PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=595358}

Homeland

2011 - 2020
7,9 67 tys. ocen
7,9 10 1 66841
7,5 25 krytyków
Homeland
powrót do forum serialu Homeland

Podobny serial

ocenił(a) serial na 9

zna ktos moze jakis podobny serial warty ogladania? nie chodzi mi głownie o fabule a pierwszoplanowych bohaterów ktorzy łatwo zyskuja sympatie widza.. W Homeland bardzo podobala mi sie postac Quinna, tak samo w Dexterze lubialem ogladac sceny z bohaterem o tym samym nazwisku... mieli oni ten charakter ktory sprawial ze z checia ogladalem sceny z nimi
Jako iz ogladnałem juz wiele seriali cieżko mi znalezc cos dla siebie wiec prosze o to was

Ogladalem juz:
-Dexter
-Banshee
-The Walking Dead
-The Killing
-The Following
-Mentalista
-Fargo
-Ray Donovan
-Hannibal
-Lost
-Prison Break
-True Detective
-The Leftovers
-Gomorra
-Luther
-White Collar
-The Wire
-Breaking Bad
-Gra o Tron( po kilku odcinekach zostawiłem

Wiec jakbyscie znali cos dobrego dla mnie to chetnie poprosze

PS.
Zadnych Sc-fi, a tym bardziej filmów o wilkolakach, wampirach itd

ocenił(a) serial na 8
Darryl_2

,,, 24,, dużo świetnych postaci., tematyka nieco podobna i ciekawa formuła-każdy sezon to jeden dzień .

ocenił(a) serial na 8
Darryl_2

http://www.filmweb.pl/serial/Most+nad+Sundem-2011-603823
http://www.filmweb.pl/serial/Sherlock-2010-528992
http://www.filmweb.pl/serial/Terriers-2010-526548

jedne z lepszych jakie oglądałem

ocenił(a) serial na 10
Darryl_2

The Honourable Woman

trochę podobna tematyka, terroryści, Bliski Wschód, ale brytyjski i bardziej mroczny. ja wciągnęłam w tydzień.

ocenił(a) serial na 8
slonica_smalec

To Homeland nie jest mroczny twoim zdaniem?.

ocenił(a) serial na 10
WOLVERINE55

Hmm.. bardziej bym powiedziała, że dramatyczny, pesymistyczny, w ciekawy sposób psychologiczny (długie ujęcia, pokazujące mimikę i reakcję Carrie, rozmowy między głównymi bohaterami, zwłaszcza między nią a B. ), ale jednak jak na thriller to za dużo tu akcji, telefonów, rachu ciachu, helikoptery, wkraczamy itd.

Jednak oczywiście serial ma swoje momenty, które jednak bardziej powodują u mnie dreszcze, niż mrożą krew (coś nie musi mrozić krwi, żeby było mroczne, ale you know what I mean)

ocenił(a) serial na 8
slonica_smalec

Ach, jak mi brak tych ich rozmów, nawet jak mieli jakieś fochy.
Oj znowu zaczynam się robić sentymentalny...

ocenił(a) serial na 8
Darryl_2

House of Cards !

Darryl_2

Może spodoba Ci się "Upadek" lub "Podkomisarz Brenda Johnson". Bardzo łatwo polubić głównych bohaterów. Jeszcze "Z archiwum X" jest według mnie dobre na wszystko, ale jak nie lubisz klimatów paranormalnych itp., to niekoniecznie.

ocenił(a) serial na 9
Cairns

A serial "Podkomisarz Brenda Johnson" jest to taki serial, w którym 1 odcinek to jakas sprawa do rozwiazania(morderstwo itp ) a w tle przewiją się fragmenty jej życia osobistego czy może np. caly sezon rozwiazuja dana sprawe i wszystko tworzy spojna calosc jak np w homeland

Darryl_2

Jeden odcinek to jedna sprawa. Jej życia osobistego nie ma tak znowu wiele. Aktorka za to zrobiła coś niesamowitego z postacią, którą gra. Pod pewnymi względami przypomina mi PJ z Mentalisty.

Spójną całość masz w serialu "Upadek". Pani inspektor tropi mordercę i już drugi sezon go nie wytropiła. Akcja toczy się z perspektywy policjantki i mordercy. Jest to jednak serial dużo cięższy w odbiorze niż ten poprzedni.

Darryl_2

American Horror Story, House Of Cards :)

Darryl_2

The bridge, house of cards

ocenił(a) serial na 9
Darryl_2

Wróć do Gry o tron! Poważnie :) Ja też przy 3 bodajże odcinku miałam zamiar tym ciepnąć, ale się przemogłam i nie żałuję :)