aż razi w oczy sponsoring np Seata - wychwalanie wycieraczek z czujnikiem deszczu i bogatego wyposażenia(telewizorek) albo jakiś produktów spożywczych - w 3 sezonie w którymś odcinku zbliżenie (chyba) na olej :D no szok.. myślałam, że takie rzeczy to tylko w PL, ale widocznie nie tylko... szkoda,bo trochę zaniża to poziom i po każdej takiej akcji odechciewa mi się tego oglądać
mnie śmieszyło '' masz, to jest dobre na tłuszcz'' czy jakoś tak podobnie haha
nie, to była scena w kuchni jak kucharz(?) i kucharka(?) [postacie bezimienne] czyściły kuchenkę czy coś i ona mówi "uf ile tu tłuszczu" a facet podaje jej jakiś środek i mówi "masz, to jest bardzo dobre na tłuszcz" i dalej przejście do sceny w kuchni z Maria i kimś tam... żenada na całego :D
Nie wiem dlaczego, ale mnie tez draznia te wstawki reklamowe - SEAT, ASUS, jakas firma kurierska i wiele innych....
w 5 sezonie zamiast ASUSA sa juz laptopy z TOSHIBY hahahaha a i jeszcze ta reklama mleka, ale to w tych pierwszuch sezonach.
Jeszcze był odc w którym chyba Carol przeglądała gazetkę Calzedoni a potem za nią był plakat też :D Chociaż reklama płynu do mycia jest nie do przebicia :D
To się nazywa product placement i jest formą sponsoringu.
Jeśli jest dobrze zrobiony, np. widzimy samochód i jego logo, to mi nie przeszkadza, ale jeśli jest zbliżenie na to logo, to już jest kiepsko. A jeśli product placement występuje w kwestiach, produkty są zachwalane, wymienione z nazwy... to już jest totalna porażka.
To oznacza, że serial słabo się sprzedaje i muszą coś takiego robić, żeby nie zdjęli go z anteny.