PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629366}

Julia

2011 - 2012
5,3 11 tys. ocen
5,3 10 1 10622
Julia
powrót do forum serialu Julia

łeee

ocenił(a) serial na 10

łeee myslałam ,że ona będzie z tym ładniejszym , czyli Wieczorkiem a nie z tą ciapą z Majki :(

anusia140

Najpierw będzie z tą "ciapą" a potem z Wieczorkiem. Chyba.

ocenił(a) serial na 7
Anaissa

A ja wolę żeby była z tą ciapą a nie z tym głupim Wieczorkiem. ,,Ciapa'' jest całkiem fajny.

ocenił(a) serial na 5
zoriia

Zoriia, ten Ciapa jest rozpuszczonym i nieodpowiedzialnym dzieciakiem w wieku wymagającym już innych priorytetów. Nie wypada ciągnąć kasy z tatusia nawet tak figlarnymi i sympatycznie rozgrywanymi metodami, a przy okazji wspomagającymi rozwiązywanie problemów dziewczyny z prowincji.

ocenił(a) serial na 7
NOTIBOF

a ja tam myślę, że w ostatnich odcinkach okaże się, że Ciapa jest gejem ;D

ocenił(a) serial na 5
laleczka874

Laleczko, tej opcji też bym nie wykluczał, bo lobby gejowskie ma swych przedstawicieli we wszystkich polskich serialach. tak w scenariuszowych zapisach jak i obsadzie.

ocenił(a) serial na 7
NOTIBOF

Ale co dziwne, w większości z tych seriali, ci geje muszą się ukrywać i z reguły są przedstawiani jako samo zło... Jeszcze nie było w polskich serialach pary gejów, którzy byliby szczęśliwi ze sobą i nie musieli się z tym ukrywać. A Ciapa może właśnie dlatego nie wiąże się z kobietami na poważnie.

laleczka874

Nie, Maciek nie może być gejem.... Ja takiej opcji nie uwzględniam.

ocenił(a) serial na 5
laleczka874

Laleczko, para gejów nigdy nie będzie naprawdę szczęśliwa, bo to patologia. Natomiast w serialach obecność gejów gwarantowana jest w kontraktach producenckich, bo seriale mają zadanie formowania umysłów teleoglądaczy. Gdy przyszły wytyczne, że Polacy mają pokochać Niemców, to wstawiono do M jak Miłość ciapowatego i bogatego Sztefana. Zaś dla pokochania gejów wstawiono tam aktora geja do roli heteryka i altruistę Grzesia zapraszającego Małgosie z dzieciątkiem na lazurowe wybrzeże. Podobnie masz w Magdzie M i zapewne też innych serialach, które z powodu udziału takiej miernoty obscenicznej jak: Grabowski, Karolak, Szyc, Kot, Linda, Pazury, itp. to nie oglądam.

anusia140

Wolę ,,Ciapę'' jest przystojniejszy ;D Nie lubię już filmów, gdzie główny bohater musi być ideałem (piękny, dobry, bogaty, mądry) aż na wymioty bierze. Czyli wynik na razie jest: Wieczorek 1 : 2 Ciapa hehe. Głosujcie dalej ;D

Sunner

Jestem za "ciapą":D

ocenił(a) serial na 4
cocoatea

CIAPA!

anusia140

ona będzie z Wieczorkiem,jakie to tępe,,,wszędzie pisali że ta Julia i Wieczorek to główni bohaterowie ;p

nihooya

myślę, że to Ciapa jest głównym bohaterem, bo w ramówce jest zaraz za Julią, a po nim Wieczorek

anusia140

Rozwieję wasze wątpliwości: Julia będzie tylko udawać narzeczoną 'Ciapy', ale to Wieczorek się w niej zakocha, a ona w nim. Wiadomo, jak się akcja potoczy.......... Kolejny idiotyczny serial TVN. Czekam, aż wyprodukują coś na miarę 'BrzydUli', ale na to już raczej nie ma szans - zresztą, w/w serial też zeszmacili pod koniec, aż się oglądać nie chciało. No cóż ;\

ocenił(a) serial na 5
buszasz

Muszę was pocieszyć że coś słyszałem że po zakończeniu "Juli" TVN szykuje kontynuacje Brzyduli czyli 110 coś odcinków ,A Julia będzie z Wieczorkiem bo nawet w pierwszym odcinku ta wróżka wróży i Wieczorkowi i Juli już można całą historie filmu sobie wyreżyserować :D Ja czekam na Brzydulę 2 Nowa Moda , Oryginalny tytuł to Ungly Betty Eco Moda :DDDD Podobno Tvn wykupiło licencję na 2 sezon :DDD

tytan5017

tylko, że w EcoModa nie gra podobno postać Violi, a wiadomo, że bez Violi nie ma serialu

ocenił(a) serial na 5
no_bo_co

Nieeeeeeee ,nie możliwe i kto będzie teraz mówił o jeżu malusienki ,albo dasz wiarę ,ale Polacy na pewno dadzą postać Wioli bo Socha Małgosia jest teraz bardzo popularna :D Oby Wiola była bo zarąbię

tytan5017

Oo, a to coś nowego, nie słyszałam. Ale nie wróżę temu sukcesu... Odgrzewane kawałki ... ;/ historia jest już zakończona, a Kamińska w 'ładnym' wydaniu skrajnie mnie irytuje. Co do postaci Violi - faktycznie, bez niej nie ma serialu, a nie wydaje mi się, żeby można było wtrynić jej postać, gdy w oryginale jej nie ma. Podobnie rzecz się miała z serialem 'Usta Usta' - musieli uśmiercić Julię (graną przez Magdalenę Różczkę), bo tak było w oryginale. Lipa, lepiej w ogóle by się nie brali za wchodzenie do tej samej rzeki po raz wtóry.......

tytan5017

Jak podał Fakt, "BrzydUla" może powrócić do TVN. Stacja podjęła ponoć działania mające na celu zakup licencji na drugi sezon kolumbijskiej telenoweli pt. "Ecomoda". Czy to znaczy, że "BrzydUla" jeszcze się nie skończyła na dobre? Skontaktowaliśmy się w tej sprawie z TVN i mamy wiarygodne informacje na ten temat.

Fakt nie podaje źródła swoich informacji, ale zapewnia, że TVN wystąpił o zakup praw do adaptacji drugiej serii tasiemca. Na stronie efaktu czytamy:
"Jak się dowiedzieliśmy, polscy producenci już podjęli próby, by nakręcić następną serię "BrzyUli". Nie jest to jednak takie proste. Zgodę na nagranie kolejnej części muszą wydać twórcy oryginalnej wersji serialu w USA." (tekst możecie przeczytać tu)

Wydało nam się to dość podejrzane, bo zakup licencji kolumbijskiego serialu nie jest finalizowany w USA, ale w Kolumbii.

Zainteresowani, skontaktowaliśmy się z Martą Hopfer z TVN, która jednoznacznie rozwiała nasze wątpliwości - Żadne działania w tym kierunku nie są prowadzone - powiedziała w rozmowie telefonicznej.

Zakup drugiej części przygód "BrzydUli" byłby trudny z jeszcze jednego powodu. "Ecomoda", czyli oryginalna kontynuacja "Yo soy Betty la fea" miała zaledwie 26 odcinków, bo scenarzystom skończyły się pomysły na fabułę. Opowiadała o perypetiach głównych bohaterów serialu (Betty i Armanda) 2 lata po ślubie. Para miała dziecko i prowadziła razem firmę. TVN decydując się na zakup serialu, musiałby właściwie na nowo napisać scenariusz "BrzydUli 2".

Nikt co prawda nie wyklucza, że to kiedyś nastąpi, ale raczej nie stanie się to teraz.

jest to news z 2010

no_bo_co

Ja też jestem za Ciapą, ale serialu nie będę oglądała. Właśnie z tego powodu, że ta cała Julia będzie z Wieczorkiem...

użytkownik usunięty
agata0707

No ja bym chciała żeby była z Wieczorkiem. Przynajmniej na razie xD

woww, super by było gdyby zrobili Brzydulę 2
prawda jest taka , że serial Brzydula naprawdę się udał. Była ta magia między bohaterami, jakiej zabrakło w Majce, w PwS i jakiej pewnie tu nie będzie

cudonie zagrane postacie:
Wiola-Socha
Przemko-Braciak
Bobek
Kamińska

ech..

avoocadoo

z Bobkiem i Kamińską bym nie przesadzał, Simlat za świetnie zagrał

zresztą w BrzydUli 2 Bobek by nie zagrał, bo już nie chce grać w serialach

użytkownik usunięty
no_bo_co

Oj tak Simlat był świetny!!

no_bo_co

Simlat tez jasne!, ale przyznasz że Bobek dobrze zagrał bogatego synusia po przemianie moralnej, tak samo Kamińska była bardzo przekonywująca w roli brzydkiej wieśniary:):)

użytkownik usunięty
avoocadoo

ja w Brzyduli to wszystkich uwielbiałam. Przyznać trzeba ze bardzo dobrze dobrali aktorów. Jeszcze przed premierą tak się właśnie zastanawiałam kto zagra tego Armanda i szczerze mówiąc patrząc po polskich aktorach nie miałam zielonego pojęcia ! I ta scena kiedy Ulka widzi pierwszy raz Marka zrobiła na mnie wrażenie i chyba miałam taką samą minę jak serialowa Ula! Super go wybrali!

racja,. Bobek sprawdzil sie idealnie........

no_bo_co

no_bo_co, lubisz Brzydulę, Łukasza Simlata i masz Severusa w avatarze!!! Idziemy na soczek ;D Byłoby supercudownie zobaczyć dalej Brzydulę, jestem całkowicie za! Ale wiem że to nierealne =(

użytkownik usunięty
anusia140

ja bym wolała, zeby była z michałem. mam nadzieję ze zrobią tak, aby była z tym tzw. ideałem. A jak ma znim być to się z nim rozstać i być na końcu z tym tzw. ciapą.

użytkownik usunięty

sorry, w kwestii: aby była z tym tzw. ideałem.
nie zapisałam "nie", a tak naprawdę miałam zamiar napisać: ja bym wolała, zeby była z michałem. mam nadzieję ze zrobią tak, aby "nie" była z tym tzw. ideałem. A jak ma z nim być to się rozstać i być na końcu z tym tzw. ciapą.

ocenił(a) serial na 7

Trudno ocenic po 2 odcinkach ale wole ja juz u boku Wieczorka:)

anusia140

Dajcie spokój - Wieczorek niby taki przystojny? To już na serio nie mieli kogo wziąć na głównego bohatera.. :-/
Jak dla mnie niech zostanie w tym swoim 'M jak miłośc' i tam robi 'karierę'.
Poza tym w tym serialu razi mnie za dużo zbieżności z 'Majką' , którą po pewnym czasie i utracie nadzieji że serial się poprawi przestałam oglądac. (Kraków, babcia Majki, ojciec Michała, Michał Lewandowski "Ciapa";-)
Chociaż wydaje mi się że Julia jest milion razy mniej wnerwiającą postacią od Majki.

Bonjour_Madame

Jak dla mnie Wieczorek jest zwyczajnie "za stary" dla tej Julki. W Majce Michał był starszy od Majki, ale chyba nie aż tyle.

Bonjour_Madame

Ja oglądałam MAJKĘ chyba z dwa tygodnie, później naiwność tego filmu mnie poraziła, a główna bohaterka była tak wnerwiająca, że nic i nikt nie zmusił mnie, abym oglądała ten film. JULIA jako serial nawet mnie zaciekawił, chociaż widziałam tylko dwa odcinki, ale skoro mówicie, że będzie z Wieczorkiem to obalam oglądanie. Maciek 'Ciapa' jest o wiele fajniejszą i barwną postacią, niż ten jego braciszek. Czemu zawsze w serialu głównym bohaterem musi być ten ułożony, poważny, idealny? Maciek jest lepszą postacią i bardziej wiarygodną, bo ma jakieś wady ;]

pietrusia

Zgadzam się, ja też jestem zdecydowanie bardziej za Ciapą, bez dwóch zdań :) a Julia dużo mniej wkurza niż Majka ale do ideału to serialowi daleko, oj dalekooo, że hoho. Tak czy inaczej wolę jednak Ciapę ;)

ocenił(a) serial na 7
pietrusia

Nie w każdym serialu główny bohater jest "ułożony, poważny, idealny"... Wystarczy wspomnieć choćby Darka Jankowskiego z "39 i pół".
Co do serialu "Julia" mam póki co miłe skojarzenia. Myślę, że w klasyfikacji tych telenowel tvnu będzie zaraz po "Brzyduli"...
W starciu Wieczorek- Lewandowski stawiam na pierwszego. Choć ostatnio pojawia się praktycznie w każdym serialu, w tym gra pozytywną postać. No i wielkie brawa należą się początkującej aktorce, która gra tytułową rolę :) Powodzenia :)

ocenił(a) serial na 4
anusia140

Ona będzie z Jankiem... Serial przecież się dopiero zaczął, a już po pierwszym odcinku można się było kapnąć, że będą razem. Samo to, że ta cyganka wywróżyła najpierw Julce, a potem Jankowi, więc ile byś IQ nie miała to byś się domyśliła. A po za tym Wieczorkowski to wcale taki przystojniak nie jest, jeśli bym miała wybierać spośród nich dwóch to już bym Maćka wolała.

ocenił(a) serial na 10
Milena_96

Tak, ten serial jest przewidywalny ;/ no niestety ;p wiadomo, że na razie Julka udaje narzeczoną Macka, ale będzie z Jankiem... Tak jak Ulka była z Markiem, Majka z Michałem i Monika z Arturem, wszystkie te seriale miały wiadome zakończenie... Niestety. Mógłby się wreszcie jakiś zakończyć nieoczekiwanie i nie do końca z happy endem... Choć oczywiście wszyscy lubią takie zakończenia. Julia wydaje się mieć ciekawą fabułę i fajnie by było gdyby na końcu była z tym Mackiem...

anetka5000

Także jestem za ciapą;D

ocenił(a) serial na 4
anetka5000

Co nie? Maciek jest taki przebojowy i w ogóle fajny, a Janek taki sam, jak w każdym serialu... Przeciętna gra, chyba nie potrafi wcielić się w inną postać, niż Budzyna z "M jak miłość". Tak mi się wydaje. A Maciek (nie wiem, jak się ten aktor nazywa :P)... Jest zupełnie inny, niż był w "Majce"!
A "Julia" ma faktycznie ciekawą fabułę, wydaje mi się, że najciekawszą ze wszystkich czterech seriali... "Majka" była najgorsza. :P
Swoją drogą faktycznie, mógłby zakończyć się zupełnie inaczej! Albo np. tak, że Julia zakończy udawany związek z Maćkiem i z nikim nie będzie. :P To by było ciekawe.
Ciekawe jaki następny serial będzie. :P

anusia140

A ja chcę, aby była z Jankiem jak na razie. Janek jest uroczy. Maciek jest zabawny, ale nie nadaje się na męża, bo jest nieodpowiedzialny, taki wolny ptak, gdyby na prawdę kochał Julię to OK, ale on jej nie kocha.

jagodajulia

ale zawsze może się w niej jeszcze zakochać :) przecież tak na prawdę to on jej zupełnie nie zna na razie... kto wie co by mogło z tego potem wynikną :) Niestety jak znam takie seriale to są przewidywalne do bólu i Julia będzie z Janem, a Maciek pewnie z tą recepcjonistką co się w nim podkochuje, pewnie kiedyś ją zauważy i będzie wielki happy end...

_Anika_

Maciek może się np zakochać w Julii, ale ona może kochać Janka i nici z tego...

jagodajulia

No tak zapewne właśnie będzie...

ocenił(a) serial na 8
anusia140

przystojniejszy jest Michał Lewandowski

ocenił(a) serial na 10
karolina922

Ludzie wiadomo ,że ile jest ludzi tyle i jest opinii. Dla mnie Wieczorek jest rewelacyjny... ;)

CheeryLu

Dla mnie też.
Maciek jest zabawny ;D

jagodajulia

Julia z Maćkiem wyglądają przesłodko, ale pewnie na końcu i tak z Jankiem zostanie :P ale może nas czymś zaskoczą... OBY!

ocenił(a) serial na 10
e_w_a_

Maciek jest dobry dla Julii ale tylko w formie przyjaciela :)

ocenił(a) serial na 8
anusia140

od początku Julka i Janek mają sie ku sobie i na końcu będą razem :) Maciek jest owszem zabawny ale Janek jest męski, pociągający i przystojny :)