PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=492377}

Inazuma 11

Inazuma Eleven
2008 - 2011
7,6 1,1 tys. ocen
7,6 10 1 1083
Inazuma 11
powrót do forum serialu Inazuma 11

Inazuma Eleven odcinków od 27 do 127 są napisy
Proszę odpowiedź

Piokar32

Jutro będzie super odc z Royal Academy :D hurraaaa! :D

ocenił(a) serial na 10
daotch

Ymm... sorka że nie pisałem, wiele rzeczy miałem do roboty. Więc tak, Mega Główka i Ręka Mugen nadal mnie triggerują, Zabójcza Formacja 2 super, David żyje <3 no i walka przeciwko drużynie Chaos (Ciekawe, bo nawet nie podali ich nazwy) Fubuki będzie wracał do siebie, a tak ogólnie już to czekam na mecz Genesis vs Raimon, choć na Raimon vs Dark Emprerors też warto poczekać, zwłaszcza żeby usłyszeć jak przetłumaczyli techniki np. Three Boost lub Dark Phoneix.

Piokar32

ja też mam wiele rzeczy na głowie np prawo jazdy i tak sie boje że nigdy nie zdam :,( mnie też denerwują te nazwy, ale co zrobić xD staram sie już nie zwracać uwagi, głos Xaviera w końcu zaczął mi się nawet podobać. Też czekam na mecz z Genesis mimo że znam wynik , bo pamiętam całą serię 2 xDD fajnie by było żeby zrobili 3 sezon, bo David gra w lnazuma Japan wiec można byłoby go więcej oglądać, swoją drogą jestem bardzo ciekawa jak oni by to przetłumaczyli : Inazuma Japonii? Brzmi trochę słabo :V

ocenił(a) serial na 10
daotch

Przetłumaczyli na dubbingopedii do 78 odcinka. Tam jest normalnie Inazuma Japan, ale jednak podadzą pewnie inną nazwę (Oby tego nie zwalili) Co do Davida to owszem, fajnie by było. U mnie wszystkie głosy które mi się niezbyt podobały, zaczynają się powoli podobać (oprócz Raya Darka) Dzisiaj był ten mecz Chaos vs Raimon (Nadal się dziwię, że nie podali nazwy "Chaos"), Nawałnica Ognia ("Fire Blizzard") a Eternal Blizzard ( Wieczna Zamieć)... znaczy, nazwa nawet gut, ale w jednym Blizzard przetłumaczyli jako Zamieć, w drugim jako Nawałnica... A i powodzenia w zdaniu prawka ^^

Piokar32

Zgadzam się z Tobą w zupełności, ja też to zauważyłam :D Blizzard to właśnie zamieć, ale nawałnica też teoretycznie może być.. nie jest to błąd, ale faktem jest to, ze mogli się postarać o jakąś lepszą nazwę moze ognista zamieć :/
mam nadzieje że przetłumaczą 3 sezon, bo kurcze :/// jak się za coś zabierać to do końca, ale wgl fajnie by było żeby dawali po 2 odcinki na raz :D i tak mamy dobrze, bo w Japonii jak była premeira to odcinki leciały co tydzień xd chyba Ci o tym pisałam) ciekawe ile osób ogląda lnazume i wyłącza potem tvp abc xDD ja przynajmniej tak robie :D
wiem, ze nie wypada dziekować ale to miłe, że ktoś życzy mi wsparci :DD A Ty kiedy zdajesz? czy już zdawałeś?

ocenił(a) serial na 10
daotch

No, ja TVP ABC oglądam tylko dla Inazumy. A co do prawka... Nie wiem czy chcę to mówić, ale pewnie będziesz na mnie naciskać żebym powiedział... dopiero za 3 lata idę zdawać prawko xd ... ._.

Piokar32

Ejjj no przestan :( przeciez niczego nie musisz mowic jesli nie masz ochoty, nie moge nalegac tylko akceptowac to ze np nie masz ochoty / nie chcesz powiedziec :) bo prawda jest tez taka ze to prywatna sprawa i nie powinnam pytac za co przepraszam :((( ale ok juz sie stalo, to Ci jeszcze powiem ze Byrona dubbingowal ktos inny, nie Fidalej i na fw jest napisane ze odc z 3 sezonu będą :)

ocenił(a) serial na 10
daotch

O to fajnie. A co do tego że mam 15 lat... W sumie to i tak by wyszło na jaw więc Spk xD I w sumie racja, bo zdecydowanie inny głos słychać jak Byron mówi

Piokar32

czemu by wyszło? wcale by nie musiało xd Ty nadal nie wiesz ile ja mam lat wiec :V
ale w sumie głos Byrona był podobny do Shawna, można było się pomylić xd i nie zapominajmy że w IE wielu dubbingowych aktorów mówi więcej niz jedną postacią, Fidalej jest chyba jedyną osobą która użycza głos tylko jednej postaci

ocenił(a) serial na 10
daotch

Możliwe heh... A co do tamtego to racja... czasami poprostu nie myślę i potem już nie mogę tego odwołać :p

Piokar32

Minus FW - nie można usuwać postów xD co najwyżej zgłosić :D

daotch

Witam fanów Inazumy :))
Rok temu oglądałem sezon 1 z polskim dubbingiem (również japońską wersję sezonu 2 i 3.. polskie napisy były kiepskie)
Teraz wreszcie możemy oglądnąć sezon 2 (być może 3) również z polskim dubbingiem. Za 1,3 h kolejny odc.. nie mogę się doczekać

ocenił(a) serial na 10
Voltowskyy

Hah, witaj (tak wiem, opóźniony zapłon), ale sorka bo my o 2 sezonie wiemy od 11 (?) Sierpnia xD I wiemy że Co 20:25 jest odcinek. Ale miło że napisałeś.

ocenił(a) serial na 10
daotch

Więc tak... Mecz przeciwko Genesis... Bellatrix ma według mnie całkiem dobrze dobrany głos, "Pole Procyona" kiedy tam jest "Sieć" A reszta poszła nawet dobrze :P

ocenił(a) serial na 10
Piokar32

Najgorsze jest to że sezon 2 już się kończy, a nie wiadomo jeszcze czy dadzą 3 sezon :/

Piokar32

Hej, też mam taką nadzieję, że zrobią 3 sezon z dubbingiem bo ten wyszedł całkiem nieźle :). Sorka, że odpowiadam tak nieregularnie ale lekcje itp.. Ps: też mam 15 lat ;)

ocenił(a) serial na 10
Voltowskyy

Spoko hah. (Nie musiałeś pisać ile masz lat xd) A co do 3 sezonu to obiecali że zrobią jak będzie duże zainteresowanie. Było więc... heh

Piokar32

Teraz rozpoczął się 3 sezon czy jak?

ocenił(a) serial na 10
Voltowskyy

Nie :/ Jeszcze 2 odcinki 2 sezonu, a co do 3 to nikt nie wie czy będzie (Ale chyba będzie bo na dubbingopedii przetłumaczyli już kilka tytułów :P)

ocenił(a) serial na 10
daotch

Oooo nice profilowe daotch hah. Widziałaś trailer IE Oriona? Axel dostanie nowe hissatsu (rozmawiam po angielsku z dziewczyną z Portugalii co robi całkiem fajne AMV i kurde zgubiłem jej wyjaśnienie co to będzie za hissatsu :P)

Piokar32

o hej :D nie wiedziałam czy pisać, nie chciałam przeszkadzać w rozmowie z nowym kolegą:) dzięki wielkie, zainspirowałeś mnie do zmiany profilowego :D 3 sezon lnazumy będzie na pewno a co do oriona, widziałam trailer, ale co to właściwie będzie? film pełnometrazowy czy kolejny serial - kontynuacja ares? sorki bo nie jestem w temacie ://

ocenił(a) serial na 10
daotch

Eee nie ma problemu. Mogę i z tobą, i z Voltowskym ^^ Co do profilowego to... <3 Co do Oriona, to będzie kontynuacja Aresa, ale nie będzie polegała na tym samym... dziwię się, bo w trailerze widać że Inazuma Japan będzie miała 3 bramkarzy xD Desarm, Endou Mamoru (Który w tej serii wygląda dla mnie jak małpa xD) I Nishikage z Outei Tsukinomiya) Co ciekawe, tam jest taki jeden, nazywający się Nosaka. Jemu tam stwierdzili raka mózgu czy jakoś tak, no i on pojawią się w Orionie, czyli musiał się jakoś wyleczyć :P.

Piokar32

3 bramkarzy? ale tamci to muszą być jacyś rezerwowi , chyba endou będzie głównym? ;// mam nadzieje. Wiem kim jest ten śmieszny Nosaka, ja myślałam że on już umarł, albo zrobi to w kolejnym odcinku, nie podoba mi się, że Anna za nim biega, lepiej żeby to było typowo sportowe anime a nie miłosne :/ Inazuma Japan orion, super, zbiór najlepszych piłkarzy *,* Axel wygląda super i wgl :D haha . Ale dziwne, ze zrobili coś takiego i kiedy to ma wyjść? Bo chyba nie po Aresie tylko jakoś jednocześnie z nim? Ares ma mieć 127 odcinków, co tydzień wychodzi jeden więc na oriona musielibyśmy czekać co najmniej 3 lata xD

ocenił(a) serial na 10
daotch

O jeżu 127 odcinków? Hmm... to chyba tak zrobią że będą puszczać jedno po drugim... Ale w takim razie to bez sensu, dawać 3 lata przed właściwą premierą, trailer xd Co do Nosaki i Anny... ja tam lubię Nosakę i tą kłótnię pomiędzy nim a Haizakim xD, ale owszem, nie podoba mi się to że ta Anna tak cały czas za nim lata. Co do 3 bramkarzy... No raczej że Mamoru będzie głównym... zwłaszcza że to on stał na bramce, a tamci dochodzili. Desarm żadnej techniki nie użył, a Nishikage swojej tarczy. A i nie podoba mi się nowy kapitan IJ (przynajmniej tak to zrozumiałem po obejrzeniu trailera... zresztą, jeśli nie widziałaś trailera to mogę Ci wysłać link...)

ocenił(a) serial na 10
Piokar32

A dobra, doczytałem komentarz, widziałaś trailer Oriona xD.

ocenił(a) serial na 10
daotch

A i co do Axela... No nawet nieźle bym powiedział, zwłaszcza że dostaje nową technikę która nie jest związana z jego tematyką (Ogień). Podobno to będzie się nazywało "Last Resort"

ocenił(a) serial na 10
Piokar32

I nwm czy dobrze zrozumiałem, ale pod koniec jest chyba data wskazująca na to, że Oriona wypuszczą 5.10.18 ... chyba dobrze to zrozumiałem... Ale też na serio, jak Ares ma mieć 127 odcinków (Heh, jak oryginał IE) to to było bez sensu. Co oni, chcą żebyśmy dostali oczopląsu (Wiem, wiem. Od 2k17 ludziom zależy tylko na pieniądzach)

Piokar32

haha xD ok po kolei : tak, bo tak ma być właśnie, że Ares ma mieć tyle samo odc co oryginał IE :D i ja też nie lubię, że "ta" Anna tak za nim lata, ale ją samą lubię :D Ją i Otani, one dwie jako menadżerki są fajne, bo poprzednie (natsumi, sylvia i celia) wgl nie przypadły mi do gustu,są jakieś takie słabe sama nie wiem. Inazuma Japan będzie najsilniejszym zespołem tak coś czuje jeśli maja tam być te postacie co w trailerze xd dziwne, że nowa technika Axela nie będzie związana z ogniem ;o serio ? nooo właśnie dlatego ja jestem mega zaskoczona, może ten orion będzie miał tylko kilka odcinków? bo jakoś nie wierzę, zeby Ares i Orion leciały równocześnie i miały po ponad 100 odcinków to bez sensu totalnie. A co do dzisiejszego odc tylko powiem, ze nie moge, że technike Axela i Shawna nazwali 'ogniołamacz' no po prostu gorzej nie mogli, najgorsza nazwa na świecie, mogli juz zostawić ten crossfire, to nie brzmi źle.ok wyżaliłam się, teraz mogę iść na kolacje :D

ocenił(a) serial na 10
daotch

Hah... W 100% się zgadzam z tobą. A co do kombinacji Axel i Shawn... No mogliby, ale wtedy byłyby 2 techniki o nazwie "Ogień krzyżowy (Max z oryginalnej jedenastki ma taką technikę) choć praktycznie "Ogień krzyżowy " bardziej pasuje do Axela i Shawna według mnie :P I tak, Axel będzie miał techniki nie związane z ogniem. A... smacznego! :D

Piokar32

serio ma taką? no pewnie, że bardziej pasuje do nich, zdecydowanie, to już Maxowi daliby tamtą nazwę on i tak jest praktycznie tłem tego serialu :/

Piokar32

jutrzejszy odcinek i jeszcze następny bedą nudne, bo będą pokazywać taką jakby rekonstrukcje tego co już było :/ nie wiem czy będę oglądać tak uważnie, jak dla mnie takie odcinki są zupełnie bez sensu... czekam na 3 sezon, najlepszy *,*

ocenił(a) serial na 10
daotch

Tak, też czekam na 3 sezon. Choćby dlatego, że uwielbiam Rococo (Wiem, kolejna kopia Evansa, ale to jest bardzo fajna kopia, nie to co Darren) i ciekawi mnie nowy Midorikawa. Czy dadzą mu ten sam głos, czy będzie taki bardziej.... jak u nastolatka :P No i Ryuseji Blade <3 i oczywiście Sakuma <3

ocenił(a) serial na 10
Piokar32

Nie wiem czy Ci się spodoba, ale zapraszam ( Heh, pisarz się znalazł) my.w.tt/EyhJpBvQqQ

ocenił(a) serial na 10
Piokar32

Hmm... obejrzałem trailer Oriona z angielskimi napisami... I tam gdzie napisałem że będzie nowy kapitan IJ... źle napisałem. Ten niski gruby chińczyk który jest ich trenerem przedstawił go jako kapitana Hiszpanii: Clario Orvan. I w trailerze pojawią się wcześniej jeszcze niebieskowłosy chłopak, który grał dla Rosji o imieniu Ichihoshi Mitsuru

ocenił(a) serial na 10
Piokar32

I dobrze napisałem co do tego kiedy The Seal of Orion wyjdzie. Piątek 5 października 2k18 (W Japonii oczywiście) o 5:55 PM (xD)

Piokar32

haha dobrze, ja też od roku prowadzę bloga, na którym pisze opowiadania o IE :D ale ostatnio skończyły mi się pomysły i blog jest w zawieszeniu, chętnie poczytam twój :)

ocenił(a) serial na 10
daotch

Hah, miło mi ^^ A jak nazywał się twój blog? Też chętnie przeczytam ^^

Piokar32

szkoda że takie krótkie:) czemu niektórzy mają angielskie imiona a inni japońskie? :D

ocenił(a) serial na 10
daotch

Nwm, niektóre imiona lubię angielskie, niektóre Japońskie i przez to tak się to zrobiło. I takie krótkie, bo to dopiero mój pierwszy raz jeśli chodzi o pisanie książki heh xd

ocenił(a) serial na 10
Piokar32

I dzisiaj wgl mam zamiar nowy rozdział napisać, w którym moja koleżanka będzie (przeczytała dopisek gdzie napisałem, że jak ktoś chce to chętnie napiszę rozdziały w których będą) jeśli też chcesz, to bardzo chętnie ^^

ocenił(a) serial na 10
Piokar32

Ale na pierwszy raz może być? Heh xd

Piokar32

Mój blog ma 30 długich rozdziałów więc wątpie żeby komuś się chciało czytać xD wiem, ja też przeczytałam ten dopisek, ale jak chcesz pisać o kimś kogo nie znasz? :D tj to bardzo miłe z Twojej strony, ale jak chcesz to zrobić, tę koleżankę na pewno znasz i wiesz jaka jest a mnie nie więc... xd a wgl Piokar to jest jakiś skrót od Twojego prawdziwego imienia jeśli mogę spytać? XD

ocenił(a) serial na 10
daotch

Nieee, to nie jest skrót. Wszyscy właśnie myśleli że ja Piotrek się nazywam, a ja się nazywam inaczej :P A co do tego pisania o kimś... natchnęło mnie, więc mogę pisać wszystkich, tylko przedtem muszę z tym kimś ustalić, jak to będzie wyglądać. I jak coś to nie zmuszam, nie chcesz, spoko. A jaka jest wgl twoja opinia na ten temat? Może być jak na początek? XD

Piokar32

Ja właśnie myślałam, że masz na imię Piotrek haha :D nie noo napisz o mnie, będzie mi miło :D ale wciąż nie wiem jak to zrobisz xD jasne, że może być. im wiecej cwiczysz tym jesteś lepszy, ja jak czytam swoje 1sze rozdziały (ale staram się nie xd) to też uważam, że na początku byłam słabsza a potem lepsza ! ale nie poddawaj się, jest naprawde dobrze

ocenił(a) serial na 10
daotch

Hmmm.. miałem plan żeby zrobić Polską reprezentację, co powiesz na to?

Piokar32

a kto by do niej należal? gracze z Japonii ??

ocenił(a) serial na 10
daotch

No, kilka osób muszę wymyślić, z czego jedną osobą będzie ta koleżanka. (Heh, mam 2x więcej roboty, bo muszę tłumaczyć wszystko na angielski, bo dziewczyna pochodząca z Portugalii wyraziła zainteresowanie tą książką xD)

ocenił(a) serial na 10
Piokar32

To... czy mam zostawić u Cb ten Nick, czy wolałabyś nazywać się inaczej?

Piokar32

Będziesz wszystko tłumaczył? wow podziwiam serio :DD Jeśli chcesz mnie uwzględnić to absolutnie nie zostawiaj tego nicka :oo w mojej książce tej co pisałam na blogu wymyśliłam postać , którą kreowałam na podstawie siebie, ale miała słabe imię więc zrobiłam, że wyjechała xD ciężko jest znaleźć dobre imię, ale jakie miałoby to być? polskie, japonskie??

ocenił(a) serial na 10
daotch

Mnie tam obojętnie w sumie... bo i tak przecież imiona niektórych dałem po Angielsku i niektórych po Japońsku... ale jak miałbym wybierać... to chyba wybrałbym Japońskie, żeby nie mieszać już imion z trzeciego kraju. A co do tłumaczenia wszystkiego na angielski... już możesz zobaczyć przetłumaczony 1 rozdział ^^