Horoskop śmierci 2

Le maître du Zodiaque
2006
7,7 1,8 tys. ocen
7,7 10 1 1849
Horoskop śmierci 2
powrót do forum serialu Horoskop śmierci 2

Moja zdaniem: Marthias ucieknie, wkrótce pojawi się siostra Esther i reszty, która podobno zginęła dawno temu w wypadku samochodowym. Co do przyczyny nienawiści Decertów do Saint-André może byc to , że właśnie ta siostra była żoną jednego z braci Decertów i matką Louica. Ale ich porzuciła dla innego więc nienawidzą sie wszyscy ;-)
Mathias okaże się dobrm człowiekeim a nie okrutnym mordercą.
Może pojawić się kolejny wątek parapsychologiczny tzn. może Mathias był zahipnotyzowany gdy popełniał te zbrodnie lub zaczarowany ;-). Decerci są na pewno zamieszani w tą całą sprawę i ktos od nich jest mistrzem lub Keller - kto wie może i on tu studiował - pamiętacie jak w 1serii okazało sie, że zmienił nazwisko może wraz z Decertami chciał się zemnścić na Saint-André. Zastanawia mnie jeszcze gdzie Mathias poznał się z Jérôme Saint-André.
Mogę wam zdradzić coś co widziałam w którymś kolejnym odcinku: Esther strzeli do Kellera- ciekawe dlaczego?dało to trochę do myślenia..
Piszcie co o tym sądzicie! :-)

ocenił(a) serial na 10
eda

Mahias poznał Jeroma w fundacji Saint-Andre, jest jednym z jej wychowanków.

eda

Moim zdaniem Esther nie jest siostrą Mathiasa. Ten kto go trzci i jest mistrzem, raczej musi być w sposób emocjonalny lub poprzez pokrewieństwo związany z Mathiasem. Zauważyłam w trailerze jednego z odcinków, że Eva rozmawia z Grace. Wniosek jest jeden-Grace żyje!!!! W dodatku jakoś dotychczas nie odbył sie jej pogrzeb w pierwszych dwóch odcinkach. Interesujacy jest wątek nienawisci pomiedzy rodzinami. Musi to dotyczyć głów obu rodzin. Jestem niezmiernie ciekawa przyczny tej wzajemnej nienawiści.

ocenił(a) serial na 10
Kadya

Właśnie. Mnie również zastanawiała ta śmierć Grace. Bo skoro zginęła w 1 odcinku, to dlaczego jej postać pojawia się w intro początkowym? Tak myślałam, że żyje, bo gdyby jej gra miała się skończyć na tym epizodzie, to by jej nie było w intro...

eda

nie ma rodziny Decertów, tylko Daquerrrów

ocenił(a) serial na 10
eda

Keller przezyje a Esther bedzie miała chyba wypadek jej samochód spłonie ona przezyje tak myslę, reszty nie chce wiedziec mam nadzieje ze bedzie po mojjej mysli a nie jak widziałam urywki i sie domysłałam paru rzeczy, juz sie nie moge doczkeac nastepnego odcinka. wiecej nie ogladam ani nie czytam streszczen bo bedzie nie ciekawe wszystkim fanom serialu tez tak radze ;):):):

eda

Czy ktoś mógby mi opisać 5 odcinek, który był emitowany 17 sierpnia? Nie musi być szczegółowo, wystarczy pobieżnie :)

mangosia85

Rozumiem że 6 odcinek widziałaś? Co do 5:
a) Fabrice Leval ginie z rąk profesora Fourniera, który strzela do niego w momencie kiedy ten mógł wyjawic coś ciekawego. W ogóle ta scena była dziwna. Esther pochyla się nad Fabricem, który wcale jej nie zagrażał, a professor zaczyna bezsensu strzelać.
b) pojawiają się nowe wiadomosci od Zodiaka, napisane na gazecie, adresowane do Esther. Nie pamietam dokładnie co tam było napisane, ale chyba "tak łatwo nie jest zabijać". Po odczytaniu połacząnych fargmentów sens jest nastepujący. ESTHER MA ZABIĆ KOGOŚ KOGO KOCHA W PRZECIWNYM WYPADKU ZGINIE QUENTIN.
c) w obawie o życie syna Esther przenosi się na statek wskazany jej przez Evę. Zamieszka tam tez Keller i wydaje sie ze ich uczucie odżywa.
d) bardzo interesujące sceny z Kellerem który powoli zaczyna się odtwierać wobec Esther np scena w której Keller płacze.
e) Eva zaczyna powoli wariować. Znęca się nad Fournierem podczas przsłuchania, przekonana iż on jest częsciowo odpowiedzialny za tworzenie potworów którzy byli odpowiedziani za jej gwałt
f) podczas oględzin zwłok Fabricia zostaje odkryte dziwne znamiona ze uszami. Podobne ma Mathias. Okazuje sie, ze ktoś programował studentów do morderstw.
g) podczas odwiedzin w celi Mathiasa Esther zauwaza dziwne zachowanie Matiasa wobec Evy. Jest złosliwy i wie o gwałcie na Evie kiedy ta była dzieckiem.
h) Eva pojawia się zawsze pierwsza w nieoczekiwanych sytuacjach jakby wiedziała wszystko.

Mam nadzieję, ze to Ci pomoze. jakby co to śmiało pytaj. Nie pamietam dokładnie co jeszcze było bo kiedy ogladam dwa odcinki pod rzad to wszystko mi sie miesza i nie pamiętam dokładnie cobyło w 5 a co w 6 odcinku.

Kadya

Dziekuję bardzo za opis :)
Tak naprawdę to 6 odcinka też nie widziałam, ale nie chciałam nadużywać uprzejmości osoby, która będzie tak miła i poświeci czas na opis wydarzeń.
Mam pytanie: Dlaczego Keller płakał?

mangosia85

Keller miał poczucie winy, ze przez niego ktoś zginął. Myslę ze chodziło mu o Fabricia. Chodzi o to że to Keller miał być następną ofiarą Zodiaka.

mangosia85

Tak jak ktos napisal, dreczylo go poczucie winy dlatego wsiadl do samochodu i sie rozplakal. Akurat wtedy do samochodu wsiadla Esther. I twardy komisarz :D zaczal opowiadac ze cale zycie walczyl ze zlem, ze on nie zasluguje na nia, ona powinna byc z kims innym, i ze chcial ja uszczesliwic, ale mu nie wyszlo. Wiec ona oznajmila mu ze nadal go kocha.

mangosia85

Tak jak ktos napisal, dreczylo go poczucie winy dlatego wsiadl do samochodu i sie rozplakal. Akurat wtedy do samochodu wsiadla Esther. I twardy komisarz :D zaczal opowiadac ze cale zycie walczyl ze zlem, ze on nie zasluguje na nia, ona powinna byc z kims innym, i ze chcial ja uszczesliwic, ale mu nie wyszlo. Wiec ona oznajmila mu ze nadal go kocha.

mangosia85

Jeszcze Matias został otruty(przez nie waiadomo kogo). Trucizna byla w jedzeniu.