PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=720965}

Into The Badlands: Kraina bezprawia

Into the Badlands
2015 - 2019
7,5 4,4 tys. ocen
7,5 10 1 4367
5,0 2 krytyków
Into The Badlands: Kraina bezprawia
powrót do forum serialu Into The Badlands: Kraina bezprawia

Pierwszy odcinek po pilocie s2, który naprawdę im się udał - mogę śmiało rzec, że cholernie mi się podobał :) (a na tle odcinków 2-5 wypada po prostu znakomicie)

Świetne zwroty akcji, nawet jeśli bardzo minimalistyczne: jak nie 'sprzedanie' Veil i dziecka z powrotem Quinnowi, to powrót Lydii w objęcia Quinna (będą kolejne relacje Lydia - Veil zapewne); jak nie wyjawienie nieco o Benjim (przyznam, że tego się nie spodziewałem - oczywiście w trakcie odcinka można było zauważyć, że coś tam wie o opatach ale żeby do nich przynależał?) to ponowne spotkanie Sunny'ego z MK. O sojuszu Wdowy z Quinnem nie wspomnę (niby wiadome ale jak wykonane!).

Nie zabrakło oczywiście paru zgonów na imprezie, jak 'prawie' że przyszła dziewczyna MK (był potencjał a jak szybko rozczarowali :P) czy tego opata, który wydawał się największym przekozakiem wśród mnichów po pamiętnym finale s1 (Cung Le dał radę). Szczerze? Nawet mi go trochę żal, że już nie będzie walczył z Sunnym xd

Odnośnie walk: przyzwoite, wreszcie było tego więcej ALE.. no właśnie, jest jedno ale: to nadal nie jest poziom walk z s1. Owszem, miłe dla oka ale czasami łapałem się na tym, że widziałem zły montaż scen albo jakoś tak dziwnie zrobione 'fikołki' i lądowania, np. Sunny'ego w walce z mnichem. Nie wiem czy to niedopatrzenie czy po prostu im się nie chciało..

Po 6 odcinku jest potencjał, aby druga połowa sezonu 2 faktycznie była ZDECYDOWANIE lepsza od pierwszej. Pojawiły się pewne odpowiedzi i rozwiązania, ale z kolei namnożyły się pytania o np. Benjiego. Jak widać po jego krótkiej potyczce z opatem 'zna się na rzeczy' - kto wie, czy MK właśnie nie zyskał mentora poza klasztorem :) Ciekawe też, jak MK się przyblokował - widzi krew ale już nie aktywuje to jego mrocznej strony - pewnie Benji mu pomoże opanować to i owo. No i najważniejsze pytanie: co ten uber opat zrobił Sunny'emu? Wątpię, aby to było coś od 'zabijania' - pierwsza moja myśl, taki mały hajp z mojej strony, to.. może aktywował u niego te 'przemiany' i Sunny też będzie wzmocniony? Pewnie nie o to chodzi ale byłoby fajnie, jakby chciał mu zaszkodzić w taki a nie inny sposób. Pewnie skończy się na czymś błahym ale co tam.. :)

Wdowa łączy siły z Quinnem - przyznam, że Wdowa w tym sezonie jest jeszcze lepsza niż w s1. Na początku w życiu bym nie pomyślał, że odda Veil a jednak ku wyższemu dobru - zrobiła to. Robi się ciekawie: sojusz Wdowy z Quinnem vs reszta baronów, rozpierducha randomów murowana, z jakimiś tam potyczkami w tle xd Oczywiście z drugiej strony Tilda i jej przeszłość - mocna rzecz.

6 odcinek dał mi nadzieję na lepsze odcinki aż do finału, oby tak właśnie było :)

ocenił(a) serial na 7
matiiii

Właśnie zawiodłem się na uśmierceniu tej "przyszłej" dziewczyny MK :/ Fajna postać (i ładna aktorka ;] ), chociaż za wiele o niej wiadomo nie było

ocenił(a) serial na 8
matiiii

Cung Le jako bad ass zajebisty szkoda że go uśmiercili bo myślałem że to będzie najlepsza finałowa potyczka. Choć Sunny po przemianie opata był praktycznie bez szans. Do dziś mam ciary jak pojawił się cung podczas finału s1 i ta mroczna muza kapitalny klimat .