PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=640587}
7,5 3,2 tys. ocen
7,5 10 1 3153
High School DxD
powrót do forum serialu High School DxD

Witam wszystkich fanów tego anime, mam garstkę informacji dla zainteresowanych 3cim sezonem
:) Z tego co wyczytałem z oficjalnej strony, tego co wykopałem z internetu i z twittera jednego z
twórców anime to to że OVA do sezonu drugiego mają wyjść 15 marca 2015 roku, tutaj także są
małe problemy z rozumowaniem ponieważ nie dam sobie ręki uciąć czy chodzi o ova czy o sezon 3.
Mimo wszystko gdyby 15 marca pokazał się pierwszy ova, to startu sezonu trzeciego można się
spodziewać na przełomie lipca i sierpnia 2015 roku. Dlaczego taka przerwa między 2gim a 3cim
sezonem? Podobno ma to związek z faktem iż 3ci sezon ma pomieścić więcej materiału niż miało
to przypadek w sezonie pierwszym czy drugim. Niewiele tych informacji ale zawsze coś.
Pozdrawiam fanów serii.

Larmind

Na tyle co poczytałem na temat mangi Highschool to 2 pierwsze sezony to jakieś 4 tomy mangi. A sądząc po tym co nieco czytałem o fabule w mandze to naprawdę jest na co czekać, możliwe że będzie nakręcony dłuższy sezon, bo w 12 odcinkach upchnąć powiedzmy 4 tomy, to za duża strata materiału. Wiadomo cycki animowane nie muszą każdemu podchodzić, ale warstwa fabularna jest naprawdę dobra. To co było teraz to pikuś. Ale ciekaw jestem jak Bóg zginął i czy zginął skoro raczej był najpotężniejszą ze wszystkich istot.

ocenił(a) serial na 10
Czarny_Piotrus2013

Na pewno nie obraziłbym się jak by sezony zrobili trochę dłuższe bo opierając 1 sezon na 2 tomach nowelki dla mnie to trochę za mało, tym bardziej że z tego co czytałem najbardziej podobały mi się tomy od 10 do 12. Opierając to anime na samych cyckach to spora strata, bo fabularnie jest naprawdę ciekawie, a i postacie są dobrze wykreowane, tym bardziej że główna postać wcale nie jest taka płytka jak może się wydawać. Ja na pewno bym się nie obraził gdyby 3ci sezon miał więcej odcinków i zawierał w sobie więcej niż 2 tomy.

Larmind

Szczerze liczę na min 15-16 odcinków + OVA. A fabularnie stoi na wysokim poziomie. Myślę że bez cycków to anime by przebiło fabularnie parę popularnych shonenów. Bo nie każdy łapię akcję jak Issei się wkurzył w ostatnim odcinku 2 sezonu bo cycki jego ukochanej panny mu chcieli pomniejszyć. Ale z 2 strony to całkiem oryginalne. Ubolewam tylko nad Highschool of Dead że tam nie ma kontynuacji bo też ciekawe anime, ten erotyzm nie był tak natarczywy. Ach pomyśleć że dopiero w 2015 nowa seria. Trzeba niestety czekać, nie ma rady.

ocenił(a) serial na 10
Czarny_Piotrus2013

Tzn widziałem jakieś małe pogłoski na temat Highschool of the Dead, że ma być drugi sezon, jednak nic nie wiadomo na temat kiedy się pokaże. W samym OVA jest powiedziane "do zobaczenia" czy coś w tym stylu, więc pozostaje mieć nadzieję że któregoś dnia przyjdzie nam zobaczyć drugi sezon.

Larmind

Niby tak, ale coś tam się nawet z mangą podobno nie ruszają. Ostatnio o tej produkcji było słychać w 2010. Z drugiej strony Bleach skończył się w 2012, ale mają wznawiać w 2015/2016 więc też sporo czasu. Ale zobaczymy. Chętnie zobaczyłbym już oba Hichschoole.