Kolejna produkcja Marvela z kobietą. Robi się nam ginocentrycznie oby Marvel nie zjadł własnego ogona.
Na niektórych stronach słyszy się, że kolejna odsłona Avengers to będą same kobiety.
Czy przyciągnie to widzów ? Czas pokaże choć zaczynam powątpiewać.
Kobiety, czarne i niestety kolejna strata pieniędzy bo poprawność polityczna. Im coś jest bardziej wyśmiewane przez fanów tym tego więcej, jest tu gdzieś logika?
Wakanda Forever jest 3. najlepiej zarabiającym filmem MCU po endgame, zaraz za Spider-Manem i Deadpoolem 3, chyba jednak ludzi nie odrzucają czarni i kobiety.
"Wakanda Forever jest 3. najlepiej zarabiającym filmem MCU po endgame, zaraz za Spider-Manem i Deadpoolem 3"
Wstawaj, zasłałeś łóżko:D
https://www.filmweb.pl/ranking/boxOffice
Eee no chłop się pomylił trochę bo to jedynka jest 3 filmem MCU pod względem zarobków. Wakanda Forever jest chyba 8. To są wciąż mocne wyniki. Kolega może zasłał łóżko, ale ty też posłałeś.
"Eee no chłop się pomylił trochę bo to jedynka jest 3 filmem MCU pod względem zarobków."
Jedynka nie jest trzecim, tylko aż szóstym filmem MCU w boxoffice:D
"Wakanda Forever jest chyba 8."
Widzę, że nawet nie chciało się zajrzeć w link, który wrzuciłem, bo tak akurat się składa, że przed "Łakanda Forewa" jest... 14 filmów MCU (czyli nie "jest chyba 8", tylko aż 15. [a jeśli doliczyć "Spider-Mana 3", to nawet 16.]):D
"To są wciąż mocne wyniki."
Faktycznie, 93. miejsce w boxoffice to "mocny wynik":D
PS Jak mając coś podane praktycznie na tacy można być aż tak leniwym żeby tego nawet nie sprawdzić, tylko na pewniaka robić z siebie co najmniej głupka (i jeszcze robić za "adwokata diabła")?
Was nawet nie trzeba wyjaśniać argumentami, wy sami się oracie aż miło:)
Nie zesraj się. Tak klikałem Twój link, ale ja opierałem się na Box Office Mojo, a nie na jakichś filmwebowych rzeczach. :) Pamiętaj też, że wpływy z USA są trochę ważniejsze niż ze świata. https://www.boxofficemojo.com/franchise/fr541495045/?sort=grossToDate&ref_=bo_fr __resort#table A i 93 miejsce w historii to zły wynik? XD Wyjmij głowę z tyłka. Black Panthery to kasowe filmy. Twoje płaku płaku tego nie zmieni.
oni lecą na renomie... a ona się coś psuje, co nie zmienia faktu, że mimo że BP był średni, a drugi słaby to kase zarobiły, ale teraz będzie coraz gorzej
"Nie zesraj się."
Nie muszę, bo jak widać ty sfajdałeś się pierwszy.
"opierałem się na Box Office Mojo, a nie na jakichś filmwebowych rzeczach"
A myślisz, że na czym opiera się filmwebowy box office? Tuzem intelektu to ty raczej nie jesteś.
"Pamiętaj też, że wpływy z USA są trochę ważniejsze niż ze świata."
Idź to powiedz Disneyowi i jego ostatniemu kinowemu flopowi (który po ponownym wprowadzeniu do kin wygenerował dochód na poziomie ok. 50 dolarów na kino - kino, nie seans):D
W ogóle ciekawe teorie przedstawiasz, bo jak spojrzeć np. tutaj https://www.the-numbers.com/box-office-records/worldwide/all-movies/cumulative/a ll-time to tylko 4 (słownie: CZTERY) filmy z top 100 zarobiły więcej na rodzimym rynku, niż poza nim. Krócej to ujmując: gdyby nie wpływy z reszty świata, to część z tych filmów nie zarobiłaby nawet na swoje budżety.
"A i 93 miejsce w historii to zły wynik?"
Patrząc na to jakie filmy są powyżej, za dobry uznać też go nie sposób.
"Wyjmij głowę z tyłka."
Idź być burakiem i gburem gdzie indziej.
"Black Panthery to kasowe filmy."
No, szczególnie dwójka (patrząc na to jaki budżet miała).
Tak czy owak oceny tych arcydzieł mówią same za siebie.
"Twoje płaku płaku tego nie zmieni."
Przecież to ty tu płaczesz synek, ja mam na to wywalone:D
Dwójki to nawet nie widziałem, jedynkę natomiast tylko raz (a i to w wersji nagrywanej kalkulatorem, z angielskimi napisami, bo polskich nadal wtedy nie było) w przeddzień wypadu do kina na seans "Infinity War", tylko po to, żeby być na bieżąco.
PS Zabawne, że pierwotnie napisałeś w miarę kulturalnego posta (tak, widziałem pierwotną jego wersję), by po jakimś czasie wyedytować go do powyższej postaci, bo chyba uznałeś, że był niedostatecznie chamski.
1. Sam ciągle ciśniesz i obrażasz. Tu i w innych tematach. Przestań podwójne standardy stosować płatku śniegu. ;* 2. Filmwebowy box office może i się opiera na Box Office Mojo. Nie wiem. Przedstawia inne dane :) https://www.boxofficemojo.com/chart/top_lifetime_gross/?ref_=bo_cso_ac BP1 6 miejsce, a BP2 30 miejsce. No strasznie słabe wyniki. Serio. Beznadzieja, żenada, wstyd xDD 3. Wpływy z USA są ważniejszy bo studio bierze wtedy około 50 procent. Z innych krajów między 40 do 25 procent. 200 milionów w USA się bardziej opłaca niż 300 milionów ze świata. 4. Kolejne części oglądaj na wyświetlaczu lodówki. Tylko nie pisz komentarzy bo nie masz pojęcia o niczym xD Już mi nie odpisuj. Ignoruje Cię.
Spokojnie. Ten lewaczek wyzywa każdego na lewo i prawo. Obojętnie czy prawak, czy centrum polityczne. Ważne, że nie lewak bo każdy kto nie jest z lewicy jest wrogiem xD. Jest jakimś oświeconym wojownikiem klawiatury, który uważa się za lepszego od innych. A najlepsze jest to, że samemu pokazał (a nawet powiedział), że nie potrafi czytać ze zrozumieniem i logicznie myśleć XD. I to kilka razy. Ziomek sam sobie internetowy grób kopie.
Masz tu linka do tej dyskusji, gdzie ten lewaczek się spłakał i to powiedział: https://www.filmweb.pl/serial/Ironheart-2025-866828/discussion/Mud%C5%BCyni...,3 481046#post_17247090
"Ten lewaczek wyzywa każdego na lewo i prawo. Obojętnie czy prawak, czy centrum polityczne. Ważne, że nie lewak bo każdy kto nie jest z lewicy jest wrogiem xD. Jest jakimś oświeconym wojownikiem klawiatury, który uważa się za lepszego od innych."
No nie tylko ten. Dziwnym trafem wielu z nich ma jakaś dziwną odklejkę do ujadania w internetach do osób, do których nie mieliby odwagi tak szczekać IRL. Na ten przykład zajrzyj tutaj https://www.filmweb.pl/article/-161885 (nie podaję nicka, ale na 99,9% jestem pewien, że od razu zauważysz o którego dziada chodzi):D
"Ziomek sam sobie internetowy grób kopie."
W końcu, pewnego dnia, może się zapomnieć że już nie jest w internetach i napyskuje komuś, kto przeprowadzi mu skuteczny reset do ustawień fabrycznych zakończony w objęciach matki ziemi:D
"Masz tu linka do tej dyskusji, gdzie ten lewaczek się spłakał (...)"
Rzuciłem okiem, ale szkoda mi czasu na czytanie takich ścian tekstu
Czytanie ze zrozumieniem leży. Wakanda Forever jest 3. najlepiej zarabiającym filmem MCU po endgame, zaraz za Spider-Manem i Deadpoolem 3.
Po Endgame, po którym nie jest sekretem że MCU mocno podupadło finansowo, jedyna dwa filmy które zarobiły lepiej niż Wakanda Forever to Spider Man 3 i Deadpool 3.
Proszę, myślę że teraz nawet ty zrozumiesz.
To, że coś jest zgodne z materiałem, nie znaczy, że jest dobre. A w tym przypadku także materiał źródłowy jest kiepski. Jej komiksowa wersja jest niezbyt lubiana i znana.
Proszę ludzie oceniajcie serial po tym jak został zrobiony a nie po kolorze skóry czy płci. Tak jak Disney przegina w jedną stronę z tymi obsadami, tak Wy w drugą negując już wszystko co się da za sam plakat. Oceniajmy filmy za fabułę i aktorstwo, bo inaczej to pożywka dla Disneya, który mówi "nie słuchamy recenzji bo to same homofoby i rasiści".