Jim Profit

Profit
1996 - 1997
8,2 968  ocen
8,2 10 1 968
Jim Profit
powrót do forum serialu Jim Profit

Po zawieszeniu serialu, jego twórcy ujawnili co byłoby dalej...

- Joanne Meltzer zostałaby zabita w wybuchu bomby podłożonej w budce telefonicznej, z której dzwoniła do Sykesa w ostatnim odcinku. Nie zdążyłaby potwierdzić, że Profit ukradł tożsamość. Za wybuch miałą być odpowiedzialna Irlandzka Armia Republikańska, później miało być ujawnione, że podłożenie bomby było zlecone przez Profita.
- Profit miał rzeczywiście ukraść tożsamość "prawdziwego" Jima Profita. Ten "prawdziwy" jest od lat w śpiączce, a dokładniej od momentu kiedy główny bohater go utopił. Profit wraca do Irlandii zakończyć swoje dzieło, zabija "oryginał" i zaciera ślady.
- z kolei Charles Gracen dostaje ataku serca na bieżni. Oczywiście w skutek tego, że Profit podkłada mu delikatną truciznę. Jim przekonuje Chaz'a, że to jego ojciec (przewodniczący rady Gracen & Gracen) chce go zabić.
- Profit organizuje śmierć ojca Chaza i Peta Gracen'ów. Celem tego jest sprawienie żeby zapomnieli o swoich problemach i różnicach, potem eliminują problemową osobę z rady. Tymczasem wpływy Profita nadal rosną.
- kolejny zwrot akcji, to Profit upijający aktualnego senatora do nieprzytomności, pozorujący wypadek samochodowy i przekonujący senatora, że zabił kogoś w wypadku. To miało ewentualnie przesunąć Peta Gracena na pozycję senatora.
- Pete i Nora Gracen się rozwodzą.

(tylko przetłumaczyłem oryginalny tekst)

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
kuapouchy

No to mocne to zakończenie... oglądałam serial jako gówniara, niewiele pamiętam, poza tym, że główny bohater to samo zło, a intrygi były chlebem powszednim dla niego. Myślałam, ze może w końcu ktoś się połapie kim jest ten człowiek...

ocenił(a) serial na 9
kuapouchy

A dlaczego serial zostal zawieszony?wiesz moze?pamietam,ze bardzo czekalam na kontynuacje :( pozdrawiam