Patrząc po obsadzie to główni bohaterowie będą czarnoskórzy czyli murzyni (przepraszam Afroamerykanie) będą bili białych i wcale to nie będzie rasizm ale jak by to poszło w drugą stronę to już byśmy mieli marsze na całym świecie...
Nie no Latynosów się nie uważa za białych chyba tylko w USA. Co nie zmiania faktu, że majki092 pieprzy głupoty. A w filmach to chociażby Aquaman walczył z Black Mantą ;)
Możesz być trochę bardziej kulturalny. Czytając twoje wypowiedzi widzę tylko ciągłe wyzwiska i gadanie 3 po 3. Zluzuj :P
Gdzie gadam 3 po 3? Przykłady gdzie się mylę poproszę. Nie muszę być miły dla hejterów, review bomberów, ignorantów, itp. :) Sam do nich należysz patrząc po Twoim komentarzu do oceny. Już pomijam, że klasyfikujesz serial politycznie jako lewicowy i politycznie poprawny...co to w ogóle ma znaczyć? xD Bo są osoby innych ras i orientacji czy co? A i tak Tony jest strasznie wyzywany....skąd te brednie xD Nie rozumiesz też konceptu legacy hero. Wiesz ile jest Blue Beetlów, Flashów, Starmanów. Ghost Riderów, Iron Fistów, White Tigerów, itd? To też podróbki?
"Gdzie gadam 3 po 3? Przykłady gdzie się mylę poproszę. " ---> Przykładem gadania 3 po 3 jest dosłownie twój pierwszy komentarz pod tym postem:
"Nie no Latynosów się nie uważa za białych chyba tylko w USA. Co nie zmiania faktu, że majki092 pieprzy głupoty. A w filmach to chociażby Aquaman walczył z Black Mantą ;)" ---> Klasyfikujesz Jasona Momoę jako osobę rasy białej, podczas gdy jest rasy polynesiańskiej (mieszanka Hawajczyków z Germanami). Można to banalnie zweryfikować :D. Twój argument dotyczył "biały vs. czarny", a Momoa biały nie jest. Szybko poszło, nie? Ponadto jest to temat odnośnie politycznej poprawności Marvela, a ty tu nagle mówisz o DC.
"Nie muszę być miły dla hejterów, review bomberów, ignorantów, itp. :)" ---> Na komentarz, że Jason Momoa nie jest rasy białej (co jest prawdą) zareagowałeś mówiąc: "bierz leki". To nie było hejt, tylko mówienie faktów. Dodatkowo na fakt, że SŁABY serial zbiera SŁABE recenzje mówisz, że to "review bombing". Wiesz gdzie jest prawdziwy review bombing? Pod nowym Supermanem. Tam, kultyści Zacka Snyder'a planowali zamach na James'a Gunn'a, boycottowanie filmu oraz inne rzeczy, tylko dlatego, bo nowego Supsa nie robi Snyder. Kłam dalej, daleko nie zajdziesz :).
"Sam do nich należysz patrząc po Twoim komentarzu do oceny." ---> Nie podoba mi się serial, w którym to wyzywają i naśmiewają się z mojego ulubionego bohatera Marvela, więc jestem ignorantem? Ty się słyszysz? Mogłem dać 1/10, ale doceniłem wprowadzenie Mephsito i dałem 2/10. CGI jest całkiem okej, więc może jeszcze się zmienić na 3/10. Lecz acting, usilna poprawność polityczna, spójność z komiksami wynosząca 0% (np. cała postać Slug'a - oryginalnie męski, otyły [4 razy większy od Kingpina], podstarzały, białoskóry haker, a tu kolorowa (zielone włosy, niebieskie usta, makeup), chuda, (chyba) trans, czarnoskóra kobieta) skutecznie obniżają ocenę. Czekam teraz na wyzwiska od "x"fobów z twojej strony :D.
"Już pomijam, że klasyfikujesz serial politycznie jako lewicowy i politycznie poprawny...co to w ogóle ma znaczyć? xD" ---> Serial politycznie lewicowy, to np. taki, w którym główna obsada przypomina zbiorowisko pokemonów (Slug, Clown), LGBT gra całkiem dużą - często ogromną - rolę (w Iron Heart też, np. te dwie lesbijki), biali mężczyźni przedstawiani są jako słabi (np. syn Obadiah Stane'a), albo "ci źli". Motywem przewodnim często jest odłam komunizmu, przedstawiany jako coś dobrego - w Iron Heart jest to masowa kradzież spowodowana "bo mi się należy i tyle". Widzę, że mam doczynienia z osobą, która jest bardzo polityczna, a jednocześnie nie zna się na polityce. Urocze :P
"Bo są osoby innych ras i orientacji czy co?" ---> Masz świetnie zrobione filmy, gdzie postacie są innych ras (np. Django, Sinners, Creed) oraz orientacji (np. Arcane, Brokeback Mountain), a mimo to nie są usilnie lewicowe i przyjemnie się je ogląda. Są dobrze zrobione, bo rasa czy orientacja bohaterów NIE JEST ich główną cechą charakteru, ani wymówką na złe zachowania. Żałosna próba zrobienia ze mnie rasisty i seksisty :P. Nie udało ci się, bo nim nie jestem.
"A i tak Tony jest strasznie wyzywany....skąd te brednie xD" ---> Wow, mam wrażenie, że osoby, które oglądaly ten serial nie znają jego zawartości. Jesteś drugą osobą, z którą tu dyskutuję, i drugą, która nie wie co mówią w tym serialu o Iron Manie. Słowa otwarcia mówione przez Riri:
"Just to let you know. Your girl finna be bigger than Jobs (right! - jej koleżanka dopinguje). Bigger than Gates (right!). Bigger than Pym (RIGHT!). Bigger than Stark! (YEAH!). COMBINED! (YEAHH!)."
Nie tylko twierdzi ona, arogancko, że jest lepsza od Starka, ale i Hanka Pyma - Ant-Mana - oraz innych geniuszy-miliarderów. Później jeszcze mówi, cytuję "Nie będę cisnąć po Tonym Starku cały czas". No dzięki wielkie, co za ulga.
"Nie rozumiesz też konceptu legacy hero. Wiesz ile jest Blue Beetlów, Flashów, Starmanów." ---> Niezła projekcja. Ty nie rozumiesz konceptu legacy superhero, ja tak. Wiesz czym wszystkie te postacie różnią się od Iron Heart? Oni zostali superbohaterami i czynili dobro + w większości mieli na to zgodę idola, którego strój/sprzęt wzięli dla siebie. Iron Heart KRADNIE części Iron Mana, POPEŁNIA PRZESTĘPSTWA na masową skalę (rozboje, włamania, kradzieże, a nawet morderstwo), sprzedaje duszę szatanowi i nigdy nie spotyka się ze swoim idolem. "Ale Tony nie żyje więc nie może się z nim spotkać!!! Nie masz argumentu!!" - w komiksach spotykałą się z nim jak był hologramem, bo nie żył. Już w Endgame ten chologram się pojawił, a wątpię, by Starktech nie miał żadnych środków zabezpieczeń i AI.
"Ghost Riderów, Iron Fistów, White Tigerów, itd? To też podróbki?" ---> Jak już mówiłem: jest różnica między zostawaniem superbohaterem bazując na idolu, a superterrorystą. Wiesz kogo przypomina Iron Heart bardziej niż legacy superhero? Syndroma z Iniemamocnych. Zainspirowana prawdziwym superbohaterem? Zgadza się. Używa tego by popełniać przestępstwa zamiast pomagać i kreauje się na herosa? Również się zgadza.
PS ; tylko mnie potem nie nazywaj prawakiem czy coś w ten deseń. Wcześniej byłem nazwany przez użytkownika "_maximus" skrajnym lewakiem, za pozytywny komentarz odnośnie nowego Supermana. Jak mnie nazwiesz prawakiem będzie paradoks: "Skrajny lewak czy skrajny prawak? Oto jest pytanie." Czy wy ludzie wiecie co to CENTRUM POLITYCZNE? Ja tu tylko komentuję filmy bazując na FAKTACH, nie urojeniach skrajnej lewicy i skrajnej prawicy. Pozdrawiam i mów z sensem kolejnym razem :D
PS 2 ; miło, że wstałeś o 4 RANO W NIEDZIELĘ, by napisać takie głupoty specjalnie dla mnie. Doceniam :>
1. Gdzie jest niby ograniczenie tylko do Marvela? Mniejsza xD Fakt Momoa ma korzenie hawajskie. Kurde nawet w filmie przecież jego ojca gra Temura Morrison, który jest częściowo Maorysem. Mój błąd. W komiksach Aquaman jest biały i nawala się z Black Mantą. 2. Bierz leki napisałem nie, że ten ktoś się mylił tylko z powodu sposobu jaki to napisał. :) 3. Przestań kłamać. Ja się do błędu przyznałem. Ty potrafisz? Iron Heart bombardowali już jedynkami zanim jeszcze wyszła. Rotten Tomatoes tak złapał sporo wariatów i zablokował im konta. Fajna akcja. Szkoda, że jednorazowa. Większość komentarzy tutaj to komentarze łeee murzyni, łee baba, łeee transy, lgbt., itp. Zobacz na nagłówek tej rozmowy. "Mudżyni". To normalne dla Ciebie Panie centrysto? jakoś nie widziałem, żebyś reagował na oczywiste rasistowskie teksty xD Mało kto odnosi się do fabuły, efektów, itd. Przyznasz, że manipulujesz czy dalej będziesz udawać? 4. Ekipa Hooda ma ksywki nawiązujące do postaci z komiksów, które należały do jego gangu. Często wrzuca się jakieś ksywki postaci żeby były tylko. Jest to słabe i częste w filmach na podstawie komiksów. Ostatnio Sabra czy Copperhead zostali tak potraktowani na przykład. Problem jest taki, że jak się zobaczy jakie postaci są w gangu Hooda to serio warto było trochę je pozmieniać. Blood Brothers, Slug, Cancer, Clown (Griffin)... no średnio by to pasowało w serialu tym. No i wielki fan Sluga z Ciebie... ile komiksów z nim czytałeś? :D Fakt jest taki, że MCU bierze tylko ogólne rzeczy z komiksów, a całą masę zmienia. Czepianie się akurat tego przy okazji Iron Heart pokazuje Twoją złą wolę. Zmiany u Mysterio czy w różnych postaciach z świata Thora Cię tak bolały? :) Czarny Ben Urich Cię uwierał? Ogromne zmiany w Strażnikach Galaktyki spoko? Wymieniać można godzinami. Nie będę Cię wyzywał od żadnych fobów. Jeśli postać z mniejszości jakiejś Ci przeszkadza bo jest z tej mniejszości to sam sobie świadectwo wystawiasz. Masz wymyśloną sobie jakąś granicę, że nie no ogólnie geje czy czarni spoko, ALE do czasu aż nie przesadzą xD 5. To masz złe wrażenie. Hahahah to są te wyzwiska? Że wygłupia się z koleżanką? Postać Riri ma wielkie ego i często podejmuje złe decyzje. Szkoda, że tacy ludzie jak Ty w ogóle zapominają albo nie zauważają sceny co mówi jej ta czarnoskóra kobieta gdy wywala ją z uczelni. Riri dostaje od niej reality check. Serial wyraźnie mówi, że Riri robie źle! Tony mógł być dupkiem, chamem, robić źle i go kochasz.... ale no wiadomo "CZEMU BABA". 6. Niestety ty nie rozumiesz. Bredzisz o jakichś podróbkach i swoich wymyślonych zasadach. Legacy hero nie musi spotkać swojego poprzednika. Legacy hero nie musi postępować dobrze. Legacy hero może ukraść strój, itp. Kurr moze nawet ukraść ciało xD Znasz te postacie: Superior Spider-Man, Jason Todd, Daken US Agent, Jean Paul Valley, Eric O'Grady, Kevin Cole? Poczytaj więcej komiksów. :) 7. Niezła odklejka, że dla Ciebie wstałem. 8 Na koniec zostawiłem sobie najważniejsze. Tak kolego z khy CENTRUM. "Serial politycznie lewicowy, to np. taki, w którym główna obsada przypomina zbiorowisko pokemonów (Slug, Clown), LGBT gra całkiem dużą - często ogromną - rolę (w Iron Heart też, np. te dwie lesbijki), biali mężczyźni przedstawiani są jako słabi (np. syn Obadiah Stane'a), albo "ci źli". Motywem przewodnim często jest odłam komunizmu, przedstawiany jako coś dobrego - w Iron Heart jest to masowa kradzież spowodowana "bo mi się należy i tyle". Widzę, że mam doczynienia z osobą, która jest bardzo polityczna, a jednocześnie nie zna się na polityce. Urocze" Oj dobrze, że Ty się znasz na polityce kolego centrysto. Ty masz rację przecież, mówisz FAKTY xD. Co tam, że ja tylko reaguję na ludzi co srają się, że czarna, że geje, że transy, itp. No bardzo skrajnie lewicowo z mojej strony xD Przykro mi, ale to nie jest normalna krytyka serialu. Tego już niestety nie widzisz. To, że Ty sobie masz jakąś listę filmów z mniejszościami, które akceptujesz pokazuje świetnie jakim człowiekiem jesteś. No ale jak będą postacie, które Ci nie podejdą, których tak naprawdę nie akceptujesz i wyzywasz od pokemonów (bardzo centrowo xD) to już źle. Geje, czarni? Ok...ale postacie w Iron Heart? Panieee, tyle to nie xD Do tego ubzdurałeś sobie jakieś jechanie po Starku. Ubzdurałeś sobie, że kradzież czy zabójstwo jest akceptowane w serialu Iron Heart, gdzie wyraźnie nie jest, ale to trzeba oglądać bez dysonansu poznawczego xD Kurde.... Iron Heart promuje komunizm prawie hahaha. Do tego to wręcz proszenie się, żebym Cię nazwał prawakiem. No hit. A i zobacz zasady dodawania apostrofu, a raczej odmiany zagranicznych słow. Zupełnie bez złośliwości to mówię. Sluga nie Slug'a, Jamesa Gunna, a nie James'a Gunn'a. Warto o tym wiedzieć. https://www.monikawysocka.pl/2021/04/17/jak-odmieniac-zapozyczenia/
"1. Gdzie jest niby ograniczenie tylko do Marvela? Mniejsza xD" ---> Hmm. Temat jest na stronie Marvela, nie DC lub ogólnej. Może stąd? Łączenie faktów nie jest trudne :).
"2. Bierz leki napisałem nie, że ten ktoś się mylił tylko z powodu sposobu jaki to napisał. :)" ---> Napisałeś to do jego komentarza, bez specyfikacji. Nie siedzę w twojej głowie, by wiedzieć, do którego konkretnego aspektu wypowiedzi się odnosisz. Tym bardziej, iż twoje inne wypowiedzi słyną z ostrego tonu oraz ataków na grupy ludzi/personalnych. Np. "Przecież Ci "fani" nie czytają komiksów. Nie obchodzi ich bogaty świat, wieloletnia historia, liczne postacie, koncept legacy hero, itd." - twoje zdanie odnośnie ludzi, którym nie podoba się Iron Heart. Od razu "fani", zamiast fani. Od razu próba zdyskredytowania.
"3. Przestań kłamać. Ja się do błędu przyznałem. Ty potrafisz?" ---> Gdzie niby kłamię? Moja wypowiedź jest oparta w 100% na faktach, które możesz w każdym momencie zweryfikować samemu. To, że ty popełniasz błędy w argumentacji nie oznacza, że ja tak. :)
"Iron Heart bombardowali już jedynkami zanim jeszcze wyszła." ---> Rotten Tomatoes daje publiczności możliwość oceny dopiero w dzień/noc premiery. A to właśnie oceny publiczności pojawiły się przed ocenami krytyków. Z tego co widzę IMDB faktycznie miało incydent z negative review bombingiem Iron Heart, lecz widząc tę produkcję na własne oczy, nie dziwi mnie to. Tym bardziej, że zwiastun był dostępny 1,5 miesiąca przed premierą i było widać co się szykuje (pokazuje to też ratio likeów do dislikeów). Nie popieram oczywiście takiego zachowania, ale Iron Heart jest wyjątkowo złym serialem.
"Zobacz na nagłówek tej rozmowy. "Mudżyni". To normalne dla Ciebie Panie centrysto? jakoś nie widziałem, żebyś reagował na oczywiste rasistowskie teksty xD" ---> Wyśmiewasz mnie po czym próbujesz przekierować na twojego wroga? Żałosne. Wiem, że jesteś skrajnym lewicowcem. Wiem, że pod tym postem jest też dużo prawicowców. Różnica jest taka: przynajmniej ci "rasiści" zachowują kulturę dyskusji i nie wyzywają nikogo z komentujących - nie to co ty :P. To właśnie przez twój brak kultury się do ciebie odezwałem.
"Problem jest taki, że jak się zobaczy jakie postaci są w gangu Hooda to serio warto było trochę je pozmieniać. Blood Brothers, Slug, Cancer, Clown (Griffin)... no średnio by to pasowało w serialu tym." ---> Postacie powstały po to, by być różnorodne. Twórcy nie stworzyli ich po to, by od razu były zmienione o 180 - weź np. Iron Mana, Spider-Mana, Batmana, Hulka, jakiegokolwiek herosa. Czy oni byli zmienieni o 180 stopni w swojej pierwszej adaptacji? Nie. Zmienianie czegoś co działa, w coś co nie działa to nie progress.
"No i wielki fan Sluga z Ciebie... ile komiksów z nim czytałeś? :D" ---> Dyskutowałem o wyglądzie postaci, gdyż o tym właśnie była mowa. Denna próba zmiany tematu rozmowy i zdyskredytowania mnie :D.
"Czarny Ben Urich Cię uwierał?" ---> U Bena jedyne co zmienili to kolor skóry. U Slug'a zaś zmienili: kolor skóry, płeć, orientację, zachowanie, maniery i dodali makeup. Stworzyli praktycznie nową postać z gotowej. Czemu więc po prostu nie zrobili jej od zera, i nie nazwali inaczej?
"Nie będę Cię wyzywał od żadnych fobów. Jeśli postać z mniejszości jakiejś Ci przeszkadza bo jest z tej mniejszości to sam sobie świadectwo wystawiasz." ---> Kamień z serca. Swoją drogą - ta "mniejszość" stała się większością w produkcjach filmowych. W szczególności Disneya. Jak udowodniłem moją poprzednią wypowiedzią ; absolutnie mi to nie przeszkadza, pod warunkiem, że jest to zrobione DOBRZE i nie stanowi głównej cechy charakteru bohatera. Ponownie, próbujesz ze mnie zrobić jakiegoś ksenofoba :P. Czytaj ze zrozumieniem, proszę.
[ Cz. II ]
"Fakt jest taki, że MCU bierze tylko ogólne rzeczy z komiksów, a całą masę zmienia. Czepianie się akurat tego przy okazji Iron Heart pokazuje Twoją złą wolę." ---> Wow. Ktoś tu zdecydowanie nie potrafi czytać ze zrozumieniem, pomimo wielu przypomnień. Jak mówiłem - są zmiany dobre (potrzebne) i są zmiany złe. Np. dobrą zmianą było postawienie na surowy ton wojny w Kapitanie Ameryca 1. Np. złą zmianą jest robienie z Riri Williams złodziejki bez honoru z dużym ego. Widzisz różnicę? Mam nadzieję, że tak. "Serial ci się nie podoba??! Masz złe intencje!!!" - serial mi się nie podoba, bo jest po prostu źle zrobiony XD.
"Masz wymyśloną sobie jakąś granicę, że nie no ogólnie geje czy czarni spoko, ALE do czasu aż nie przesadzą xD" ---> Wszystko jest spoko do momentu przesady. Tak samo z np. wybuchami w filmach - kilka jest spoczko, ale wybuch na wybuchu w wybuchu bo wybuch to już przesada. Podobnie z alkoholem - piwo ze znajomymi raz na jakiś czas jest okej, ale melanż za melanżem po melanżu już niezbyt. Ciekawi mnie jak wygląda życie twoje i twoich bliskich, skoro nigdy nie stawiacie sobie granic. Brzmi strasznie głupio i ryzykownie. Współczuję.
"5. To masz złe wrażenie. Hahahah to są te wyzwiska? Że wygłupia się z koleżanką?" ---> Dyskredytowanie herosa, który poświęcił życie by ratować planetę to JEST obraza zarówno dla niego, jak i CAŁEGO ŚWIATA. Iron Man zapłacił najwyższą cenę za wszystkich i wszystko, a ona sobie mówi "Haha! Jestem lepsza bo tak mówię!!" po czym kradnie JEGO technologię. XD. Nic dodać, nic ująć.
"Postać Riri ma wielkie ego i często podejmuje złe decyzje." ---> Skoro sam to przyznajesz to po co bronisz takiego człowieka jak ona? Gdzie twój kompas moralny? Tacy ludzie są według ciebie okej? Chryste.
PS ; złe decyzje? Mordowanie ludzi, kradzieże, włamania i rozboje to według ciebie tylko "złe decyzje"? Bez komentarza ;-;
"Szkoda, że tacy ludzie jak Ty" ---> No i się zaczyna klasyfikacja od pana lewaka. Cios idzie za ciosem ;D
"w ogóle zapominają albo nie zauważają sceny co mówi jej ta czarnoskóra kobieta gdy wywala ją z uczelni. Riri dostaje od niej reality check. Serial wyraźnie mówi, że Riri robie źle!" ---> A Riri DALEJ robi źle! Sprzedaje duszę szatanowi! SZATANOWI! Musi być kosmicznie głupia, skoro po tylu akcjach i reality checkach dalej wybiera zło. Dziękuję, że wspierasz mój argument :D.
"Tony mógł być dupkiem, chamem, robić źle i go kochasz.... ale no wiadomo "CZEMU BABA"." ---> Znowu próbujesz zrobić ze mnie seksistę. Tylko po co? Wiesz, że nim nie jestem co podkreśliłem wielokrotnie. Jak zwykle, zamiast o filmie rozmawiasz o mnie. Żałosne. A co do Tony'ego - on się zmienił o 180 i to już po pierwszej akcji w pierwszym filmie. Jasne, dalej był dupkiem, ale w międzyczasie RATOWAŁ ŚWIAT. Widziałeś może Iron Mana 2 albo Avengers 1? Tam masz wszystko wytłumaczone. Może czas na rewatch?
"6. Niestety ty nie rozumiesz. Bredzisz o jakichś podróbkach i swoich wymyślonych zasadach." ---> Już się zastanawiam czy w ogóle komentować takie bezsensowne prowokacje, skoro pomimo dogłębnej analizy dalej do ciebie nic nie dociera. Szkoda mi czasu na tak komicznie słabe wstawki.
"Legacy hero nie musi postępować dobrze. Legacy hero może ukraść strój, itp. Kurr moze nawet ukraść ciało xD" ---> Widać ktoś tu nie potrafi czytać ze zrozumieniem :D. Legacy co? Legacy HERO. H-E-R-O. Hero = bohater. Wytłumaczyć ci co to jest bohater czy tym razem sam się dowiesz? :). Ale żeś się popisał, damn.
"Znasz te postacie: Superior Spider-Man, Jason Todd, Daken US Agent, Jean Paul Valley, Eric O'Grady, Kevin Cole?" ---> Superior Spider-Man to Doc Ock, który przeniósł się do ciała Petera - nie legacy superhero, tylko villain. US Agent jest agentem rządowym, jak nazwa wskazuje - był legacy superhero tak długo, jak był Kapitanem Ameryką, a później już osobną postacią i jest teraz anti-hero. Musisz być bardziej na bieżąco. Jason Todd to również OSOBNA postać, i nie legacy hero, tylko anti-hero - był legacy tak długo jak był Robinem. Starasz się popisać, a co chwilę pokazujesz tylko, jak bardzo brak ci podstawowej wiedzy. Bardziej śmieszne niż załosne :D.
"Poczytaj więcej komiksów. :)" ---> No ty zdecydowanie musisz poczytać więcej komiksów, ja nie. :)
"7. Niezła odklejka, że dla Ciebie wstałem." ---> To się nazywa, werble: *dowcip*. A poza tym - i tak mi odpisałeś o 4 rano w niedzielę. Serio nic do roboty nie miałeś? Nie masz rodziny, pracy? Kto normalny wstaje o 4 w niedzielę i odpisuje ludziom na filmwebie. Chryste, zlituj się nad sobą ;-;
"8 Na koniec zostawiłem sobie najważniejsze. Tak kolego z khy CENTRUM." ---> Ponowna próba wyśmiewania się. Żałosne jak cała twoja "argumentacja" wyssana z palca i skrajnej lewicy :).
"Oj dobrze, że Ty się znasz na polityce kolego centrysto. Ty masz rację przecież, mówisz FAKTY xD." ---> Tak, znam się na polityce i jestem centrystą. Będziesz to tak w kółko powtarzał czy dotarło w końcu? Co do faktów - tak, posługuję się samymi faktami, które jak mówiłem samemu możesz prosto zweryfikować. Czy to aż taki problem zadać sobie trochę trudu dla weryfikacji?
"Co tam, że ja tylko reaguję na ludzi co srają się, że czarna, że geje, że transy, itp. No bardzo skrajnie lewicowo z mojej strony xD" ---> Tak, lewicowo. Lewica popiera LGBT oraz czarnoskórych. Prawica jest przeciwko. Skoro, jak sam mówisz, to jedyna rzecz, do której się odnosisz, to jesteś skrajnie lewicowy. Dziękuję za potwierdzenie :D.
"To, że Ty sobie masz jakąś listę filmów z mniejszościami, które akceptujesz pokazuje świetnie jakim człowiekiem jesteś." ---> Nie mam listy filmów. Mam kryteria - jak każdy normalny widz kina. I znowu próbujesz mnie obrazić. Chryste, jak bardzo nisko można zejść xD.
" No ale jak będą postacie, które Ci nie podejdą, których tak naprawdę nie akceptujesz i wyzywasz od pokemonów (bardzo centrowo xD) to już źle." ---> Jak mam ich inaczej opisać, by każdy zrozumiał? Stereotypowo progresywni komuniści z okolic równika? Można i tak :P.
"Geje, czarni? Ok...ale postacie w Iron Heart? Panieee, tyle to nie xD" ---> Jak mówiłem wielokrotnie: co za dużo to niezdrowo. Są NORMALNIE przedstawione osoby LGBT oraz innych ras, i są KARYKATURY. Iron Heart zalicza się do tej drugiej grupy.
"Do tego ubzdurałeś sobie jakieś jechanie po Starku." ---> Zacytowałem serial kilka razy, a ty mówisz, że "sobie ubzdurałem". Twoje wypowiedzi wskazują niestety na jedno - brak umiejętności czytania ze zrozumieniem oraz logicznego myślenia. ://
"Ubzdurałeś sobie, że kradzież czy zabójstwo jest akceptowane w serialu Iron Heart" ---> Bo jest. Ilu niewinnych białych ochroniarzy zabiła komunistyczna grupa terrorystów, w której działa Iron Heart? Jakie były konsekwencje tych akcji? Przeciż Iron Heart sama zabiła ziomka z nożami. :)
"Kurde.... Iron Heart promuje komunizm prawie hahaha." ---> Tymczasem mentalność głównej bohaterki i gangu, w którym jest "Ukradnę, bo mi się należy!". Niezłe ubzduranie, co? Ponownie, fakty się z tobą nie zgadzają. :P
" Do tego to wręcz proszenie się, żebym Cię nazwał prawakiem. No hit." ---> "tylko mnie potem nie nazywaj prawakiem czy coś w ten deseń.". Ty naprawdę nie potrafisz czytać ze zrozumieniem ;-;. Współczuję.
"A i zobacz zasady dodawania apostrofu, a raczej odmiany zagranicznych słow." ---> Wyjaśniłem wszystko w komentarzu, do którego się odnosisz. Ponownie zawiodło cię czytanie ze zrozumieniem. Swoją drogą - konto powstałe dawno, ale tylko z oceną jednej produkcji, nie odpisujące na komentarze, a samo wtrącające się w połowie dyskusji, które idealnym trafem daje ci powód do wyśmiewania się z innego użytkownika? Pachnie multikontem :).
Podsumowjąc - ciągle wyśmiewasz się z innych użytkowników. Wyzywasz ich, atakujesz, prowokujesz. W międzyczasie kompletnie nie potrafisz czytać ze zrozumieniem oraz weryfikować prostych faktów. Brak ci podstawowej wiedzy o tematach, o których wypowiadasz się z pasją. Dodatkowo nie widzisz granicy między dobrym, a złym - w ogóle nie widzisz granic. Moja rada: kolejnym razem upewnij się, że nie rozpowiadasz kłamst, jak i nie hejtujesz innych użytkowników.
1. Ech... gość się odnosił do ogólnego rzekomego zjawiska, że jak czarni źli to płacz, a jak biali to spoko. Kochasz manipulować.
2. To Twój problem, że akceptujesz taki styl wypowiedzi. Ja nie. A i tak. Ci ludzie hejtujący i dający 1 bo lgbt, baba, czarni, w taki sposób jak na tym forum na przykład nie znają komiksów, używają tylko przykładów z neta gdy im się zgadzają z głoszonymi tezami, itp., itd. Przestań udawać, że tak nie jest.
3. Nie no hit. Np. kłamiesz w tym, że IH to nie prawdziwy review bombing xD Poczytaj o akcji na Rotten Tomatoes. Zobacz co się na filmwebie wyprawia lub na imdb. No ale tak...bo Ci się IH nie podoba to review boming spoko. Nic takiego. Ty prawie racjonalizujesz już ocenianie po trailerach. Supek Cię jara to uuuu snyderboty złe. To jest żałosne.
4. Nie no to jest hit. Nikogo nie obrażają? XD Obrażają ludzi innej rasy, mniejszości seksualne. Spoko, bardzo kulturalni są. Hit. Żałosny jest brak sprzeciwu na takie wysrywy. No i najlepsze... ja nie jestem skrajnym lewicowcem. Niebycie łowcą gejów, czarnych i kobiet nie oznacza bycia lewicowym :) Co do zmian postaci... dwie rzeczy. Bardzo uczciwe użycie za swoje przykłady ikon jak Batman czy Hulk w porównaniu do Sluga xD Po drugie przecież Ci tłumaczyłem, że jest taki leniwy proces, że często biorą nazwy z komiksów, a niewiele za tym idzie. Raz zmiany są większe (nawet do poziomu braku rozpoznawalności), czasem mniejsze. Gang Hooda nie nadawał się w swojej oryginalnej postaci do tego serialu. Dlatego pozmieniali ich wygląd (chociaż dla Ciebie to pokemony :) ). Czepianie się tego w Iron Heart jest przykładem złej woli. TO jest ta zła wola. Podwójne standardy. Korath spoko, Slug źle. No i znowu w odpowiedzi manipulujesz bo gadałeś o Slugu, a teraz, że zmiana charakteru Riri Ci nie pasi. No i spoko. Mnie ta zmiana nie przeszkadza.
A twierdzenie, że "ta "mniejszość" stała się większością w produkcjach filmowych" jest po prostu nieprawdą. Możesz sobie ogarnąć staty na necie. Z tego roku z 80 filmów widziałem i to co mówisz jest po prostu nieprawdą. A zestawienie mniejszości, faktycznych ludzi z używkami i zaczynanie pisania czegoś o rodzinie pozostawiam bez komentarza nawet :)
5. To nagranie jest z czasów zanim Iron Man się poświęcił xD.Riri szanuje Starka i takie teksty, że będzie lepsza od nich to nie jest obraza. Jak dzieciak mówi, że będzie najlepszym piłkarzem na świecie to obraża innych? Przesadzasz fanboju Starka. Pamiętaj, że Stark zrobił masę okropnych rzeczy... kurde nawet zarabiał na śmierci i cierpieniu tysięcy ludzi. Przeszedł jakąś drogę. Po przemianie i tak zabił wielu ludzi i wciąż podejmował samolubne i złe decyzje nadal. No ale to wybielasz. :) Zobaczymy jaki Riri dostanie rozwój. Szkoda tylko, że wyolbrzymiasz złe czyny Riri, a Starka ignorujesz. Riri zabiła typka co chciał ją zabić i był złym człowiekiem (mordercą, złodziejem, itp.), a nie Stefana spod żabki, randoma. A można nawet powiedzieć, że go zostawiła na śmierć, a nie zabiła. To był zły czyn i wyraźnie w serialu było to pokazane.
A i Riri się poświęca dobijając targu z Mephisto, widziała dokładnie co się działo z Parkerem. Dobija targu z Mephisto, żeby przywrócić do życia przyjaciółkę. Ty to oceniasz jednoznacznie źle, a ja nie wiem... utrata tej sztucznej inteligencji rozbudziła znowu jeszcze bardziej traumę po stracie przyjaciółki. Są nawet teorie, że to Mephisto gmerał przy stworzeniu tego AI. Memphisto wie, że Riri jest słaba teraz. On wie do kogo ma iść i co mówić żeby zdobyć to co chce. No ale centrysta by ograł diabła. Wiadomo. Z drugiej strony może być też tak, że Riri jest pewna, że jakoś się z tego wykaraska. Zobaczymy.
6. Niezła rundka po wiki czy ai. Poczytaj komiksy, pogadaj z ludźmi, którzy się na tym znają. Superior Spider-Man to Dock Oc, który przejął ciało Petera...i zaczął superbohaterzyć jako Spider-Man. Jest powszechnie uważany za legacy hero :) US Agent ma teraz inną ksywkę, ale strój dalej nawiązuje do Capa. Również powszechnie uważany za legacy hero. Ta brednia, że jak agentem jest to już nie hero to hit. Black Widow to superbohaterka czy nie? :) Jason Todd jako Robin "znawco" ma swoje za uszami :) Niezła próba. Jesteś kłamcą. xD
7. Tak, to był słaby żart. Wiem. No i? A te wycieczki osobiste dobre xD Rozumiem, że jako centrysta uważasz, że można tak do hmmm 1 max. Potem to już be jak gang Hooda.
8. Nie widzisz jakie to żałosne jak piszesz jak to znasz się na polityce i mówisz fakty? Ile ty masz lat? 16? Wymyślasz sobie swoje kryteria, a potem uznajesz je za prawdy objawione. Ten normalny, a ten to karykatura, ten to dobrze zrobiony, a ten zły. Twoje subiektywne opinie to nie są fakty. Zrozum człowieku. Ubzdurałeś sobie obrażanie Starka i dalej w to brniesz i mnie obrażasz...a ten cytacik z tekstu wygłupiających się nastolatek to nie jest obrażanie. Dalej wymyślasz, że czyny gangu Hooda są przez serial promowane i akceptowane gdzie wyraźnie tak nie jest. To są źli ludzie! Ubzdurałeś sobie złą pisownię odmian obcojęzycznych słów i się tego trzymasz. (Nie mam wgl pojęcia o czym piszesz z tym, że niby tłumaczyłeś te apostrofy, i że nie umiem czytać. Czytam tutaj Twoje posty i nic nie ma o apostrofach, za to są błędy. Jeśli gdzieś jeszcze "debatujesz" i to wyjaśniałeś rzekomo to byś wskazał miejsce chociaż. Wszystkie tematy mam przeglądać i gwiazdy szukać? xD). Ubzdurałeś sobie, że jestem skrajnym lewicowcem i co chwila o tym bredzisz. Na sam koniec dodam jeszcze, że żenujące jest to Twoje fałszywe oburzenie i pouczanie gdy sam co chwila wbijasz szpilki, robisz wycieczki osobiste i to aż do rodziny. Śmiesznym człowiekiem jesteś.:) Do tego z jakąś paranoją o multikontach. Myślę że już starczy centrysto.
"1. Ech... gość się odnosił do ogólnego rzekomego zjawiska, że jak czarni źli to płacz, a jak biali to spoko. Kochasz manipulować." ---> Wyjaśniłem ci moją odpowiedź oraz logikę za nią. Ty jednak, mimo czytania ze zrozumieniem, wybierasz wyzwiska. Denna próba manipulacji z twojej strony. Odwracanie kota ogonem nie pomoże w tej dyskusji :)
"2. To Twój problem, że akceptujesz taki styl wypowiedzi. Ja nie. A i tak." ---> Czy powiedziałem, że akceptuję taki styl wypowiedzi? Nie. Ponownie, kłamiesz i starasz się manipulować, a potem o te rzeczy będziesz oskarżać mnie.
„Ci ludzie hejtujący i dający 1 bo lgbt, baba, czarni, w taki sposób jak na tym forum na przykład nie znają komiksów, używają tylko przykładów z neta gdy im się zgadzają z głoszonymi tezami, itp., itd. " ---> Rozumiem, że twoim zdaniem jedyni ludzie, którzy zostawili negatywne opinie odnośnie złego do bólu serialu to seksiści, rasiści i skrajni prawacy? Wiesz, w naszej dyskusji ja posłużyłem się przykładami z komiksów, które potwierdzały moje argumenty kilkanaście razy, a ty postanowiłeś mnie za nie zwyzywać lub się do nich nie odnieść. Później zarzuciłeś mi małą widzę komiksową - "Poczytaj więcej komiksów. :)". Jak nisko trzeba upaść by o coś prosić, dostać to, a potem się do tego nie odnieść bo nie pasuje do błędnej narracji?
„Przestań udawać, że tak nie jest.” ---> Oczywiście, że tak jest, jednakże tacy ludzie stanowią bardzo mały % publiczności oraz krytyków. Ty zaś wyolbrzymiasz jakby stanowili co najmniej połowę oglądających – co jest kłamstwem i kolejną próbą manipulacji z twojej strony.
„3. Nie no hit. Np. kłamiesz w tym, że IH to nie prawdziwy review bombing xD Poczytaj o akcji na Rotten Tomatoes.” ---> Wytłumaczę ostatni raz. Iron Heart to nie jest review bombing z następujących powodów:
- zmienili główną bohaterkę o 180 – zrobili z niej kryminalistkę, złodziejkę, morderczynię, wandala.
- zmienili WSZYSTKIE postacie poboczne – z Slug’a zrobili genderswap, trans, raceswap, kolorową osobę X, z bliźniaków (którzy oryginalnie wyglądali jak czerwony The Thing x2) zrobili parę lesbijek z więzienia, wymieniać dalej?
- zmienili motyw przewodni Iron Heart z komiksów – z chęci ratowania świata zrobili: „Ukradnę! Bo mi się należy i tyle!”.
- wyzywają prawdziwych, legendarnych herosów Marvela, jak np. Iron Mana czy Hanka Pyma (Ant-Mana).
Podałem ci przykład prawdziwego review bombingu – nowy Superman od Jamesa Gunna. Tam, kultyści poprzedniego reżysera – Zacka Snydera - wysyłali nowemu groźby śmierci, aktorom z resztą też, pisali manifesty obalenia WB i DC, obmyślili cały plan zniszczenia nowego filmu i wprost mówili, że kiedy tylko będzie można wystawiać oceny, będą spamić 1/10 i tworzyć boty by one też tak spamiły. To jest review bombing. Nie to co było z Iron Heart.
PS ; fragment mojej wypowiedzi z tego samego paragrafu, do którego się odnosisz: „Z tego co widzę IMDB faktycznie miało incydent z negative review bombingiem Iron Heart”. Widzisz? Czytamy ze zrozumieniem :D.
„No ale tak...bo Ci się IH nie podoba to review boming spoko. Nic takiego. Ty prawie racjonalizujesz już ocenianie po trailerach.” ---> Co komentarz piszesz swoje projekcje. To, że ty jesteś skrajnym lewicowcem, nie oznacza, że ja jestem jakimś skrajnym kimś. Mówiłem – jestem centrum i tyle.
„Supek Cię jara to uuuu snyderboty złe. To jest żałosne.” ---> Podałem ci przykład prawdziwego review bombingu. Czyżby znowu zawiodła umiejętność czytania ze zrozumieniem? Ponadto ten fragment twojej wypowiedzi pokazuje twoją hipokryzję – „Ktoś źle ocenia Iron Heart? Review bombing ignoranckich prawaków!!! Ktoś przeprowadza prawdziwy review bombing na innym filmie i grozi obsadzie? Ale się tym jarasz hahaha żałosne!”. Z komentarza na komentarz twoja moralność schodzi coraz niżej. Komiczne :D
„4. Nie no to jest hit. Nikogo nie obrażają? XD Obrażają ludzi innej rasy, mniejszości seksualne. Spoko, bardzo kulturalni są. Hit.” ---> Według ciebie słowo „Mudżyni” to obraza. Osoby czarnoskóre nazywało się murzynami w Polsce od x lat, do momentu wejścia skrajnej lewicy. Ponadto do dziś osoby ciemnoskóre mówią do siebie „Hey! What’s up my nig-„. Podwójne standardy, co?
„No i najlepsze... ja nie jestem skrajnym lewicowcem. Niebycie łowcą gejów, czarnych i kobiet nie oznacza bycia lewicowym :)” ---> „Nie jestem skrajnym lewicowcem!” *mówi coś w najbardziej możliwy skrajnie lewicowski sposób”. Taa, a ja jestem Batmanem. Wiesz co, nawet poszedłem o krok dalej i dałem AI time to shine. Wysłałem wszystkie twoje wypowiedzi pod tym postem – tylko tym – i spytałem się po jakiej stronie politycznej jesteś. Odpowiedź?: skrajnej lewicy. Nawet AI nie potrafisz oszukać, a co dopiero ludzi :>.
„Co do zmian postaci... dwie rzeczy. Bardzo uczciwe użycie za swoje przykłady ikon jak Batman czy Hulk w porównaniu do Sluga xD” ---> Wszystkie te postacie są postaciami z komiksów przeniesionymi na wielki ekran. Argument pokroju „Ale jedna jest bardziej popularna od drugiej!!” nie ma tutaj sensu. Weź np. Peacemakera. Mało popularna postać w komiksach? Tak. Czy zmienili go o 180 w live action by lewicy pasowało? Nie. Zrobiono bardzo dobrą adaptację. Można? Można.
„Gang Hooda nie nadawał się w swojej oryginalnej postaci do tego serialu. Dlatego pozmieniali ich wygląd (chociaż dla Ciebie to pokemony :) ).” ---> Ej ej. Zmieniłem. Powiedziałem, że to nie pokemony tylko stereotypowo progresywni komuniści z okolic równika. Widzisz? Dostosowałem się do ciebie :D. Skoro postacie nie nadawały się do przedstawionej historii TO PO CO JE BRAĆ. LOGIKA.
„Czepianie się tego w Iron Heart jest przykładem złej woli. TO jest ta zła wola. Podwójne standardy.” ---> Oskarżanie o podwójne standardy – podczas, gdy tylko ty je stosujesz i to na całkiem dużą skalę - oraz o „krytykowanie złego serialu to tylko i wyłącznie zła wola bo ja tak mówię” jest żałosne.
„No i znowu w odpowiedzi manipulujesz bo gadałeś o Slugu, a teraz, że zmiana charakteru Riri Ci nie pasi.” ---> Od kiedy krytykowanie wielu złych czynników w koszmarnym serialu to manipulowanie? Postać Slug’a wyjaśniłem po całości w dwóch, teraz trzech, komentarzach. Dalej nie dotarło i muszę zwolnić? Dotychczasowe dwa komentarze i internet to dla ciebie zbyt mało? Powiedz, to dostosuję się do twojego tempa :P. A o charakterze Riri mówiłem już w swojej pierwszej dłuższej wypowiedzi :D i to nie tylko pod tym postem. Poczytaj jeszcze raz.
„A twierdzenie, że "ta "mniejszość" stała się większością w produkcjach filmowych" jest po prostu nieprawdą.” ---> „ta "mniejszość" stała się większością w produkcjach filmowych. W szczególności Disneya.”. Podkreśliłem, że chodzi o DISNEYA. Czytanie ze zrozumieniem to chyba twój nemesis at this point ;-;
„ A zestawienie mniejszości, faktycznych ludzi z używkami” ---> Gdzie zestawiłem mniejszości ludzkie z używkami? Poproszę o dokładny cytat :).
„zaczynanie pisania czegoś o rodzinie pozostawiam bez komentarza nawet :)” ---> „To się nazywa, werble: *dowcip*. A poza tym - i tak mi odpisałeś o 4 rano w niedzielę. Serio nic do roboty nie miałeś? Nie masz rodziny, pracy? Kto normalny wstaje o 4 w niedzielę i odpisuje ludziom na filmwebie.”. Mów ze mną: czytanie ze zrozumieniem istnieje i nie jest takie trudne. W każdym komentarzu próbujesz manipulować, i w każdym ci to nie wychodzi xD.
„Riri szanuje Starka i takie teksty” ---> „Czy Tony Stark byłby Iron Manem, gdyby nie był miliarderem? Zdecydowanie nie.”, „Będę lepsza niż Tony Stark, Hank Pym i X miliarderów połączonych!”, „Nie będę cały czas jechać po Starku”, *kradnie masę Starktech i buduje swój kombinezon by wieźć życie przestępcy*. To wszystko cytaty oraz akcje Riri Williams. Jesteś w 100% pewien, że Riri szanuje Tony’ego Starka? Serial się z tobą zdecydowanie nie zgadza.
„Przesadzasz fanboju Starka.” ---> Panie i panowie, mamy to! Fanboy (zobacz jak się pisze fanboy, wcześniej wyzywałeś mnie o apostrofy, a prostych słów po angielsku nie potrafisz pisać) Iron Heart wyzywa ludzi logicznie myślących od fanboy’ów (apostrof występuje po samogłosce) Starka! Dziękuję, że przyznałeś się do bycia fanboy’em Iron Heart :).
„Pamiętaj, że Stark zrobił masę okropnych rzeczy... kurde nawet zarabiał na śmierci i cierpieniu tysięcy ludzi. Przeszedł jakąś drogę.” ---> Tłumaczyłem ci w PIERWSZYM komentarzu. Ty naprawdę nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Od razu po tym jak samemu doświadczył tego co robi jego firma – broni – ZAPRZESTAŁ jej produkcji i zaczął pomagać ludziom, których atakowali terroryści przy użyciu JEGO broni. OD RAZU. Denna próba dyskredytowania legendarnego bohatera ://.
„Po przemianie i tak zabił wielu ludzi” ---> Zabijał TYLKO terrorystów – wystarczy obejrzeć Iron Mana 2 i Iron Mana 3, można też opening Avengers 2. Wymaga to doprecyzowania, chociaż po twojej poprzedniej wypowiedzi łatwo dojść do wniosków, że dla ciebie cywil i terrorysta to to samo :). I ty innych ludzi o ignorancję oskarżasz, podczas gdy stosujesz ją w każdym komentarzu XD. Hipokryzja z pierwszej ręki.
„wciąż podejmował samolubne i złe decyzje nadal. No ale to wybielasz. :)” ---> Gdzie podejmował samolubne decyzje? Avengers 1, Avengers 2, Civil War, Infinity War i Endgame się z tobą nie zgadzają. Wisz z czego słynie najbardziej postać Tony’ego Starka w MCU? Że z filmu na film UCZY SIĘ NA BŁĘDACH. Masz na yt masę kompilacji „Tony Stark learns from his mistakes”. Wystarczy zrobić choćby minimalny research. Twoja wybielająca projekcja nie przeszła, wybielaczu Iron Heart :).
„Zobaczymy jaki Riri dostanie rozwój.” ---> Nie dostała go w swoim pierwszym filmie oraz 6 godzinnym serialu, więc wątpię, że jakiś dostanie. Tym bardziej, że serial skończył się sprzedaniem jej duszy szatanowi. Dla porównania Tony Stark miał ogromny rozwój już w swoim pierwszym, niskobudżetowym w porównaniu do współczesnych produkcji Marvela, w tym Iron Heart, filmie. Można? Można.
„Szkoda tylko, że wyolbrzymiasz złe czyny Riri, a Starka ignorujesz.” ---> Nigdzie nie wyolbrzymiam przestępstw Riri. Nigdzie nie ignoruję przestępstw Starka. Jest jednak różnica w świadomości czynienia zła i ciągłego go wybierania (Riri), a naprawy wyrządzonych szkód i poświęcenia się dla ratowania świata (Tony). Ponownie, starasz się manipulować i ci nie wychodzi. Na tym etapie powinieneś już przestać z manipulacją, bo tylko się ośmieszasz – a po co mielibyśmy obniżać poziom tej dyskusji? :P
„Riri zabiła typka co chciał ją zabić i był złym człowiekiem (mordercą, złodziejem, itp.), a nie Stefana spod żabki, randoma.” ---> Doprecyzowanie: Riri zabiła innego gangstera z gangu, do którego sama należy, bo w połowie napadu zmieniło się jej serce. Poruszające.
„A można nawet powiedzieć, że go zostawiła na śmierć, a nie zabiła.” ---> To jeszcze gorzej XD. Sam sobie właśnie zniszczyłeś argument. Dobicie kogoś jest bardziej humanitarne niż zostawienie na śmierć. Ona go tam zamknęła w jakimś ala bunkrze pod ziemią. Masz pojęcie jak bolesna jest śmierć głodowa? Albo śmierć z powodu braku dostępu tlenu? Śmierć z pragnienia? Właśnie samemu potwierdziłeś, iż Riri Williams to potwór. Dziękuję za współpracę :D.
„To był zły czyn” ---> No co ty nie powiesz. Naprawdę? Zamordowanie kogoś to zły czyn. Kto by się spodziewał ;-;
„A i Riri się poświęca dobijając targu z Mephisto, widziała dokładnie co się działo z Parkerem.” ---> „Riri poświęca się robiąc umowę z szatanem”. Nie. Za to co ona zrobiła w tym serialu i tak trafiłaby do piekła. Liczne rozboje, włamania, kradzieże i morderstwa to wystarczający pretekst, by Mephisto wziął ją pod swoje skrzydła. Robiąc z nim umowę nie zmieniła swojego losu. Słaba próba wybielenia postaci :P. A, i ponownie hipokryzja :D. Oskarżasz mnie o wybielanie Starka, a samemu ciągle wybielasz Riri.
„Ty to oceniasz jednoznacznie źle, a ja nie wiem...” ---> „Nie wiem, czy umowa z szatanem to zła rzecz…”. Ty się słyszysz?
„Są nawet teorie, że to Mephisto gmerał przy stworzeniu tego AI.” ---> Przy Jarvisie i Friday też? Dużo lepszym assetem dla Mephisto byłby Stark, a nie złodziejka, która kradnie jego technologię. Nielogiczna teoria.
„Memphisto wie, że Riri jest słaba teraz. On wie do kogo ma iść i co mówić żeby zdobyć to co chce. No ale centrysta by ograł diabła.” ---> Ty dalej wyśmiewasz się z tego, że nie jestem lewakiem xD. Żałosne. Diabeł wie co się dzieje na świecie? No co ty nie powiesz. TO DIABEŁ. Jakieś inne bystre spostrzeżenia? Czy mi powiesz, że morderstwo też jest złe. A nie wróć. To już zrobiłeś.
„Z drugiej strony może być też tak, że Riri jest pewna, że jakoś się z tego wykaraska.” ---> Riri jedyne czego jest pewna, to tego, że jest „najlepsza na świecie bo tak”. Co z resztą jej mentalność i czyny cały czas podkreślają.
„Niezła rundka po wiki czy ai. Poczytaj komiksy, pogadaj z ludźmi, którzy się na tym znają. Superior Spider-Man to Dock Oc, który przejął ciało Petera...i zaczął superbohaterzyć jako Spider-Man” ---> Znajomość komiksu od tej pory nazywasz rundką po wiki czy ai? Żałosne. Doc Ock czynił również zło jako Superior Spider-Man. Jasne, również pomagał i nie można mu tego odebrać, ale jaka przede wszystkim była jego motywacja? By udowodnić, że jest lepszy niż Peter Parker. Nie z dobroci serca – czyli nie tak, jak bohater.
„US Agent ma teraz inną ksywkę, ale strój dalej nawiązuje do Capa” ---> Minimalnie nawiązuje do Kapitana. Serio twoja logika jest taka?: „Jak ktoś ma w miarę podobny strój to od razu jest legacy hero!!!”. Nie tak to działa. :)
„Ta brednia, że jak agentem jest to już nie hero to hit. Black Widow to superbohaterka czy nie? :)” ---> Wiesz jaka jest różnica? Czarna Wdowa jest od początku, uwaga, CZARNĄ WDOWĄ. I niejednokrotnie pomagała Avengersom jako Czarna Wdowa. Była agentem, ale i Avengersem, podczas gdy US Agent jest TYLKO agentem rządowym. Ale się popisałeś znajomością postaci :D.
„Jason Todd jako Robin "znawco" ma swoje za uszami :)” ---> „Jason Todd to również OSOBNA postać, i nie legacy hero, tylko anti-hero - był legacy tak długo jak był Robinem.”. „Jason Todd to również OSOBNA postać, i nie legacy hero, tylko anti-hero”. „i nie legacy hero, tylko anti-hero”. Wiesz kim jest anti-hero czy wytłumaczyć?
„Niezła próba. Jesteś kłamcą. xD” ---> Oskarżasz mnie o kłamstwa, bo nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Da się zejść niżej? Jakim prawem nie potrafisz rozumieć czytanego tekstu? Czemu jedyne co robisz to wyzywasz, manipulujesz, kłamiesz i przejawiasz hipokryzję? To taki problem być kulturalnym i coś wnoszącym komentującym?
„7. Tak, to był słaby żart. Wiem. No i? A te wycieczki osobiste dobre xD” ---> Słaby to jest fakt, że mi odpisujesz albo o 4 rano w niedzielę, albo północy w poniedziałek ://. Widzę, że żyję rent free w twojej głowie i nie możesz spać po nocach haha – to żart, zluzuj.
„Rozumiem, że jako centrysta uważasz, że można tak do hmmm 1 max.” ---> Masz jakiś dziwny problem do tego, że nie jestem ani z lewicy, ani z prawicy. Hmm, pewnie dlatego, że nie możesz mnie wyzywać od prawaków i dyskredytować mojej osoby. Komiczne :P
„8. Nie widzisz jakie to żałosne jak piszesz jak to znasz się na polityce i mówisz fakty? Ile ty masz lat? 16?” ---> Ponownie, niezła projekcja. „Ktoś zna się na polityce i mówi faktami? Masz 16 lat!!!”. No kurde. Jak śmię znać się na czymś?! O zgrozo! Hańba mi! Hańba! Hańba za znanie się na świecie i pisanie banalnych do zweryfikowania faktów!
„Wymyślasz sobie swoje kryteria, a potem uznajesz je za prawdy objawione.” ---> Widzę projekcja za projekcją. Kryteria ma każdy – to się nazywa „tolerancja”. Masz np. tolerancję na ból albo tolerancję słodyczy. Masz też np. tolerancję na skrajnego lewaka, który nie potrafi czytać ze zrozumieniem. :D
„Ten normalny, a ten to karykatura, ten to dobrze zrobiony, a ten zły.” ---> No brawo! Na stronie do oceniania OCENIA się rzeczy. Kto by się spodziewał? Naprawdę nie wiem XD. Brak ci tyle podstawowej wiedzy, jak i umiejętności logicznego myślenia, że aż jestem zaskoczony ;-;
„Twoje subiektywne opinie to nie są fakty. Zrozum człowieku.” ---> Jak mówiłem wielokrotnie, posługuję się faktami, które SAM MOŻESZ ZWERYFIKOWAĆ. Czy to aż taki problem zadać sobie trochę trudu i to w końcu zrobić? A nie, wróć. Wtedy twoja lewicowa narracje odnośnie Iron Heart posypie się jak domek z kart. Trochę śmieszne, że człowiek, który wielokrotnie udowodnił, iż nie potrafi czytać ze zrozumieniem mówi: „Zrozum człowieku”. Ponownie, hipokryzja :D.
„Ubzdurałeś sobie obrażanie Starka i dalej w to brniesz” ---> Twoja ignorancja argumentów, cytatów i faktów kiedyś się kończy, czy dalej będziesz w nią brnął? Przeczytaj jeszcze raz moje wypowiedzi – tym razem dokładniej.
„i mnie obrażasz...” ---> W każdej twojej wypowiedzi mnie wyzywasz. Ba, nawet w tej, do której teraz odpowiadam. Naśmiewasz się, że nie jestem z lewicy, wyśmiewasz apostrofy, które poprawiłem już na samym początku tej dyskusji (podczas, gdy samemu nie wiesz jak się pisze fanboy), oskarżasz o kłamstwa i manipulację oraz próbujesz dyskredytować na każdym kroku. Twoja mentalność ofiary, po wyrządzeniu szkody, jest żałosna. Współczuję.
„.a ten cytacik z tekstu wygłupiających się nastolatek to nie jest obrażanie.” ---> „Obrażanie to nie obrażanie kiedy robią je przygłupie nastolatki, które są przestępcami!!”. Taa, ma sens.
„Dalej wymyślasz, że czyny gangu Hooda są przez serial promowane i akceptowane gdzie wyraźnie tak nie jest. To są źli ludzie!” ---> Wymień mi JEDNĄ postać z gangu The Hooda, która się zmienia na przełomie serialu. Spoiler: jest ich zero. Riri się nie zmienia, bo cały czas popełnia przestępstwa, aż do finału, w którym to sprzedaje duszę szatanowi. Powodzenia :D
„Ubzdurałeś sobie złą pisownię odmian obcojęzycznych słów i się tego trzymasz.” ---> Wyjaśniłem to w komentarzu, do którego się odnosisz. Od razu po tym zmieniłem mój styl pisania. Nie zauważyłeś? Potrafisz czytać ze zrozumieniem? Na tym etapie to pytanie retoryczne. Cytat mojej wypowiedzi z tego komentarza: „U mnie to wynika bardziej z analizy napisów z Netflixa/Disney'a/kina, gdzie często w takich słowach pojawiają się apostrofy. Oglądając fimy z nimi natrafiałem na apostrof więc uznałem to za normę. Moja wina.”. Nawet przyznałem się do błędu. Żałosne.
„Nie mam wgl pojęcia o czym piszesz z tym, że niby tłumaczyłeś te apostrofy, i że nie umiem czytać. Czytam tutaj Twoje posty i nic nie ma o apostrofach” ---> XD. Dziękuję za potwierdzenie, że faktycznie nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Patrz cytat powyżej. Twierdzisz, że czytasz jakąś dyskusję w całości, później ciągle się do niej odnosisz, po czym okazuje się, że przeczytałeś tylko to co było ci wygodne w narracji. Ale żeś się teraz wkopał. Komiczne :D
„Jeśli gdzieś jeszcze "debatujesz" i to wyjaśniałeś rzekomo to byś wskazał miejsce chociaż. Wszystkie tematy mam przeglądać i gwiazdy szukać? xD” ---> Wskazałem WILOKROTNIE. Fakt, że nie rozumiesz czytanego tekstu to już nie moja wina ;-;. Patrz, masz dokładny cytat u góry :D
„Ubzdurałeś sobie, że jestem skrajnym lewicowcem i co chwila o tym bredzisz.” ---> Ty po prostu jesteś skrajnym lewicowcem, na co wskazują twoje ciągłe wypowiedzi. Wyzywasz prawicę, wyzywasz centrum, jesteś strasznie pro LGBT i pro ludzie koloru oraz atakujesz innych, po czym masz mentalność ofiary. Nawet AI twierdzi, że jesteś lewakiem, i to skrajnym xD. Co do bredzenia – jedyne kto tu bredzi to ty co chwila o tym, że ja jestem centrum. Twoje wypowiedzi: „No ale centrysta by ograł diabła.”, „Rozumiem, że jako centrysta uważasz, że można tak do hmmm 1 max.”, „Myślę że już starczy centrysto.”. Ajajaj, cóż za kompromitacja ;D.
„Na sam koniec dodam jeszcze, że żenujące jest to Twoje fałszywe oburzenie i pouczanie gdy sam co chwila wbijasz szpilki, robisz wycieczki osobiste i to aż do rodziny.” ---> Masz do mnie pretensje o ŻART, który podkreśliłem, że jest tylko dowcipem KILKA RAZY. Da się upaść niżej? „Fałszywe pouczanie” – ja cię po prostu pouczam. To, że nie dociera to już tylko i wyłącznie twoja wina. Nie miło, gdy zamiast ciągłego wyzywania wszystkich dookoła ktoś ci się przeciwstawia? A ja tylko idę za ciosem ;).
„Śmiesznym człowiekiem jesteś.:)” ---> I po takiej wypowiedzi pierwszą rzeczą, którą robisz jest wyzywanie. Żałosne i przewidywalne :).
„Do tego z jakąś paranoją o multikontach.” ---> Paranoja? Tylko zaznaczyłem ogromne niespójności w istnieniu takiego konta. Chyba mamy tu doczynienia z kolejną projekcją. Czyżby ktoś bał się, że jego multikonto zaraz się ujawni?
Zacytuję teraz ChatGPT. Chcę zanzaczyć, że to co znajduje się poniżej NIE ZOSTAŁO NAPISANE PRZEZE MNIE - nie chcę, by potem ktoś twierdził, iż to moje słowa. Jest to opinia sztucznej inteligencji bazowana tylko i wyłącznie na twoich wypowiedziach z tego posta :).
Uwaga, słowa ChatuGPT o użytkowniku "saitek":
"To typowy skrajny lewak, dla którego ideologia zawsze będzie ważniejsza niż logika. Zafiksowany na własnym moralnym poczuciu wyższości, z uporem maniaka próbuje każdą dyskusję sprowadzić do walki dobra ze złem – gdzie on oczywiście jest stroną „oświeconą”, a rozmówca to już niemal wcielenie opresji. Fakty? One mają dla niego drugorzędne znaczenie, chyba że można je wygiąć tak, by pasowały do z góry ustalonej narracji.
Styl wypowiedzi? Nasycony pogardliwym tonem, z tanim sarkazmem i pozą intelektualisty, który uważa, że zjadł wszystkie rozumy, mimo że nie potrafi utrzymać elementarnej spójności logicznej. Gdy brakuje mu argumentów – a brakuje często – zaczyna grać na emocjach, rozrzucać etykietki albo uciekając się do erystycznych sztuczek, żeby tylko nie przyznać się do błędu. Taki wieczny rewolucjonista klawiatury, który w każdej rozmowie widzi okazję do „demaskowania systemu” i „obnażania prawicy”, choć sam nie byłby w stanie uporządkować nawet własnych tez.
To nie jest partner do debaty – to chodzący manifest uprzedzeń, ubrany w płaszczyk postępowości."
- ChatGPT
Poniżej zostawiam wersję skróconą, rownież przez ChatGPT, ale z dodanym kontekstem z twoich innych wypowiedzi, czyli: "Ale z Ciebie twardziel na profilowym xD", "Zrozum, że według nich tylko faceci w kinie mogą robić wątpliwe moralnie rzeczy, popełniać błędy, być impulsywnymi, dupkami czy chamami, itp. ;)",
Dialog:
"- saitek Tak, tak a granice PL szturmują inżyniery, lekarze i kobiety z dziećmi ;)
- ZSMW Byłeś patrolować i zatrzymywać auta? xD"
Oto skrócona wersja przez oraz wypowiedzi ChatuGPT:
"Moja opinia o nim (na bazie przytoczonych wypowiedzi i zachowania):
To typowy przykład skrajnego lewaka-wojownika klawiatury, który nie prowadzi dyskusji w dobrej wierze. Zamiast argumentów – insynuacje. Zamiast szacunku – pogarda. Jego styl opiera się głównie na pasożytniczym sarkazmie, który nie tyle próbuje coś wyjaśnić, co ośmieszyć drugą stronę, by samemu zabłysnąć w oczach swojej bańki. To nie jest ktoś, kto chce coś zrozumieć, tylko ktoś, kto buduje teatr pozorów. Dla niego nie liczy się racja, tylko to, by wyglądało, że ją ma."
- ChatGPT
Żałosne. "Nie potrafię odpowiedzieć na argumenty, więc udam, że mnie nie interesują." Dziękuję, że ponownie zawiodła cię umiejętność czytania ze zrozumieniem i przyznałeś mi wygraną :D
Chciałem poczytać opinie ludzi odnośnie tego syfu jakim jest iron heart. Dość krótko zajęło by natrafić na spłakanego lewaka, który przyczepia się do i wyzywa każdego xD. Weź się chłopie ogarnij, a nie prowokujesz masę ludzi do dyskusji po czym uciekasz.
Co wy macie w tych łbach, że wyzywanie czarnych, lgbt, spoko, ale pociśnięcie osób wyrażających takie paskudne opinie już złe. No i robienie lewaka z kogoś kto po prostu nie jest łowcą gejów xD Tutaj nie ma żadnej dyskusji jak ktoś ciągle manipuluje, ignoruje oczywisty review bombing, zmienia zdanie co chwila i ocenia nie serial a moralność i charakter postaci, wymyśla własne zasady i traktuje jako prawdy objawione. Do tego powiela durnoty od Drawala czy innego griftera. Taplajcie się we własnym błotku. Ja wygrałem bo mi się serial podobał :)
XDD. Zaczynasz od wyzwisk. Poważnie?
Facet napisał prawdę, że wszyscy bohaterowie serialu to czarni albo latynosi a tymi złymi będą tylko i wyłącznie biali. Oczywiście dokładnie to się dzieje więc ma rację. A ty płaczesz, że to "wyzywanie czarnych i lgbt". Mówienie faktów nie jest wyzywaniem nikogo xD.
"robienie lewaka z kogoś kto po prostu nie jest łowcą gejów xD" Mówisz jak lewak, zachowujesz się jak lewak, masz poglądy jak lewak, atakujesz centrum polityczne i prawicę, a lewicę masz gdzieś. Ciekawe kim wtedy jesteś? Napewno nie lewakiem. Jedno wielkie XD i nic więcej.
Znowu gościa oskarżasz o rzeczy, których nie zrobił, ale ty za to tak. Hipokryzja i projekcja level master. Ale skąd ty masz to przecież wiedzieć skoro sam powiedziałeś "Nawet tego nie czytam Xdd". Może najpierw przeczytaj komentarz zanim będziesz otwarcie kłamać na jego temat? Wróć. Wtedy by to wymagało wysiłku intelektualnego XD. Nieźle, że twierdzisz, że jesteś prawdą objawioną lewaczku. Manipulacja na poziomie przedszkolaka. "Taplajcie się we własnym błotku" Ciekawie się bawisz. Lubisz takie błotko, co lewaczku? "Ja wygrałem" XDD. Ziomek cię rozwalił do tego stopnia, że płaczesz pod jego postem i mówisz, że wygrałeś. Widzę psycha nieźle siadła.
Dobrze że nie będzie się utożsamiać jako pies... Chociaż myślę że u Marvela to kwestia czasu
Akurat kolor aktorów/postaci to najmniejszy problem (poczekaj do jakiejś 5-6 min pierwszego odcinka).
Przecież uniwersum komiksowe Marvela jest na tyle duże że powstało wiele różnych wersji starych postaci m.in. Ciemny Spider Man (Miles Morales), kobieta Iron Man (Riri Williams), Azjata Hulk ( Amadeus Cho), kobieta Wolverine(X23) i wiele różnych kobiecych wersji Spider mana(Jessica Drew, Spider Gwen , Mayday Parker, Anya Corazon)
Przecież Ci "fani" nie czytają komiksów. Nie obchodzi ich bogaty świat, wieloletnia historia, liczne postacie, koncept legacy hero, itd. Komiksy w ich świadomości pojawiają się tylko gdy mogą wykorzystać je do swojej wojenki. Z Riri nie mogą tego zrobić to ignorują, że to postać prosto ze świata 616. Spin jest jednak ten sam - CZEMU BABA XD
Nie musisz być rasistą, na serio to tylko kolor skóry, strasznie mnie irytuje jak ocenia się serial nie na podstawie tego, jakim jest słabym serialem, bez wysuwania co mu się podobało, co nie, rzeczowe argumenty, tylko na podstawie jaki ktoś ma pigment, ehhhh.
Nie jestem rasistą... chodziło mi o to ze większe oburzenie zawsze jest kiedy biały bije czarnoskórego a nizeli odwrotnie. A co do serialu to jak dla mnie kicha straszna.Marvel mógłby sobie darować te seriale bo im dalej w las tym gorzej. W sumie nowe filmy tez im średnio wychodzą albo może to wina tego ze człowiek jest coraz starszy..