To anime wymiata na całej szerokości i długości, choć widziałem anime z humorem na znacznie wyższym poziomie, to i tak w połączeniu z akcją i fabułą jest git. 9/10
Mi podoba się motyw z szachami i pod tym względem to anime miażdży :) mam nadzieje ze na 12 episodach się nie skończy bo poza tym całym echi anime robi się naprawdę ciekawe
Napewno sie nie skonczy xD czekamy na 2 season polecam Soundtrack miazdzy...
=)
Chciałbym zweryfikować swoją wcześniejszą ocenę tego anime...
Nie 9 a pełne 10 oczek ( bo tylko tyle jest max)
Racja to dobre anime ale nie pasuje mi to że są trzy frakcje. Po co robić oddzielnie diabły i upadłe anioły skoro to jedno i to samo. I końcówka 2 sezonu też trochę dziwna że Archanioł Michał walczy po stronie diabłów. Ale to tylko anime takie coś może tam być.
Nie chodzi, że po ich stronie, a razem z nimi. To jest różnica.
W końcu w przeszłości 3 frakcje połączyły siły by pokonać Albiona i Draiga. Tego chyba nie czytałeś. Miał być sojusz, a nie wojna... i Brygada Chaosu zaatakowała Sirzechsa, Azazela i Michała.
Polecam przeczytać light novelkę. Jeszcze lepsza od anime, choć nic nie zastąpi widoku powiewających włosów Rias, widoku jej podskakujących atrybutów i słyszenia jej głosu.
Po prostu zakochałem się w niej. :)
Zacząłem czytać light novel jestem teraz na 6 tomie i mogę stwierdzić że ta książka jest zajebista że tak młodzieżowo powiem. Ale te cycki to są czasem obrzydliwie wielkie niektórych bohaterek ale tak to spoko.
Mógłbyś zarzucić linka ?:) I małe pytanko, odcinki anime są na podstawie light novel ? I co ile wychodzą tomy ?:)
Zakochałem się w tym anime.
Bo na przełomie stycznia lutego powstanie ova jak rok temu z zapowiedzią High School DxD sezonu 3 ;) No a anime pewnie gdzies tak na wakacjach :)
Wpisz w wyszukiwarce baka tsuki dxd i tam będzie w polskim języku. Taj jest na podstawie może zmienili parę rzeczy ale jest dobrze.
Jak co ile?? Przecież większość tomów już jest przetłumaczona tylko dwa jeszcze nie. A skąd wiesz że ma wyjść OVA na przełomie stycznia lutego?
No to wejdź na stronę, którą ci podałem i zobaczysz że z 16 tomów 2 są jeszcze nie przetłumaczone. Jak wpisałeś w google baka tsuki dxd to wyskoczy ci: High School DxD (Polski) - Baka-Tsuki. Zobaczysz tam wszystko.
Koledze prawdopodobnie chodzi po prostu co ile wychodzi dany tom :) teraz jest ich 16 (14 przetłumaczonych), jednak co ile one wychodziły aby było mniej więcej określone kiedy będzie 17 :)