Mam pytanie - widzieliście coś innego z osobami występującymi w "Internacie"? Jeśli tak to gdzie? I w tłumaczeniu (z napisami/lektorem), czy w oryginale...? Ja widziałam tylko "Seks, kłamstwa i narkotyki", wiem też, że jest serial "El Barco" (tylko te 2 pozycje w tłumaczeniu znalazłam), a coś poza tym??
Ja w oryginale oglądałam:
* Hispania, la leyenda
* El Barco
* Los Protegidos
* SMS, sin miedo a soñar
* Mentiras y gordas
* Rabia
Z napisami:
* Unmade Beds
Z lektorem:
* Los girasoles ciegos (Ślepe słoneczniki)
* Los Hombres de Paco (Paco i jego ludzie) - w jednym z odcinków gościnnie występował Raul Fernandez
* Desierto sur (Pustynia Południowa)
* Ladrones (Złodzieje)
* Carlitos y el campo de los sueños (Boisko z marzeń)
i kilka innych filmów, w których grali naprawdę małe epizody, a nie potrafię przypomnieć sobie tytułów... co do filmów z lektorem to większość z nich była/jest emitowana na cinemax lub cinemax2...a kilka dni temu został wyemitowany ostatni odc. serialu "Paco i jego ludzie" na AXN Crime
a 16 września do polskich kin trafia nowy film Pedro Almodóvara "La piel que habito" (Skóra, w której żyję), w którym zagrała Blanca Suárez
No, Almodovara też widziałam, ale póki co to jeszcze jest niedostępne... Też widziałam, że "Ślepe słoneczniki" na Cinemaxie puszczają, ale kurdę nie mam nigdzie dostępu do tego kanału... :/ A rozumiem, że tam mam szukać, na necie nie ma nigdzie chyba...? Dlaczego nike tego jakoś nie udostępni?;p
"Ślepe słoneczniki" i "Złodzieje" widziałam na chomiku jest tam też "Paco i jego ludzie" choć nie wszystkie odcinki ...a reszty nie wiem gdzie szukać, ale pewnie też są na chomiku, czy playtube...
"Złodzieje" już pobrałam (gra tam taki chłopaczek z "4 piętra", tzn. w tym filmie był chłopaczkiem ;p bo tutaj to całkiem, całkiem) ale nie z chomika, tam trzeba jakoś wykupywać, żeby było więcej MB do pobrania, szkoda kasy... :/ Chociaż bardzo bym chciała zobaczyć "Ślepe słoneczniki"... :)
Tak to właśnie on, grał też z Aną de Armas w "Hispania, la leyenda"...cóż teraz wygląda jeszcze lepiej. A film bardzo polecam, ja go uwielbiam ;)
Też mnie ciekawi ten serial, w ogóle pooglądałabym sobie coś innego, żeby po prostu zobaczyć jak sobie poradzili gdzie indziej, ale ten język... Nie ma szans na oryginał, bo u mnie jest gorzej niż tragicznie :PP A z samego obrazu to też gówno nie oglądanie :PP Ehhh... Może kiedyś ktoś się zlituje, albo tv wpadnie na pomysł wyemitowania... :)
Byłoby super, gdyby tv wyemitowało "Hispania, la leyenda" , "El barco" , czy chociażby "Los protegidos" (w 3 temporadzie ma pojawić się Marta Torne)...seriale są naprawdę warte obejrzenia :)
Dlatego mam wielką nadzieję, że nasza telewizja zainteresuje się hiszpańskimi serialami, a nie tylko tymi z USA