PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=709827}

Jessica Jones

2015 - 2019
7,3 46 tys. ocen
7,3 10 1 46382
6,6 28 krytyków
Jessica Jones
powrót do forum serialu Jessica Jones

Jak w tytule, czy serial prowadzi do informacji co i jak, czy jest wynikiem serialu?

Chodzi mi o to, czy warto przeczytać kim jest Jessica Jones czy dać się prowadzić serialowi, tak jak lecą odcinki.

ocenił(a) serial na 9
Ciubas

Osobiście praktycznie nic nie wiedziałem (kojarzyłem tylko postać Luke Cage). Jedynie co zrobiłem to przeczytałem na wiki kim ona mniej więcej jest. I polecam tak zrobić bo po nawet krótkim streszczeniu na wiki można wychwycić kilka dodatkowych smaczków tylko dla ludzi co cos tam wiedzą o tej postaci oryginalnie. Nie jest to absolutnie niezbędne oczywiście, tylko można wychwycić fajne easter eggi ;D

ocenił(a) serial na 6
Ciubas

Przeczytaj komiks "Alias" z gałęzi Marvel MAX (Czyli historie ze świata marvela ale dla dorosłych). Twórcy wzorowali się na tej histori i pewnie sporo ujęć ściągneli właśnie ze stron tego komiksu.

Ciubas

możesz w spokoju oglądać od pierwszego odcinka, nie potrzebujesz dodatkowej wiedzy czy filmów. Serial jest wprowadzeniem do innej serii która ma powstać - Defenders. W skład The Defenders będą wchodzić Daredevil (serial emitowany), Jessica Jones (serial emitowany), Iron Fiat (premiera serialu planowana na 2016), i Luke Cage (premiera serialu planowana na 2016), choć Luka można już zobaczyć w Jessice

raju69

sorrki miało być --> Iron Fist (premiera serialu planowana na 2016)

raju69

Iron Fiat, 5 gwiazdek w teście bezpieczeństwa Euro NCAP

ocenił(a) serial na 9
raju69

fajnie zabrzmiało "choć Luka można już zobaczyć w Jessice" w kontekście uprawianego seksu między tymi dwojga :)

Manes666

:D i to i to

ocenił(a) serial na 7
raju69

A może mi ktoś przybliżyć o co chodziło w tej scenie(odcinek 4, kiedy Jessica wpada w pułapkę swojej klientki")
"-Ale ja tam byłam,|widziałam, co naprawdę zaszło.
-Moją matkę przygniótł budynek,|który zniszczyliście.
-W trakcie Incydentu?|
-Próbowałam ją odkopać,gdy się wykrwawiała,a w tym czasie wy|lataliście wszędzie wkoło.
-To ścigaj zielonego albo patriotę.|Mnie tam nie było!"
Kto to zielony i patriota? Oraz czy historia z budynkiem jest gdzieś szerzej przedstawiona?

tequillalover

To są Avengersi.

ocenił(a) serial na 8
tequillalover

Zielony to Hulk, patriota to myślę że chodzi o Kapitana Amerykę. A opis sytuacji odnosi się do rozróby w mieście, którą można zobaczyc w pierwszej części Avengersów.