PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=338040}

Jerycho

Jericho
2006 - 2008
7,4 14 tys. ocen
7,4 10 1 14311
6,5 2 krytyków
Jerycho
powrót do forum serialu Jerycho

1. Jeśli ktoś zaczepia Jericho ze względu na niuanse mające rzekomo mało wspólnego z
rzczywistością -
- to jak iść na wojnę z widelcem w ręku
- to jak ocenić 2/10 własną Matkę, bo przefarbowała sobie włosy na różowo
- to jak zmienić temat z powodu braku argumentacji na dopuszczalnym poziomie

2. Wątki obyczajowe to realna wartość tego serialu - Jericho to nie automat do gier. Tutaj nie
ma wajchy do generowania mechanicznej rozrywki.

3. Ciekawe, że serialu nie można przypisać do gatunku science-fiction. Przypomina instrukcję
obsługi rzeczywistości na wypadek wprowadzenia w życie agendy plemienia kazarskiego.

4. W prywatnym rankingu wrażeń na temat składowych serialu miejsce pierwsze przypadło..
Spisek pseudo-rządowy? - Nie, miejsce pierwsze to codzienność małego kansaskiego
miasteczka po atakach - pamiętacie jak mieszkańcy Jericho zebrali się by pomóc na farmie
Stanley'a? - bezcenne.

5. Mam przeogromną ochotę pogadać o tym serialu.

6. Ode mnie wysokie 8/10 - Jak to jest, kiedy tworzy się historię?

k3r10n

Hejka! Obejrzałam dopiero 2 odcinki, jak wpadnę w rytm to pogadamy:P

ocenił(a) serial na 7
k3r10n

Ja również daję mocne 8/10 mimo paru niedoróbek.
Serial naprawdę daje dużo po myślenia. Szkoda, że nie będzie dalszych odcinków.

ocenił(a) serial na 8
k3r10n

Ja aktualnie oglądam 2 sezon i serio żałuję, że tak krótko trwał ten serial. Jest tyle wątków, które można nieźle rozwinąć, że głowa mała. Nie czepiam się wyimaginowanych szczegółów, bo to bez sensu tak jak napisałeś. Dla mnie serial dostał również 8/10. Trzyma w napięciu, posiada ciekawe zwroty akcji i co najważniejsze nie nudzi się. Fabuła dobrze osadzona w realiach, aktorzy w większości świetnie dobrani do ról. Codzienność w niecodziennym świecie na prawdę ukazana w bardzo interesujący sposób. I tak jak mówisz, nie jest to serial o największym spisku wszech czasów - to obraz o tym co stworzyło ludzi i o tym co uprościło ich byt, ich wyniosłą naturę, a co na nowo potrafiło ją przywrócić i co pozwoliło im przetrwać. Gorąco polecam każdemu świadomemu widzowi.

ocenił(a) serial na 8
k3r10n

Właśnie jestem po 2 dniowym maratonie z Jerycho, fabuła dla mnie bombowa. Greenowie nie przypadli mi do gustu czasem wrecz mnei wkurzali, choć to nie ich postacie mnie przyciągnęły do serialu. Hawking od samego początku był interesującą postacią, co on ma w piwnicy czy jest tero sytą, agentem dla kogo pracuje z kim się kontaktuje ( ja już wiem ale nie będę spoilerował) to głownie dzięki niemu, całej intrydze śledziłem ten serial. drugim wątkiem który mi się podobał był watek MImi, Stanleya bonie i zadłużonej farmy jasna cholipka, aż byłem zdziwiony że podoba mi się watek miłosny, no i postać typowego wsioka świetnie zagranego...Fajnie wpasowali postać Heather z poaczatku była jakaś tam babka co dała całusa Jakeowi ale w drugim sezonie wyrosła do takiej rangi że a nmie mogłem sie doczekać koljnych scen z jej udziałem. Mojor Beck w osatanim odcinku sprawił że go polubiłem. Gdzies zgubiłem watek dayla co sie nzim stało jechał w tym dzipie a potem juz go nei widziałem niegdzie w odcinkach bo fabuła skupiła sie na tyhc ciekawszych

Co mnie mierzwiło w serialu Reven wood, omg i wtf i co tylko mozna by tu wpisać z tą nie tykalnością przesada, nawet na misjach w iraku by nie przeszły takie akcje, tym bardziej że nie tylko Jerycho sie skarzyło na nich. I potem te reperkusje za wybryk Stanleya, jak dla mnie wszystko to to jakaś pomyłka dobrze wiedział co sie tam stało, wiec dlaczego zeszli do podziemia?? wkurzajacy motyw wszystkie watki powitane z Reven wood to jedna wielka masakra

Wszech wiedza, czasem było to wrecz wkur...czaczkowate gdy ni stąd ni z zowąd "tamci' wiedzieli co się dzieje. Spoilery UWAGA spoilery Gdy agent pisze zostanę "zdekonspirowany' nie zarzuca mu się że robi przykrywkę by odsunąć od siebie zarzuty. Ok rozumiem że staelita działa ale tylko przez opkreslony moment Hawking nawet czkał w ktoryms odcinku na zasieg by odpowiedzieć na wiadomość. Gdy ruszał z ładunkiem do teksasu jechał w nocy albo nad ranem sądzać ze łapał satelitę gdy było jasno nie mieli oni zasięgu nie mieli jak go sprawdzić... nie mieli tez w okolicy agentów Hawking przecież się ukrywał i zatarł ślady. Irytujacy telapaci spioler koniec spoilera

ps; alternatywne zakończenie jest równie dobre jak te originale można znalezć na youtube, zapewne gdyby nie fani skonczylo sie by na 2 sezonie a tak dorobili nam jescze 7 dobrych odcinków , być może by bardziej rozbudowali ten watek

ocenił(a) serial na 10
Dreddenoith

świetny serial

k3r10n

oooo tak k3r10n właśnie mnie przekonałeś żeby poświęcić czas temu serialowi :)