Issei po awansie na wysoko klasowego diabła, otrzymał swoje własne Diabelskie Pionki. Czyli królową, 2 gońce, 2 skoczki i 2 wieże, szkoda, że nie dostał 8 pionów, ale rozumie, że niemugł, bo sam jest 8 pionami od Rias. Czyli może mieć 7 podwładnych do swojego haremu i to nawet sporo jest. Wymienił się z Rias za figury Asi, Xenovi i Rossweisse (dziwny wybór, bo jest sporo starsza i jest nauczycielką w szkole, ale pewnie zrobili tak, że wymienił się z Rias za wszystkie, które dotłoczyli do Rias po nim), a także z Lady Feneks za Ravel. Czyli brakuje mu 3 dziewczyn, krylowej, skoczka i wieży.
Kogo widzielibyście na te miejsca albo kto dołączy do haremu Isseia ?
Piszcie swoje pomysły lub podejrzenia.
Dla mnie najlepszym wyborem na królową Isseia byłaby Ophis, we względu na to, że jest Cesarskim Czerwonym Smokiem, a Ophis była kiedyś smokiem, ale straciła swą moc, wiec byłaby idealna moim zdaniem co do wieży i skoczka to nie wiem.
https://www.baka-tsuki.org/project/index.php?title=Tom_22_-_Ceremonia_uko%C5%84c zenia_szko%C5%82y_Gremorych#Cz.C4.99.C5.9B.C4.87_2_2
Po przeczytaniu tego wynika że dostał cały komplet (15 figur) czyli też 8 pionków
,, Wtedy otrzymałem małe pudełko od Maou-sama. Kiedy je otwarłem, zobaczyłem piętnaście Diabelskich Pionków! ''
Oficjalnie Królową Isseia jest Ingvild Lewiatan. Jedna z potomków oryginalnego Lewiatana, i ludzkiej matki.
to może drugim Skoczkiem, może będzie: ktoś z potomków Belzebub,a powiedzmy władająca dwoma stycznymi mieczami (Demonicznym mieczem ognia i Swiętym mieczem Lodu), to było by coś. :)
drugą Wieżą może ktoś z potomków oryginalnego Lucyfera (np. siostra Valiego),
i kilkoma pionkami (może 3) potomka oryginalnego Asmodeusza ?
MÓGŁBY KTOŚ DOŁĄCZYĆ DO DYSKUSJI.