i to dostało "Globy" chyba raczej "Głąby". Tak prymitywnego serialu i aktorstwa
dawno nie widziałem, serial tworzony dla półgłówków.
Meksykanie, Latynosi zostali w tym serialu przedstawieni jako naród imbecyli, ludzi którzy zeszli z drzew i zostali "celebrytami" - tylko tak to chyba można ująć w słowa. Meksykanie - Latynosi powinni zgłosić protest, że są ośmieszani
Już ta polska Majka była lepsza, bardziej naturalni.
a mi się serial bardzo podoba, szczególnie oryginalny pomysł na zrobienie telenoweli naśmiewającej się z telenoweli, w końcu to serial komediowy coś lub kogoś muszą wyśmiewać, Jakoś serial "2 Broke Girls" czy "Hot in Cleveland" notorycznie naśmiewają się z polaków i to często w bardziej dobity sposób i jakoś nie widzę jakiś protestów.
poza tym jeśli obsada serialu częściowo mająca latynoskie korzenie nie ma z tym problemu, to tak jakbyśmy my mieli problem np. ze światem wg. Kiepskich.
Ja tam nie widziałem żadnego naśmiewania czy parodii - nie zauważyłem też by to była w tym 1 odcinku komedia...
tylko takie prymitywne podejście do Latynosów, że oni są gorsi
"polaków i to często w bardziej dobity sposób i jakoś nie widzę jakiś protestów. " - to już pozostawmy, szczególnie to z małej litery.
poczucie humoru jest subiektywne, mi się podobało, a co do obrażania latynosów:
jane właśnie kończy studia w międzyczasie pracuje i pisze opowiadania
xo podąża za swoimi marzeniami o śpiewie i nie powstrzymuje ją fakt ,że w młodym wieku została matką
alba ma szczęśliwą rodzinę i jest wierna swoim przekonaniom
rogelio jest uwielbianym aktorem
nie wiem co w tym jest obraźliwego może to, że wszyscy osiągnęli pewien życiowy sukces?
uwielbiam jak ktoś się wypowiada ma temat serialu po obejrzeniu (tylko!!!) pieszego odcinka. To tak jak by spróbować pierwszy łyk wódki i powiedzieć "to okropne już nigdy więcej się tego nie napije";)
Ja widziałam wcześniej zwiastun i pomyślałam tak samo, że to jakaś koszmarna telenowela, a ja nigdy nie byłam fanką tego gatunku. Ostatnio kumpela prawie mnie zmusiła do obejrzenia pilota i przez pierwsze minuty kręciłam uparcie głową, że nie będę się katować. Później gdy wytrzymałam do końca, to diametralnie zmieniłam zdanie. Ten serial jest przezabawny, jeśli się nie będzie go brało zbyt serio i przymknie oko na kilka kwestii.
Ten serial jest świetny, zwłaszcza LEKTOR :D Ale do niego trzeba się przekonać, z każdym odcinek rośnie moje przekonanie, że to dobra produkcja :)
Ale ja wcale nie mam zamiaru Cię przekonywać. Przecież nie wszystkim musi się podobać to samo. Napisałam tylko, że sama byłam sceptycznie nastawiona do serialu i później się ''miło rozczarowałam''. Po prostu może ,masz inne oczekiwania od serialu komediowego i co innego Cię bawi.
Seriously? :P
Wiem, że narrator, ale głos ma taki sam jak każdy inny lektor, tylko dużo nadrabia sposobem czytania ;)