PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10060126}
6,5 724  oceny
6,5 10 1 724
Hysteria!
powrót do forum serialu Hysteria!

po przelocie po całości w stanie swobodnie opadającej euforii,

sympatyczny przejaw sztuki infernalnie radosnej łamane na kolejne a bezwstydne spieniężanie nostalgii, które już widzieliśmy w trzystu trzydziestu trzech filmach fabularnych i tyluż dokumentalnych (nie licząc krótkich metraży).

poza tym wszystko, wszystko co najlepsze, a czego nie dowiecie się z Opowieści Belzebuba dla Wnuka - pranie mózgów, ofiary ze zwierząt, chłeptanie posoki, plansze widżi, modły do kozła, rogi, pentagramy, manifestacje, seanse spirytystyczne i satanistyczne rytuały, jak również pryszcze oraz inne a podejrzane naskórne wysypki, egzorcysta i carrie, krzyk i uśpiony obóz 3, xięgi thelemy, in absentia lucis, prodeus inferni, teksty metallici i teksty madonny..

yes, i am satan!

dobra, żartowałem.

ave, satana!

dobra, żartowałam!

szatan to szmata, m'key?

and he's inside you, tracy.

that's ok, it's not her speaking.

to wszystko przez black metal, alice cooper made me do that!

przysięgam, że już nigdy nie zakupię serka z lewiatana..

święty mikołaj otrzymuje rokrocznie ponad piętnaście milionów listów, czy to nie czyni go realnym?

chrześcijaństwo ma ponad miliard wyznawców, tak samo jak Koło Fortuny.

boris karloff, the mummy.

szandor la vey to lubi.

jednak bruce campbell to bruce campbell - cud, miód i rozczłonkowane kończynki - dawno nic retroaktywnego nie sprawiło mi tak olbrzymiej frajdy jak na przykład widok campbella, który mówi:

so, you carved a pentagram into your hand to impress some guys?

i to mówi facet, który do historii kina przejdzie jako koleś z piłą łańcuchową w miejscu prawej kończynki..

poza tym uważam, że twórcy lepiej by na tym wyszli, gdyby jednak nie byli aż tak dosłowni i jednowymiarowi, za dużo, za więcej i drągiem po czaszce.

chłopięca psychomachia toże.

ocenił(a) serial na 6
Westernik

Srogie piguły milordzie.

qpsik82

o nie, tylko nie ty, znowu ty, ciągle ty, wiecznie ty, dlaczego to zawsze musisz być ty, apage, apage i a kysz!

Westernik

Serial niezły, ale komentarz lepszy. Chodź na piwo lepiej, ciekawi mnie Twój światopogląd;)

likewiseacat

to kiedy?

likewiseacat

to kiedy?

qpsik82

To prawda. Zawsze zastanawiam się gdzie się ukrywają i jak wyglądają takie panoptika ludzkie. Pewnie siedzi gdzieś zaszyty w norze pod kopułą swojego świata, bo jakoś nie widzę jego egzystencji wśród szarej rzeczywistości dnia codziennego.

Bokciu

no dobry jezu a nasz panie co tu sie odwandaliło właśnie?

ty mi brzytwę pod szyję, a ja cię tak lubiłem!

jak można w ogóle zaburzać sobie naturalność przepływu dnia powszedniego zastanawianiem się nad takimi sprawami jak jak kto wygląda, spod którego kamienia wypełzł oraz czy potrafi odróżnić chrupek ryżowy od skarpetkokapci?

i do tego zawsze?!

by the power of christ compels you, abyś w tej chwili zaprzestał tak niegodnego jednostki myślącej procederu wytrącania swojej istotności z codziennego rytmu percepcji!

w ramach ogólnej terapeutyzacji, jak również naturalnych skłonności do miłości bliźniego wyssanych z mlekiem matki, uspokojam cię:

jestem atletycznie zbudowanym na wewnętrznej uczciwości nieprzyzwoicie wręcz przystojnym młodzieńcem z dobrego domu, w którym nigdy nie było złego, albowiem złego należy wprzódy zaprosić.

wpadnij kiedyś na podlasie to się pokolegujemy, zakontemplujemy LEGENDĘ armii, potoczymy ostrą czopkę z tępawymi miejscowymi, zarazem raz na zawsze ustalimy, jaki jest stosunek moich skarpetkokapci do substancji.

Westernik

Jesteś poetą? Piszesz wiersze? A może proza poetycka?

Bokciu

no pa jak się świetnie składa, bo akurat przed chwilą dwa napisałem, w dodatku bliźniacze, czyli tak zwany dyptyk, jak również z patrzenia, czyli tak zwany autobiopik, co więcej z inspiracji, a zatem postmodernizm - pierwszy pod wszystko mówiącym tytułem Lato, drugi pod wszystko mówiącym tytułem Zima - podsyłać?

Westernik

też uważam że przerysowany, a mógł wyjść taki nostalgiczny, fajny gdyby nie wciskali nam szatana co drugie zdanie, plus za soundtrack.

SWoland

o to właśnie chodzi. przesadne dopowiadanie wszystkiego w ogóle, a i w szczególne nie mniej, jest nawet nie tyle że niewiarą, ile wręcz obrazą dla inteligencji widza. tymczasem borem lasem im dalej w dziki gon, tym więcej zrogowaceń bliżej, mocniej, teraz! za daleko padło to szatańskie jabłko od okrętu matki (o oczach jak jeziora) z dzieciątkiem (o oczach jak smoła) z filmu naszego rodaka romana..

Westernik

no.. coś w tym stylu..

SWoland

no..

Westernik

Ja lubię Bruce’a nawet jak nic nie mówi. Sam jego widok wywołuje banana na mojej twarzy.

wawu

to mam tak samo, chociaż spodziewałem się, że będzie bardziej wykręcone, groteskowe, przedrzeźniarskie. pierwszy odcinek trochę to zapowiada - bruce upominający młodego adepta policji, że historia jaką właśnie opowiedział to fabuła Halloween carpentera na przykład - potem to wszystko skręca..