Ehh sezon 2 już za nami i lekki niedosyt jest, bo konkretna akcja miejsce ma w ostatnim odcinku (jak w 1 sezonie).
Z tego co słyszałem, to pierwszych wzmianek o sezonie 3 wypatrywać należy na przełomie lutego/marca 2014.
Mam nadzieję, że sezon 3 wyjdzie podobnie jak sezon 2, w wakacje.
I to jest koniec sezonu?? Ale dziwenie jakos tak w trakcie akcji. Zanim sie zacznie nastepny to juz zapomne jak ten sie konczyl. A baja fajna ;]
To jest najpoczytniejsze Visual Novel w Japonii obecnie, więc 3 sezon będzie choćby dlatego, że jeśli będzie trzymało poziom, to na pewno zarobi.
Pierwsze wzmianki o 2 sezonie pojawiły się przy wydaniu 12, czy 13 tomu powieści. Powinniśmy więc wyczekiwać informacji po wypuszczeniu tomu 17 (niedawno wydano 16).
16 tom wydano na początku września. 15 w maju. W tym tempie 17 powinien pojawić się pod koniec 2013 roku, bądź na początku 2014.
Oczywiście są to tylko moje osobiste przypuszczenia.
Anime świetne, a 3 sezon spokojnie będzie wnioskując po tym że w ostatnim odcinku 2 sezonu było napisane "Do zobaczenia" Czekam z niecierpliwością :D
Z tego co jest napisane na oficjalnej stronie sezon 3 ma mieć premierę 10 marca 2015 roku.
Uwaga zapowiedź sezonu 3 już się pojawiła w ostatnim odcinku KENZEN ROBO DAIMIDALER także teraz wystarczy czekać <3
Ta akcja w ostatnim odcinku I sezonu była wielokrotnie lepsza od tej żenującej kpiny, którą pokazali w ostatnim odcinku II sezonu.
Hm zastanawia mnie to czemu jest walka Ise z Sairogiem w takiej formie. Jakiś koszmar Ise czy co? Z Sairogiem walczył już w zbroi czy to jako sparing czy prawdziwa walka. No i ciekawe czy nie przesuną wydarzeń z tomu 10 na ten sezon, jak zrobili poznanie samorządu przed walką z Raiserem. Czyżby wtedy akcja w Kioto została przełożona w czasie, a Ise korzystałby z mocy które nabył w walce z Sairogiem?
Jeszcze trailer trochę krótki, oprócz zastanawiającego pojedynku Ise z Sairogiem, mamy fragment treningu z Tanninem i Roseweisse.
Mangi nie znalazłem kompletnej, chyba nie ma. Jest za to light novel i potwierdzam - dzieje się multum rzeczy, mnóstwo akcji, więcej bohaterów, więcej mitologi, humoru i cycków :D
Polecam, rozkminy głównego bohatera są grube. W anime nie czuć tego aż tak, fakt Ise jest zboczony, ale w mandze nieraz jest to wulgarne(chyba że to wina tłumacza) np wtedy gdy Asia i Rias już mieszkają u Isseia, wtedy padają takie zwroty jak wyruchać czy Ise jak wyobrażał sobie jak Asia czy Rias mówi że jestem su*a która nie może żyć bez pe**sa swego pana.
Powinieneś porównać tamtą część z angielskim bo ja bym nie ufał polskim tłumaczom, jeśli chodzi o wierność przekładu.
Mi to tam rybka, czyta się i tak nieźle, ale przez ten przekład to Ise wychodzi na naprawdę ekstremalnego zboka( i tak nim jest w sumie :D )
Jak pamiętam to najbardziej polubiłem Asię. Rias też była bardzo fajna, ale Asia z wyglądu bardziej mi się podobała.
Kwestia gustu. Nieraz cycki Rias były takie rozjeżdzone. Chociaż na basenie prezentowała się nieźle. Najładniejsza wg była Yuma chan czyli Reynare przed zamianą.A Asia jest taka słodka, średnio mi się podobają takie postacie. Brak jej trochę tego pazura.
Asia była nie tylko słodka i sympatyczna, ale również z wyglądu najbardziej mi się podobała. Poza tym w I sezonie były z nią wyjątkowo dramatyczne sceny. Nawet sądziłem, że zginie. Chociaż teraz widać, że do takiego anime by to nie pasowało.
Heh poczytalem sobie co tam sie bedzie potem dzialo i widze,ze bedzie coraz lepiej akcji juz dzis na 6-7 sezonow :)
Wiadomo juz o czym bedzie najnowszy sezon?
Wybacz nie wchodziłem na filmweba. Prawdopodobnie tomy 5-6 a moze i 7. 5 i 6 to rozgrywki młodych diabłów i potyczki z brygadą chaosu.
patrząc na trailer to wynika że w 3 sezonie będzie wprowadzone 6 tomów więc odc powinno być chyba z 20 (tak mi się tylko wydaje)