Jerycho

Jericho
2006 - 2008
7,4 14 tys. ocen
7,4 10 1 14336
6,5 2 krytyków
Jerycho
powrót do forum serialu Jerycho

zachowują się tak jakby technika do nich nie dotarła , bo nie widziałem ani jednego telefonu komórkowego na poczatku żeby ktoś chociaż raz pomyślał żeby sopróbował uzyć , moze to przez wybuch nuklearny ale coś napewno powinno działać, tak jakby czas tam siezatrzymał 40 lat temu, trochę dziwne ale serial fajnie się ogląda ;)

ocenił(a) serial na 9
PAWELPOST

Nie chciałbym Ci spoilerować ale do odpowiedzi można dojść mniej więcej do połowy pierwszego sezonu. Poza tym oglądałem już jakiś czas temu ale bodajże była scenka z próbą połączenia się z internetem a i bodajże ktoś próbował dzwonić do rodziców, którzy byli poza miastem w dniu ataku. Nie mówiąc już, że atak był [SPOILER SPOILER] i sieci komórkowe jak i internet [SPOILER SPOILER SPOILER] ;)

reese

hehe co racja to racja zaraz wszystko się wyjaśniło, myślałem że to jakiś chwyt

ocenił(a) serial na 10
PAWELPOST

Nawet gdybym nie oglądał, to bym wiedział... Trzeba trochę poczytać o EMP...

PAWELPOST

hipotetycznie przyjmij, że bomby uderzające w największe miasta dotykają podmiejskich elektrowni a w ostateczności tylko linii telekomunikacyjnych. załóż przy okazji, ze fala uderzeniowa odcina najblizsze otoczenie elektrowni pozostawiajac resztki instalacji energetycznych. no i na koncu pomysl, ze mimo ze USA są "potęgą gospodarczą", to nie są w stanie od razu jesli w ogole przełączyć mieszkańców z terenów objętych zniszczeniami i odciętymi od prądu do elektrowni które ocalały. poza tym takie elektrownie padłyby z przeciążenia. brak prądu powoduje wyłączanie serwerów/ruterów blablabla,

No i oczywiscie jest tez czynnik, który wyjasniony jest w filmie.