PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=595358}

Homeland

2011 - 2020
7,9 67 tys. ocen
7,9 10 1 66962
7,6 27 krytyków
Homeland
powrót do forum serialu Homeland

to co mnie zachęciło to główna rola Damian'a Lewis'a, jednego z głównych bohaterów genialnego serialu "Kompania Braci". Fabuła ciekawa i na czasie. Obsada i gra aktorska na wysokim poziomie. Lewis potwierdził swój kunszt aktorski i jego kapitalny występ w Kompanii nie był przypadkiem. Świetna rola Claire Danes, którą pamiętam z Romea i Julii, gdzie wystąpiła obok Leo Di Caprio. Wrażenie na mnie zrobił wcześniej nieznany Mandy Patikin. Są cliffhangery, akcja jest w miarę spójna, końcówka sezonu dyskusyjna i otwierająca furtkę na 2 sezon. Serial ciekawy i do obejrzenia.

ocenił(a) serial na 9
Hunter_THE_Watcher

racja, dopiero co obejrzałam pierwszy odcinek pierwszego sezonu i jestem pod wrażeniem. naprawdę ciekawy i wciągający serial ( zaraz idę oglądać drugi odcinek ;)).

ocenił(a) serial na 8
Hunter_THE_Watcher

Dokładnie :) Przyciągnął mnie do tego serialu Lewis po genialnej roli w "Kompani Braci" i nie zawiodłam się ani trochę (on w ogóle powinien zostać żołnierzem bo tak zajebiście mu to wychodzi). I również strasznie spodobał mi się w tym serialu Saul :)

Kylie999

Show należy do Claire Danes, która przyćmiewa wszystkich. Nie przypominam sobie tak rewelacyjnej roli kobiecej w serialu. Jack Bauer w damskich bojówkach. Bravo, bravo, bravo ani przez chwilę nie byłem zirytowany grą aktorska a nie tak jak w przypadku Jennifer Carpenter w Dexterze, która nadużywa łamiącego głosu i wykrzywiania gęby gdy coś mówi jakby miała się rozpłakać (co wcale nie znaczy, że ogólnie gra źle).

Tak czy inaczej ZNA-KO-MI-TY sezon. Bardzo miłe zaskoczenie, po '24' tęskniłem za coś chociaż minimalnie podobnym.

Jedna rzecz mnie tylko razi. SPOJLER. W finale Nazir kazał Nickowi pozbyć się Walkera. Naprawdę dziwne. Walker w przypadku Nicka spełnił swoja rolę jaką powierzył mu Nazir więc czyniło go to chyba bardziej zaufanym, czyż nie? Jak powiedział Nazir "Potrzebuję dowodu|twojego zaangażowania". Sorry ale nie łapię tego

methiu2

"Walker w przypadku Nicka..."

Miało być "Walker w przeciwieństwie do Nicka"