Jest to z pewnoscia jeden z najzabawniejszych seriali jakie kiedykolwiek widzialem. Polecam jak najbardziej, w szczegolnosci w oryginale, gdyz tlumaczenia sa uproszczone i wymywa sie z nich caly komizm sytuacyjny. I wiem, ze wiele osob powie, ze i tak Przyjaciele to serial o wiele lepszy, ale Przyjaciele to juz serial kultowy w pewnym sensie a How I met your mother nadal trwa :)
Tak, to prawda, że nie ma co porównywać do innych seriali. Ten mi się naprawdę bardzo podoba i mam nadzieję, że będzie jeszcze kilka sezonów. Ja także polecam.
Kwestia gustu, ale tak jak kocham Friends, tak uważam HIMYM za odrobinę lepszy serial:)
A co do tłumaczenia - fakt, to z Comedy Central to masakra.Oglądałam wczoraj jeden odcinek online a dziś akurat trafiłam na ten sam w tv i chwilę oglądałam.Tłumaczenie zupełnie zmieniało sens wypowiedzi, zabijało całą śmieszność i cenzurowało wypowiedzi Barneya na łagodniejsze.A lektor czytał z takim opóźnieniem, że chwilami nie dało się stwierdzić, której z postaci wypowiedź akurat tłumaczy.Jeden z najgorszych lektorów i tłumaczeń, z jakimi się spotkałam.