Być może nie wszyscy zauważyli że w przeciągu całego odcinka pojawia się odliczanie od 50 do 1. Liczby pojawiają się w różnych scenach. Tutaj trochę o tym:
http://how-i-met-your-mother.wikia.com/wiki/Bad_News_countdown
Zastanawiam się w jakim celu się to pojawiło?
właśnie też miałam się o to pytać. Ja nie zauważyłam pełnego odliczania, ale zwróciłam uwagę na liczby 49, 21, 9 i 6. I się zaczęłam zastanawiać, o co chodzi. Może o śmierć ojca Marshalla? Nie mam pojecia. Może ktoś się orientuje i mógłby napisać?
Nie rozumiem tylko po co odliczali by do takiego smutnego momentu...Motyw jak z jakiegoś horroru...
nie rozumiesz? cóż... wrażenie na samym końcu odcinka jest mocne, nawet bardzo
jeśli o to chodziło autorom, to efekt osiągnęli
a propos: nie wie ktoś coś na temat motywu muzycznego na samym końcu odcinka?
teraz dopiero oglądnąłem ten odcinek i też od razu zauważyłem odliczanie. Czy to nie jest czasem kwestia tego, że jest to (jeżeli dobrze pamiętam) pierwsza śmierć w tym serialu...?
Nie pierwsza, pierwszy był jakiś typ w 2 lub 3 sezonie, co poszli do niego na pogrzeb ale nie wiedzieli kim on jest, dopóki go w trumnie nie zobaczyli ;)
czytalam, ze tworcy serialu chcieli zrownowazyc ten smutny fakt jakim byla smierc ojca marshalla i wymyslili to odliczanie zeby troche zmniejszyc ból... ale moze chodzi tez o odliczanie do smierci, nie wiem.