1. Dużo wątków miłosnych?
2. Produkcja hiszpańska. To tylko mój sceptycyzm?
3. To chyba nie jest typowy serial dla głupich nastolatek?
4. Co w nim takiego jest?
1. Dość dużo, ale to nie jest jakieś tam romansidło, w którym problemy bohaterów przez 7 sezonów ograniczają się do uczuciowych rozterek, miłość jest raczej na drugim planie.
2. Na początku też byłam sceptyczna, jest to może mały szok kulturowy, zwłaszcza podczas pierwszych odcinków, które trącą nieco niskobudżetową telenowelą :) ale potem jest już tylko lepiej. Poza tym jest - moim zdaniem - mnóstwo zalet w fakcie, iż ten serial nie jest produkcją np. amerykańską.
3. Nie, zdecydowanie nie.
4. Po prostu spróbuj. Nie zrażaj się początkami. Naprawdę warto!
Waaarto! Intrygi, tajemnice, ciekawe watki no i milosc oczywiscie tez, ale dobrze wpleciona w fabule, na pewno w serialu nie chodzi o milosc:p
Ja bardzo polubilam hiszpanskie produkcje, dobra odskocznia od masowki hilodzkiej :p
ja dzięki temu serialowi przekonałam się w pełni właśnie do hiszpańskich produkcji. serial ma bardzo dużo wątków i na początku ich ilość, poplątanie i rozpoczynane a nie kończone od razu wątki bohaterów mogą irytować, ale po połowie pierwszego sezonu już się raczej ogarnia całość akcji i poszczególne wątki, co kto wie, czego kto nie wie itp.
miłość, jak już pisano, to wątki wiążące postacie, raczej uzupełnienie akcji. za to intrygi są naprawdę ciekawie i dość nawet rozsądnie stworzone, przez co serial się świetnie ogląda.
Dokładnie :) Tez po tym serialu zacząłem sprawdzac hiszpańskie produkcje :) Fajne filmy robią a i seriale tez spoko :) El internado mnie zmiażdzyło, było pare watków bez sensownych i nietrzymających sie kupy ale scenariusz taki poplątany , ze mozna sie pomylic :P Ogolnie kozackie :) Klimat serialu jest ekstra :) Polecam wszystkim ! :D
Powiem Ci, że telenowele to bardziej meksyk i jest kilka dobrych hiszpańskich produkcji tj. zajebisty Internat czy Statek. Romans to raczej drugi plan, serial to głównie tajemnice i intrygi przez które życie paru uczniów zamienia się w piekło. Z ręką na sercu mówie, że to jeden z najlepszych seriali jakie widziałam, a uwierz mi mam bogatą listę obejrzanych :)
Cóż po takich zachęcających komentarzach nie sposób przejść obojętnie kolo tego serialu.Muszę go zobaczyć.
nie warto.
Ten serial to największa kupa, jaką dane mi było oglądać.
tak, zdecydowanie dla nastolatek, i to jeszcze nie do końca tych mądrych, które przyjmą wszystko co jest im podane na tacy.
Naprawdę gorąco polecam ten serial!
Niebywała fabuła, sceny trzymające w napięciu, praktycznie z każdym odcinkiem wszystko stawało się ciekawsze, aż do ostatniej sceny, intrygujące postacie i przede wszystkim ciekawe wątki nie tylko miłosne jakby się wielu osobom wydawało, ale również historyczne. Bezkonkurencyjna ekranizacja :)!
1. są, i to dość sporo, ale nie są na pierwszym planie
2. ja również byłam sceptyczna i wręcz śmiałam się z samej siebie, że zainteresował mnie hiszpański serial, ale serio nie jest nudną telenowelą
3. wprawdzie lubię niektóre z seriali dla głupich nastolatek, ale ten to coś innego. niebanalny - tak to ujmę
4. po prostu wciąga. intrygujący, trzymający w napięciu. nie obejrzałam jeszcze do końca, ale na razie jest świetny.