No więc tak. Jak wszyscy dobrze wiemy ted opowiada historie poznania matki w 2030 roku. Jest 6 serii. 1 seria - 1 rok. Obecnie w serialu jest 2011 rok. Dzieci maja ? 15-17 lat? A jak wszyscy wiemy kobieta jest w ciazy 9 miesiecy to daje nam okolo 16-18 lat. A wiec 2030 - 16 = 2014 albo 2030 -18 = 2012. A odrazu dzieci sobie nie zrobia wiec musza sie znac conajmniej rok, wiec wiek dzieci postawny na 16 lat. 2030 - 16 = 2014, wiec zostaly 3 sezony na oko :D
Ja stawiam na koniec 7 sezonu, czyli 2012. Wtedy powinien się odbyć ślub Barney'a w czasie rzeczywistym dla serialu. A Ted pozna Matkę na tym ślubie właśnie. Co najwyżej przetrzymają nas to 1 odcinka 8 serii, ale to też 2012. Więcej niż 8 serii nie będzie, bo aktorzy nie będą chcieli przedłużać kontraktów. Jason Segel wyraźnie zapowiedział, że więcej niż jeszcze 2 serie nie zostanie. A HIMYM bez Marshalla? Zwłaszcza, że wiemy, że on i Lily będą razem w przyszłości (więc nie mogą go rozwieść albo zabić). Reszta też przebąkuje, że jest zmęczona.
Teraz już wiadomo ze pozna ja na ślubie... No własnie czyim ? Nikogo innego jak Barneya!! Az sam się dziwie, ze Barney żeni się szybciej niż Ted o.O A tak w ogóle to jest zakończenie 6 sezonu, wiec to tez taki mały SPOILER ALERT! ; D
Spoiler alert niespoiler alert, jak ktoś tu wchodzi, a powinien być świadomy, że już po końcu sezonu, to chyba wie, że robi to na własną odpowiedzialność.
A fakt, że Barney żeni się szybciej niż Ted to świetny zabieg, eeeeee, scenariuszowy (? Brzmi to dziwacznie, ale naprawdę nie wiem jak to ująć :P). Założę się, że w momencie, kiedy cały ten ślub zostanie pokazany, ten odcinek będzie się skupiał na refleksjach Teda co do tego, że pewnie nigdy nie znajdzie dla siebie tej odpowiedniej kobiety, skoro dochodzi w świecie już nawet do tak apokaliptycznych rzeczy. I właśnie wtedy ją spotka. ;)
I a propos matki... osobiście nie jestem pewna, czy chcę ją "poznawać", czy raczej wolałabym zobaczyć tylko jej twarz, potem jakis flashforward do kanapy, na której siedzą tedowe dzieci i ewentualnie ją wchodzącą do pokoju, po czym czarny ekran, koniec serialu. Nie lepiej sobie to wszystko samemu dopowiedzieć? Serial nazywa się How I MET, a nie How I Lived With Your Mother.
Po ślubie swojej matki Ted złapał lekkiego doła, wiemy jak to się skończyło. Teraz pewnie zareaguje podobnie, może nic nie kupi ale zrobi coś równie lekkomyślnego. btw następny sezon we wrześniu czy wcześniej/później?
Nie wiadomo, może pod koniec 7 sezonu będzie tylko pokazany ślub bez wybranki Teda? To zależy już od zamysłu scenarzystów - czy chcą pokazać matkę w ostatnim odcinku serialu bez pokazywania dokładnego rozwoju ich dalszej znajomości, czy chcą pokazać nam ją wcześniej i to co się potem będzie działo.
Jedno jest pewne - w ostatnim odcinku 7 sezonu Lilly urodzi, bo dłużej w ciąży być nie może :D A finalny odcinek byłby idealny.
Właśnie sobie uświadomiłam, że Lilly na ślubie nie ma brzucha, czyli albo urodzi wcześniej, albo ślubu nie będzie pod koniec 7 sezonu.
Narrator mówi "Parę wiosen później" (oglądałem wersję z napisami) więc raczej mineło więcej niż 1 rok... Raczej minimum 3
W oryginale "a little ways down the road", co znaczy tyle, co nasze "jakiś czas później" (w domyśle wręcz "niedługi"). Ja obstawiam koniec 7 sezonu, może też w ramach futurospekcji, jako moment poznania. Ewentualnie początek 8 sezonu. Poznanie w czasie rzeczyswistym w ostatnim 8 sezonu. I to wg mnie żadna z dotychczas znanych postaci drugoplanowych.