który waszym zdaniem z odcinków "Janosika" był najlepszy??
Pierwsze nauki
Zbójnickie prawa
W obcej skórze
Porwanie
Tańcowali zbójnicy
Worek talarów
Beczka okowity
Dobra cena
Pobór
Wszyscy za jednego
Trudno miłość
Pobili się dwaj górale
Zdrada
Według mnie najlepszym odcinkiem jest "Tańcowali Zbójnicy" Kiedy to Janosik i spółka przebierają się za oczekiwanych na zamku gości aby odbić z rąk hrabiego Marynę... Najlepszy jest Kwicoł w roli podskarbiego krakowskiego ;D
Dla moge każdy jest super jak cały serial. Nie podoba mi sie jak Janosik tam jakąś porywa do siebie a maryna zazdrosna. Albo końcówka odcinka tym co Ci sie podoba. Jak te 2 córki wracały a hrabia i murgrabia przestraszeni, hrabia tak bronić trzepał
Dokładnie każdy jest świetny ale pod innym względem :) faktycznie niektóre sceny mogą nie przypadać do gustu ale oglądając cały serial szybko się o tym zapomni.......
Macie rację, każdy świetny, tylko mi nie podobało się to, że Janosik ciągle latał za babami;P
Mi podobają się prawie wszystkie odcinki oprócz ostatniego bo jest bardzo smutny,a jeżeli miał bym wskazać najlepszy to jest to odcinek dobra cena.Bardzo dobre odcinki są też tańcowali zbójnicy, w obcej skórze i wszyscy za jednego.
Zgadza się. Chyba nikt nie przepada za ostatnim odcinkiem....... no ale takie było przeznaczenie Harnasia.....
Moim zdaniem najlepszy jest odcinek drugi Zbójnickie prawa. Bardzo podoba mi się też pierwszy odcinek ale drugi i tak jest THE BEST.
Beczka okowity
Kwicoł najpierw nie chciał słuchac co mówi Pyzdra a potem jak dowiedział się o gorzale to miał pretensje:To czemus od razu nie godoł!!! :)
A na końcu krajało mu się serducho:Taka okowitka sie zmarnowała
Pobór
Zrobili podmiankę zamiast małolatów z wioski w kamasze poszli zamkowi( tak mi się wydaje)
Dowódca tego całego zamieszania nie miał nic przeciwko byleby 20 chłopa w rachunku mu się zgadzało:)
nie pamietam tytulu, ale w pamieci pozostanie mi dialog (klotnia raczej) Pyzdry z Kwiczolem o miedze...
- to moja miedza, mialech ci jom doc, ale juz teraz nie dom!!!
- Ty ? Mnie? Moja miedze ?
Moje ulubione odcinki: Zbójnickie prawa(Janosik zostaje Harnasiem ^^), Tańcowali zbójnicy, Wszyscy za jednego oraz Pobili się dwaj górale. ^^ I strasznie, a;le to strasznie lubię sceny z przysięgą zbójecką, kiedy to Marynę, Wróblika czy Pyzdrę włączano do gromady. Nie wiem sama czemu, może za podniosły klimat. ;P