PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=640587}
7,5 3,2 tys. ocen
7,5 10 1 3165
High School DxD
powrót do forum serialu High School DxD

Ehh sezon 2 już za nami i lekki niedosyt jest, bo konkretna akcja miejsce ma w ostatnim odcinku (jak w 1 sezonie).
Z tego co słyszałem, to pierwszych wzmianek o sezonie 3 wypatrywać należy na przełomie lutego/marca 2014.
Mam nadzieję, że sezon 3 wyjdzie podobnie jak sezon 2, w wakacje.

Dezerter_filmweb

Fajnie jakby był 3 sezon ale czy to pewna informacja?

ocenił(a) serial na 10
crusader_3

No raczej pewna.

Dezerter_filmweb

I to jest koniec sezonu?? Ale dziwenie jakos tak w trakcie akcji. Zanim sie zacznie nastepny to juz zapomne jak ten sie konczyl. A baja fajna ;]

ocenił(a) serial na 10
Majkul89

co za problem drugi raz obejrzeć? : d

Raiton

To jest najpoczytniejsze Visual Novel w Japonii obecnie, więc 3 sezon będzie choćby dlatego, że jeśli będzie trzymało poziom, to na pewno zarobi.
Pierwsze wzmianki o 2 sezonie pojawiły się przy wydaniu 12, czy 13 tomu powieści. Powinniśmy więc wyczekiwać informacji po wypuszczeniu tomu 17 (niedawno wydano 16).
16 tom wydano na początku września. 15 w maju. W tym tempie 17 powinien pojawić się pod koniec 2013 roku, bądź na początku 2014.

Oczywiście są to tylko moje osobiste przypuszczenia.

ocenił(a) serial na 10
kyniu123

Anime świetne, a 3 sezon spokojnie będzie wnioskując po tym że w ostatnim odcinku 2 sezonu było napisane "Do zobaczenia" Czekam z niecierpliwością :D

Boost19

Tylko teraz najważniejsze pytanie: kiedy?

ocenił(a) serial na 10
Akstalis

Z tego co jest napisane na oficjalnej stronie sezon 3 ma mieć premierę 10 marca 2015 roku.

Dezerter_filmweb

Uwaga zapowiedź sezonu 3 już się pojawiła w ostatnim odcinku KENZEN ROBO DAIMIDALER także teraz wystarczy czekać <3

ocenił(a) serial na 10
GildGavis

potwierdzam sezon 3 napewno powstanie!

ocenił(a) serial na 10
EvoMine

miodzio :)

ocenił(a) serial na 7
Dezerter_filmweb

Ta akcja w ostatnim odcinku I sezonu była wielokrotnie lepsza od tej żenującej kpiny, którą pokazali w ostatnim odcinku II sezonu.

Dezerter_filmweb

Nie martwcie sie o niego, wiedzieliście o książce? A tak apropos to sezonów będzie sporo:)

Anonimowy111

Łapcie zapowiedz 3 sezonu. https://www.youtube.com/watch?v=S6aHuKRvBSM

wawrzyk6

Hm zastanawia mnie to czemu jest walka Ise z Sairogiem w takiej formie. Jakiś koszmar Ise czy co? Z Sairogiem walczył już w zbroi czy to jako sparing czy prawdziwa walka. No i ciekawe czy nie przesuną wydarzeń z tomu 10 na ten sezon, jak zrobili poznanie samorządu przed walką z Raiserem. Czyżby wtedy akcja w Kioto została przełożona w czasie, a Ise korzystałby z mocy które nabył w walce z Sairogiem?

Czarny_Piotrus2013

Jeszcze trailer trochę krótki, oprócz zastanawiającego pojedynku Ise z Sairogiem, mamy fragment treningu z Tanninem i Roseweisse.

Czarny_Piotrus2013

Hej czytal ktos mange? Slyszalem ze prawdziwa akcja dopiero sie zacznie :) Prawda to?

bociancyja

Mangi nie znalazłem kompletnej, chyba nie ma. Jest za to light novel i potwierdzam - dzieje się multum rzeczy, mnóstwo akcji, więcej bohaterów, więcej mitologi, humoru i cycków :D
Polecam, rozkminy głównego bohatera są grube. W anime nie czuć tego aż tak, fakt Ise jest zboczony, ale w mandze nieraz jest to wulgarne(chyba że to wina tłumacza) np wtedy gdy Asia i Rias już mieszkają u Isseia, wtedy padają takie zwroty jak wyruchać czy Ise jak wyobrażał sobie jak Asia czy Rias mówi że jestem su*a która nie może żyć bez pe**sa swego pana.

ocenił(a) serial na 7
Czarny_Piotrus2013

A ty mówisz o tłumaczeniu polskim czy angielskim?

pawel_nowakk

Polskie, angielski przekład czytałem tylko fragment.

ocenił(a) serial na 7
Czarny_Piotrus2013

Powinieneś porównać tamtą część z angielskim bo ja bym nie ufał polskim tłumaczom, jeśli chodzi o wierność przekładu.

pawel_nowakk

Mi to tam rybka, czyta się i tak nieźle, ale przez ten przekład to Ise wychodzi na naprawdę ekstremalnego zboka( i tak nim jest w sumie :D )

ocenił(a) serial na 7
Czarny_Piotrus2013

Jak pamiętam to najbardziej polubiłem Asię. Rias też była bardzo fajna, ale Asia z wyglądu bardziej mi się podobała.

pawel_nowakk

Kwestia gustu. Nieraz cycki Rias były takie rozjeżdzone. Chociaż na basenie prezentowała się nieźle. Najładniejsza wg była Yuma chan czyli Reynare przed zamianą.A Asia jest taka słodka, średnio mi się podobają takie postacie. Brak jej trochę tego pazura.

ocenił(a) serial na 7
Czarny_Piotrus2013

Asia była nie tylko słodka i sympatyczna, ale również z wyglądu najbardziej mi się podobała. Poza tym w I sezonie były z nią wyjątkowo dramatyczne sceny. Nawet sądziłem, że zginie. Chociaż teraz widać, że do takiego anime by to nie pasowało.

pawel_nowakk

Asia musiała z tego wyjść, W końcu miała moc leczenia demonów.

Czarny_Piotrus2013

Heh poczytalem sobie co tam sie bedzie potem dzialo i widze,ze bedzie coraz lepiej akcji juz dzis na 6-7 sezonow :)

Wiadomo juz o czym bedzie najnowszy sezon?

bociancyja

Wybacz nie wchodziłem na filmweba. Prawdopodobnie tomy 5-6 a moze i 7. 5 i 6 to rozgrywki młodych diabłów i potyczki z brygadą chaosu.

ocenił(a) serial na 10
Czarny_Piotrus2013

patrząc na trailer to wynika że w 3 sezonie będzie wprowadzone 6 tomów więc odc powinno być chyba z 20 (tak mi się tylko wydaje)

pawel_nowakk

Zszokuje was ashia umarła. :P

ocenił(a) serial na 7
AbubisPL

Nie pisz takich bredni trollu. Puknij się w łeb.

pawel_nowakk

Co z tym 3 sezonem?
Już jest? czy może będzie?
Jeśli tak, to zna ktoś może stronę z tlumaczem?

kamilos773

3 sezon ma premierę 4 Kwietnia czyli już nie długo

ocenił(a) serial na 10
Akstalis

już jest po premierze, a ja już widziałem :D jest kozacko ;)

ocenił(a) serial na 10
Dezerter_filmweb

możesz przestać czekać, pierwszy odcinek BorN jest już w internecie :)