To nie jest OK
powrót do forum 1 sezonu

oh yeah.+/-

ocenił(a) serial na 8

Parę rzeczy mi nie pasowało:
1) Ten chłopak który był tak wielbiony w szkole? - Kompletnie nie pasował do tej roli i ogólnie
irytował mnie strasznie.
2) Dlaczego nikt nie wyrwał mu tego mikrofonu? - Przecież było tam co najmniej dwóch
nauczycieli.
3) Odcinki były zdecydowanie za krótkie. - Chociaż z kolei uważam że rzeczywiście ponad
40 minut to byłoby za dużo.
Z plusów+:
1) Główna aktorka , bije od niej charyzma.
2) Mniej charyzmatyczny, ale nadrabia staraniami-Stanley. Scena w klasie mnie rozwaliła.
3) Ogólna stylistyka serialu, barwy , klimat , ujęcia.

ocenił(a) serial na 8
Jakub_Nowak_3

++ Czy ktoś wie czy nie. The End Of The F***ing World i This is Not OKAY. Są zrobione na podstawie komiksów tego samego autora. Komiksów nie widziałem ale są raczej słabo oceniane. Dosyć ciekawe to jest. TEOTFW osiągnął sukces mimo to a tutaj następna ekranizacja jego komiksu.

Jakub_Nowak_3

właśnie też mi przemknęło na myśl dlaczego nauczyciele stali z boku i pozwolili temu Bradowi gadać zamiast wyrwać mikrofon. ;) ale, ok - to tylko serial, w prawdziwym świecie nauczyciel by zareagował.

absolutnie uwielbiam Stanleya - ta scena w klasie też mnie rozwaliła ;) uwielbiam również opening scene w odcinku 4 gdy śpiewał i tańczył. ale nie zgodzę, że jest mniej charyzmatyczny niż główna bohatera. dla mnie jest na odwrót: najbardziej charyzmatyczny jest jednak Stanley.

i czytałam oba komiksy Charlesa Frosmana: seriale są dużo dużo lepsze, zwłaszcza TEOFW

ocenił(a) serial na 8
isobel

Charyzmatyczny jest na pewno ale czy bardziej to nie wiem.
Mi się jego postać kojarzy trochę ze Steve'em ze Stranger Things.
Taka postać która ma być lużna, śmieszna , rozładowywać napięcie i przez to może odczułem trochę takie naśladownictwo i niezdecydowanie w nim. Ale ogólnie sympatyczna postać.
A serial odpowiada komiksowi? Tzn. Czy historia się zgadza? Ja nie czytałem ich ale widziałem że słabe oceny mają.