobą dużo wspólnego heh. ;)

Skaffim

W Highschool Dxd frakcje będą pojawiać się z czasem. 3 Frakcje to oś całej historii, wszakże główny bohater jest diabłem. Z czasem urośnie to do olbrzymich rozmiarów liczby różnych frakcji i bohaterów. Jako że jestem przy tomie 10 Light novel to śmiało mogę powiedzieć że będzie się działo. Szkoda że tyle czekania by to zobaczyć.

Czarny_Piotrus2013

Aż tyle bohaterów będzie? Na razie nie ma ich tak dużo. Jak daleko anime jest w stosunku do mangi? I czy dużo detali z mangi opuścili w anime?

Skaffim

Troszkę pozmieniali względem light novel, zaś obecnie wyszło 18 tomów, pierwsze 4 tomy to 2 sezony anime. Choć kto wie czy to nie ulegnie zmianie, bo potem więcej akcji. Oczywiście są też historie poboczne i tym podobne. Bohaterów którzy są ważni dla fabuły będzie całkiem sporo oczywiście znany nam już z Anime Klub okultystyczny, Przedstawiciele 3 Frakcji, Brygada Chosu, Bogowie z innych mitologii ( nie każdy odegra jakąś znaczącą role ) Potomkowie bohaterów. Do tego dochodzącą całe zaświaty. A jeśli chodzi o humor to mogę powiedzieć że potem będzie chyba jeszcze bardziej absurdalny :D

Czarny_Piotrus2013

Dla mnie najbardziej absurdalne były "epickie momenty",w których motywacją dla głównego bohatera były...cycki jego szefowej,albo inne obietnice jakie mu złożyła :P

Skaffim

Cycki Rias to potem istotny element fabuły, a takich absurdów będzie więcej, ale poważniej też będzie. Ogólnie 3 sezon zapowiada się świetnie i nie mogę się doczekać na powrót anime.Samo anime może mieć podobno premierę jeszcze w tym roku, choć pewnie trzeba jeszcze będzie czekać. Ja z góry polecam light novel bo naprawdę można sporo się dowiedzieć o świecie Highschool Dxd

Czarny_Piotrus2013

W tym roku?Czytałem że dopiero w okolicach lutego 2015 ma wyjść trzecia seria...

Skaffim

Jednak 2015. Walnęli się z datą, tu na filmwebie rok produkcji to 2012, na stronce na ktorej oglądam to rok 2013 stąd pewnie czyiś błąd. Szkoda, ale może chociaż będzie więcej materiału. Bo teraz fajnie im się rozkładało, ale teraz to by można było machnąć 5,6,7 tomów pytanie po ile odcinków na tom. Tutaj wypadało po 6. Akcji przybywa więc może daliby chociaż po odcinku wtedy cały sezon miały 3 serie po 7 odcinków. Już to było by niezłe. Bo nie wiem czy połączenie 7 i 9 było by dobre, dla mnie lepsze było by 5,6, i 7. Z 8 to chyba 1 historię wezmą, bo chyba tyle zostało, ew jakieś OVA.

Czarny_Piotrus2013

No to jeszcze trochę poczekamy,ale chyba jest na co ;)