PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=492377}

Inazuma 11

Inazuma Eleven
2008 - 2011
7,6 1,1 tys. ocen
7,6 10 1 1074
Inazuma 11
powrót do forum serialu Inazuma 11

Inazuma Eleven odcinków od 27 do 127 są napisy
Proszę odpowiedź

ocenił(a) serial na 10
Piokar32

Jezu.. jednak czytają imię "Xavier" jako "Xejvier"

Piokar32

jak oceniasz dzisiejszy odc?

ocenił(a) serial na 10
daotch

No cóż tu oceniać, kopia Mamoru próbowała skopiować Rękę Majina, ale najbardziej nie pasuje mi to, że mówią na Xaviera - "Xejvier". Jakbym miał podać numer od 1 do 10, to dałbym 8. A w Aresie jednak ten "tajemniczy przyjaciel" to był Mamoru... ale też, oni w Aresie moim zdaniem oszpecili wygląd technik, a zwłaszcza Rękę Majina. Jedyna nowa wersja hissatsu jaka mi się podoba to Astro przełom.

Piokar32

Ja wgl słyszę 'Zejwier' bez kitu tak właśnie słyszę xDD
ale pamiętasz jak on im się przedstawiał to powiedział właśnie 'Xevier' więc nie wiem o co tu chodzi.
Nie wypowiem się, bo ja Aresa już nie oglądam xd chyba że są jakieś ciekawe odcinki, albo postacie, które mnie interesują np nosaka i anna xD

dobre profilowe tak btw! :D

ocenił(a) serial na 10
daotch

No tak racja xD W sumie ja też w pewnych momentach słyszałem "Zejvier" heh xD Ja jeszcze oglądam Aresa bo mnie fabuła zainteresowała i zastanawiam się, czy ten Goujin dostanie wreszcie jakieś hissatsu xD

A dziękuję, twoje też jest super :>

Piokar32

Z napisami polskimi ogladasz Ares? Wgl czytalam komentarze na fb i niektorzy krytykuja lnazume, zenada -,-

Szkoda ze na fw nie mozna zmienic nazwy uzytkownika ale jak zakladalam konto to nie wiedzialam ze bede to lubic haha

ocenił(a) serial na 10
daotch

Nie czekam na Polskie napisy, wolę już po angielsku obejrzeć, albo nawet po Japońsku jeśli będzie trzeba. Nie można zmienić nazwy na FW? Serio? lol

ocenił(a) serial na 10
Piokar32

Nieeeee, można zmienić nazwę. Wystarczy wejść na swój profil, 3 kropki obok profilowego, ustawienia i tam Ci wyskoczy i powinno być: Nick:daotch i zaraz obok "edycja"

Piokar32

nie :< wszystko moge edytować oprócz właśnie tego! a szkoda bo gdyby było można byłabym teraz panią Blaze :X
ja też czasem oglądam po japońsku, ale to już ostateczność, nie lubię tego języka, dziwnie brzmi :D

ocenił(a) serial na 10
daotch

Meh, no trudno. Hmmm... czy dzisiejszy odcinek będzie ciekawy?

Piokar32

Tak! Bo bedzie mecz z najsilniejszą drużyną z całego Aliusa :D tylko mnie teraz bardziej interesuje Shawn, bo coraz gorzej z nim i to na niego czekam najbardziej :D

ocenił(a) serial na 10
daotch

A, to trzeba obejrzeć ^^

ocenił(a) serial na 10
Piokar32

Mecz przeciwko Genesis- Gites
Ostrze Meteorytu (Moja ulubiona technika hissatsu)- Nice
Afera związana z Shawnem i Aidenem- Gites
Odejście Nathana- nie gites, nie lubię tej sceny

Piokar32

xDD a dla mnie może być, nigdy jakoś szczególnie za nim nie przepadałam :D wszystko pozostałe się zgadza :D

ocenił(a) serial na 10
daotch

Hejka, sorka że nie pisałem, no ale cóż, wakacje się skończyły, teraz do szkoły xd 2 dni A ja już mam dosyć. A co do Inazumy, to muszę powiedzieć że Hurley ma całkiem dobry głos dobrany :P

ocenił(a) serial na 10
Piokar32

Heh, a dzisiaj odcinek z Burnem i Hijikatą. Ciekawie będzie

ocenił(a) serial na 10
Piokar32

No dobra, Burn nadal jest genialny, Thor też ma super głos dobrany, a za 4 dni powrót Axela który będzie umiał Explozję Płomiennej burzy.

Piokar32

hej :D ja nawet przestałam tu zaglądać, bo już nie wiedziałam czy coś napiszesz, ja Ci nawet zazdroszcze u mnie szkoła zaczyna się pozniej a z checią bym juz wróciła xD
Hurley nigdy nie był moją ulubioną postacią, jego szkoła jest dziwna i dzisiejszy odcinek też taki był. Chce już Axela i żeby coś się działo, wiem, że jeszcze jeden odc będzie taki słabiczny, nie pamiętam który dokładnie, ale będzie tam tylko celia, darren i chyba jack xD czyli same takie dla mnie mało ciekawe osoby i oni się tam czegoś uczą xd

ocenił(a) serial na 10
daotch

No ale 51 i 52 to odcinek przeciwko Epsilonowi, no i właśnie w 52 Axel wraca, więc trzeba czekać. A to z tym że już nic nie napiszę... bo trzeba zająć się szkołą, a IE to tylko rozrywka, no i zawsze chętnie napiszę co myślę o nowym odcinku... ehh, 17 dni zostało do końca 2 sezonu IE :<

Piokar32

Noo masakra a dopiero co pisales ze 15 sierpnia nowy sezon :(( oby zrobili tez ten 3 a nie beda w kolko powtarzac 2 jak bylo z 1szym sezonem :(

ocenił(a) serial na 10
daotch

Nom, fajnie by było. Ale też, spore zainteresowanie było, bo w ciągu miesiąca zdobyli 12k subów i 1,5 mln wyświetleń (Na Youtube, a jeśli chodzi o TV to widzów pewnie tyle samo)

Piokar32

a właśnie patrze że na wikipedii przetłumaczyli kilka tytułów do 3 sezonu tak jakby one też miały wyjść?! byłoby świetnie...

ocenił(a) serial na 10
daotch

Kurde, z ciekawości zajrzałem i nwm, bo mi wgl nie pokazali że przetłumaczone zostały tytuły 3 sezonu :/ Choć jest taka opcja, że mieli nie wsadzić i przez przypadek dali xd

Piokar32

na tym spójrz :D

http:// dubbingpedia.pl/wiki/Inazuma_11

Piokar32

tylko moja wina,bo napisałam wikipedia a to jednak nie jest to xd ale bardzo podobnie wygląda wiec sorki za wprowadzenie w błąd :D

ocenił(a) serial na 10
daotch

Aaaa ok xD A jak coś to nic nie szkodzi :D

ocenił(a) serial na 10
Piokar32

Tyyyy... No masz rację :O Ale nie no, byłoby Mega, bo przynajmniej oryginał miałby wszystkie sezony zdubbingowane... i wgl przypomniało mi się że na YT pisali że jak będzie duże zainteresowanie nowym dubbingiem to postarają się zrobić 3 sezon. No cóż, ogromne zainteresowanie- jest, to teraz chyba muszą dotrzymać słowa heh.

Piokar32

Tak! :D ja też pamiętam jak to pisali, to była publiczna deklaracja więc muszą dotrzymać słowa, nie ma innej opcji :D

Piokar32

Nie obejrze dzis :(((( moj Axel wraca a ja nie obejrze :(((( dopiero na necie ale to nie to samo ;(

ocenił(a) serial na 10
daotch

Ja też nie obejrzałem. Oglądałem English'a i zapomniałem zupełnie o IE xD Kurde, dadzą na YT nowy odcinek to od razu im przypomnę o ich obietnicy ^^

ocenił(a) serial na 10
Piokar32

Więc tak... wiem że to seksistowskie ale nadal mi nie pasuje że Gazelle jest dziewczyną, no i nie pasuje mi nowa nazwa Bakunetsu Storm. W napisach polskich było "Eksplozja Płomiennej Burzy" a w dubbingu "Ognista Burza"

ocenił(a) serial na 10
Piokar32

No i czekam na 3 sezon, bo chciałbym usłyszeć, kogo by podstawili do dubbingu do Rococo, no i czekam na największy ship w IE. Fudou x Ławka xD

Piokar32

mi też to nie pasuje, ale czytałam że w niektórych wersjach Gazelle jest właśnie dziewczyną :/ słabo strasznie, szkoda że u nas też tak zrobili to psuje wszystko. Fajnie, że Axel w koncu jest, nareszcie serial zrobi się ciekawszy i oby zaskoczyli nas za chwile 3 sezonem bo już mało zostało 2 :/// i mam nadzieje że nie będą go w kółko powtarzać jak robili z 1

ocenił(a) serial na 10
daotch

Zgadzam się z Tobą heh. Właśnie fajnie by było jakby zaskoczyli nas trójką bo byłoby co oglądać heh. Jezuuu jaka szkoda że Hissatsu nie istnieje xD (a teraz użalania się nad sobą) nie byłbym wtedy takim drewnem podczas grania xD

Piokar32

hhahahahahahah czym? XD grasz w Inazuma gry? :D
ale to jest troche zrozumiałe, bo jak by to wymówili po polsku? :D hiszatsu? XD pojęcia nie mam xDD

ocenił(a) serial na 10
daotch

Heh, też nwm,ale jakbym ja miał to gadać, to bym to poprostu zostawił i bym gadał Hissatsu. I tak, gram w IE GO Strikers 2013. Praktycznie wszystkich przeszedłem, skończyłem fabułę, zostali tylko Legend Japan i kurde za każdym razem jak strzelę to Evans to łapie Boską Ręką V. A też chodziło mi o to że w Prawidziwej Piłce Nożnej nie byłbym drewnem (znowu użalanie się nad sobą xd)

ocenił(a) serial na 10
Piokar32

No i jutro, usłyszymy Aphrodiego po 6 latach heh... ciekawe czy dubbingowiec jest taki sam jak Fidelaj (Dubbingowiec Shawna) i szybko wrócił do starego głosu heh

Piokar32

O fajnie, ja nie grałam w IE gry :/ a chciałabym , widziałam na YT jak inni grają i wydaje się, że to musi być fajne :D więc... głos Byrona to głos Naruto z tego co pamiętam xd i wgl mi się wydaje, że oni dobierają polskie głosy żeby były podobne do angielskich bo np głos Shawna i tego co komentuje te mecze są mega podobne, jestem pod wrażeniem , jedynie w ang dubbie głos Endou jest dziewczyną i wydaje mi się, że ten głos brzmi lepiej xd

ocenił(a) serial na 10
daotch

Nom, całkiem fajnie się gra, ale też ciężko bo ja na Emulatorze Dolphin. A co do dzisiejszego odcinka... Northen Impact jako Północny Strzał (Na samym początku usłyszałem Mroźny strzał i to mi nie pasowało, ale to też dlatego że mi zagłuszano, potem normalnie usłyszałem), Frozen Steel jako Mroźna Stal (chyba, tak jak wyżej, ledwo co słyszałem odcinek), mecz gites a Byron chyba ma głos Fidelaja (dubbingowca Shawna), ale nie narzekam bo całkiem fajnie to wyszło ^^ i ta "Straszna muzyka . mp4" A jutro Mark będzie się uczył jak robić Megaton Head. Ciekawe jak to przetłumaczyli.

ocenił(a) serial na 10
Piokar32

*I ta straszna muzyka . mp4 pod koniec

Piokar32

mi się też wydaje, że Byron ma głos Shawna, myślimy tak samo to może coś w tym jest xDD hahahah a czemu Ci zagłuszano? ja wgl raz słyszałam jak chyba Hurley powiedział do Gazeli "chciałbyś" i pojawiła się nadzieja, że może jednak jest chłopakiem, ale potem już gadali jak o dziewczynie :/ wgl zawsze mnie śmieszył ten moment jak ten Torch mówi do Xaviera "zakochałeś się w tym Evansie" a on nic nie odpowiada xDD

ocenił(a) serial na 10
daotch

Zagłuszano mi bo w moim domu rodzice cały czas GŁOŚNO o polityce lub o innych sprawach gadali. Hah, naprawdę Torch tak powiedział? Nie wychwyciłem tego, muszę jeszcze raz obejrzeć. A co do Gazelle... już tego nie zmienią, u nas też już zostanie dziewczyną (Ale to bez sensu, wszędzie było że On chłopak, ale nie. Zrobili z niego dziewczynę. Głos nie narzekam, jest dobry, ale kurła, Gazelle jest chłopakiem! XD)

ocenił(a) serial na 10
Piokar32

I ciekawe jak przetłumaczą "Megaton Head". Bakunetsu Storm- High Heat Explosive przetłumaczyli na Ognistą burzę, a wystarczyłoby jakby dodali przed to wszystko Explozję :P

Piokar32

no wiem właśnie, że zostanie, ale szkoda strasznie, bo Gazel i Torch tworzą razem fajny MĘSKI duet a nie -.- wgl to chciałam napisać , że na YT też ktoś wychwycił, że Shawn i Byron to może być jeden głos a to Ty byłeś :DD
ja już nawet nie zwracam aż tak uwagi na to tłumaczenie, bo już wcześniej doszliśmy do tego, że pozostawia ono wiele do życzenia więc nie ma co mówić xD trzeba się cieszyć, ze wgl mozna oglądać, bo wciąż nie moge uwierzyc, że po 6 latach wznowili dubbing, myślałam, że takie rzeczy się nie dzieją :o

Piokar32

Ej a tak wgl to dzis jest nasza miesięcznica znajomości, bo dokladnie 11 sierpnia zaczęliśmy dyskusje :D

ocenił(a) serial na 10
daotch

Hah, to miłej miesięcznicy xD I tak, ja od razu jak wyrzucili najnowszy odcinek to tam napisałem, czy Fidelaj Byrona też dubbinguje heh. Ok, bo ja to piszę o 7:16 i powinienem się zbierać xd

ocenił(a) serial na 10
Piokar32

No i racja. Burn i Gazelle to o wiele lepszy duet męski :P Jezu, ale żeby patrzeć, i weryfikować wszystko przez to że Gazelle jest dubbingowany w Japonii przez dziewczynę, zamiast w fabułę się zagłębić i dowiedzieć się że On jest chłopakiem...

ocenił(a) serial na 10
Piokar32

Jezu... "Ręka Mugen" zamiast "Ręka Nieskończoności" I "Mega Główka" zamiast Głowy Megatona... to mnie tak triggeruje...

Piokar32

Dokłaaaaadnie!! 'megagłówka' kurde myślałam, że padnę tam xDD serio ten tłumacz to ma chyba w głowie nierówno a i co do Gazeli to racja, bo przecież często jest tak, że takich 'chłopaczków' dubbingują dziewczyny i racja, że powinni w to wejść a nie ;-; tragedia, ale co zrobić można tylko ponarzekać xd ej ja też chce już iść do szkoły haha

ocenił(a) serial na 10
daotch

Hah, a ja mam już dosyć szkoły xd Mamy 3 nauczycielki z takimi charakterami, że normalnie.... xD. I racja, teraz pozostaje już tylko ponarzekać, już nic nie zmienimy :P