Jak w tytule, czy serial prowadzi do informacji co i jak, czy jest wynikiem serialu?
Chodzi mi o to, czy warto przeczytać kim jest Jessica Jones czy dać się prowadzić serialowi, tak jak lecą odcinki.
Osobiście praktycznie nic nie wiedziałem (kojarzyłem tylko postać Luke Cage). Jedynie co zrobiłem to przeczytałem na wiki kim ona mniej więcej jest. I polecam tak zrobić bo po nawet krótkim streszczeniu na wiki można wychwycić kilka dodatkowych smaczków tylko dla ludzi co cos tam wiedzą o tej postaci oryginalnie. Nie jest to absolutnie niezbędne oczywiście, tylko można wychwycić fajne easter eggi ;D
Przeczytaj komiks "Alias" z gałęzi Marvel MAX (Czyli historie ze świata marvela ale dla dorosłych). Twórcy wzorowali się na tej histori i pewnie sporo ujęć ściągneli właśnie ze stron tego komiksu.
możesz w spokoju oglądać od pierwszego odcinka, nie potrzebujesz dodatkowej wiedzy czy filmów. Serial jest wprowadzeniem do innej serii która ma powstać - Defenders. W skład The Defenders będą wchodzić Daredevil (serial emitowany), Jessica Jones (serial emitowany), Iron Fiat (premiera serialu planowana na 2016), i Luke Cage (premiera serialu planowana na 2016), choć Luka można już zobaczyć w Jessice
fajnie zabrzmiało "choć Luka można już zobaczyć w Jessice" w kontekście uprawianego seksu między tymi dwojga :)
A może mi ktoś przybliżyć o co chodziło w tej scenie(odcinek 4, kiedy Jessica wpada w pułapkę swojej klientki")
"-Ale ja tam byłam,|widziałam, co naprawdę zaszło.
-Moją matkę przygniótł budynek,|który zniszczyliście.
-W trakcie Incydentu?|
-Próbowałam ją odkopać,gdy się wykrwawiała,a w tym czasie wy|lataliście wszędzie wkoło.
-To ścigaj zielonego albo patriotę.|Mnie tam nie było!"
Kto to zielony i patriota? Oraz czy historia z budynkiem jest gdzieś szerzej przedstawiona?