Niech sam tytuł wątku będzie przestrogą. MC to z zachowania nasza ulubiona postać z jetixowej kreskówki.
Mimo wszystko dobry isekai (bez skilli, expa, głosu narratora). Opowieść, polityka, świat, fantastyka, bohaterowie też całkiem dobrze przedstawieni. Również kreska jak na rok powstania całkiem, całkiem. Niestety seria cierpi z powodu zbyt dużych ambicji twórców, bo spróbowali przenieść historię na ekran, którą przenieść jest ciężko bądź jest to niemożliwe. Nowel nie czytałem, ale z tego co się orientuje to seria pokrywa zaledwie ich mniejszą część. Poza tym boli mnie fakt, z resztą jak z większością isekai, że bohaterowie nie wykorzystują wiedzy z naszego świata.
Obejrzałem do końca, nie wymęczyłem się, niemniej też nie uważam, by było to szczególnie przyjemne doświadczenie. Myślę, że bardzo dużo dobrego zrobiłby tej serii remake fanowski. Zbędne sceny zostałyby usunięte, część wątków, które w oryginale poszła w ślepą uliczkę, została usunięta, a niektóre fragmenty zamienione miejscami. Jakby dobrze to zrobić to z wystawionej 5 seria miałaby potencjał na 6.5, może nawet 7/10.