PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=595358}

Homeland

2011 - 2020
7,9 67 tys. ocen
7,9 10 1 66874
7,5 25 krytyków
Homeland
powrót do forum serialu Homeland

Homeland jest adaptacją serialu izraelskiego - Hatufim. Przeróbka amerykańska skupi się na losach sierżanta Scotta Brody'ego (Damian Lewis - Kompania braci, Life), który przez 9 lat był jeńcem wojennym. Uznany za zmarłego żołnierz zostaje znaleziony podczas ataku wojsk amerykańskich na bazę wroga. Scott jest bardzo szczęśliwy, że może wrócić do swojej żony Jessiki (Laura Fraser) oraz ich dzieci. Jednak nadal nosi w sobie wspomnienia z okresu uwięzienia oraz tortur.

zapowiada się ciekawy serial

ocenił(a) serial na 9
mucka77777

a Claire Danes gra agentkę CIA, która podejrzewa, że Brody stał się zdrajcą i został wypuszczony, aby dokonać zamachu terrorystycznego

ocenił(a) serial na 9
mucka77777

Jedna uwaga... Żonę Brody'ego gra Morena Baccarin.

ocenił(a) serial na 10
Neevor

Na początku żonę Brody'ego grała właśnie Laura, tylko potem została zastąpiona przez Morene i wszystkie sceny z udziałem jej postaci zostały jeszcze raz nakręcone.

ocenił(a) serial na 7
VisitorQ

Vis oglądasz :) Co sądzisz, mnie się póki co podoba i zastanawia mnie czy rzeczywiście go przekabacili.

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

No jak dla mnie jak na razie jedna z dwóch najlepszych premier tego sezonu, choć jeszcze mam zaległości w kilku a i na kilka czekam. Co do Brody'ego to zapewne się o tym dowiemy nie wcześniej niż w przedostatnim odcinku, choć osobiście wątpię w jego przejście na stronę arabów. Bardziej bym myślałem, że tylko udaje, że z nimi współpracuje by samemu powstrzymać atak. A jeśli jednak to on ma go przeprowadzić to ciekawie by było gdyby nie z powodu prania mózgu a z samej chęci zemsty, za to, że krajanie nie odszukali wcześniej. ale jak będzie to zobaczymy.

ocenił(a) serial na 7
VisitorQ

Ale to ma mieć jeden sezon, a nie 5?

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

Na razie jeden, ale jak odniesie sukces to na pewno będą kolejne.

ocenił(a) serial na 7
VisitorQ

To jak się pod koniec 12 odcinka okaże klonem Jacka B. to się wkurzę.

VisitorQ

A jaka jest ta druga najlepsza premiera?

ocenił(a) serial na 10
indyjones

American Horror Story.

ocenił(a) serial na 7
VisitorQ

Właśnie ściągnąłem i po "Green zone" chyba zobaczę :)

ocenił(a) serial na 9
mucka77777

Ja znalazłam w necie taki opis "Po 8 latach z irackiego więzienia uwolniony zostaje sierżant Nicholas Brody (Damian Lewis). Wraca do Stanów w glorii bohatera. Jedynie samotna agentka CIA Carrie Anderson (Claire Danes) nie wierzy w jego cudowne ocalenie. Według niej Brody zdradził swój kraj i działa teraz jako agent Al Kaidy i tym samym największe niebezpieczeństwo dla bezpieczeństwa narodowego od czasu ataków na WTC."

ocenił(a) serial na 7
dorottak

Serial opowiada żołnierzu, który po ośmiu latach zostaje odnaleziony w Iraku i powraca do kraju jako bohater. Jednak młoda agentka CIA, Carrie Anderson, zaczyna podejrzewać, że sierżant Nicholas Brody po schwytaniu przez terrorystów został poddany praniu mózgu i planuje atak terrorystyczny na USA. Pomiędzy dwójką bohaterów wywiązuje się gra w kotka i myszkę. (release24.pl)

ocenił(a) serial na 7
damian252

Mnie interesuje w którym odcinku Anna śmiga nago ?
ta z V Goście
:D

damian252

jest tak słabą aktorką (przynajmniej w Homeland), że w co drugim odcinku jest topless, a w pierwszym była całkiem na golasa.