Witam. Chciałbym kupić ten wspaniały film na allegro, jednak pojawiła się tutaj rozbieżność jeśli chodzi o czas trwania. Na allegro sprzedawane są 2 płyty (z czasopisma Film) o łącznym czasie trwania wynoszącym 264 min., natomiast tutaj na FilmWeb podany czas trwania to 371 min. :/ Jak jest wobec tego naprawdę? Bardzo zależy mi na tym filmie. Już od dzieciństwa (pierwszy raz oglądałem go na lekcjach religii z prze-eksploatowanej kasety VHS) aż do dziś - a oglądałem go kilka razy - uważam ten film na zasługujący na 10/10. 30 minut tego filmu uduchawia mnie chyba bardziej aniżeli 3 wizyty na mszy w kościele :D
Czy ktoś wie skąd te różnice w czasie trwania ???
Pozdrawiam i życzę smacznego święconego jajeczka :)
...akurat mam ta wersje z czasopisma Film, dwupłytową. Jest troche poucinany ale całościowo trzyma sie. Film na pewno ponadczasowy z głeboka treścia i przesłaniem. Co do twojego porównania co do mszy sw i na pewno dalej do Kościoła katolickiego to chyba kazdy widzi jak jest. Ale cała rzecz nie na tym polega aby krytykować i zarzucać to czy tamto ale zastanowic sie co ja zrobiłem aby było inaczej. moze to pusty slogan ale za to jaki Kościół jest, był i bedzie zalezy tylko od nas.
P.S. Mam kontynuację tego filmu pod tytułem Anno Domini(niestety po hiszpańsku) Na to skałada sie 12 odc.Jest stworzony w tym samym klimacie jednak z inna czołówką aktorów.